20-02-2018 Directeur Minke Westra gaat Brukelum verlaten.

Na zes jaar te hebben gewerkt op Eenbes basisschool Brukelum in Aarle-Rixtel gaat directeur Minke Westra deze school verlaten. Zij wordt per 1 mei directeur op basisschool het Molenveld in Berghem. De interim-directeur van basisschool De Heindert, Hetty van Hoof, gaat tevens als interim-directeur op Brukelum aan de slag totdat er een nieuwe directeur is aangesteld. Bron Omroep Kontakt

20-02-2018 Vierbinden zoekt vrijwilligers

Vierbinden heeft vrijwilligersvacatures. De vrijwilligers bij dierenparkje 't Regter Eind in Beek en Donk willen het park bij goed weer ook 's middags openstellen voor bezoekers. Men zoekt gastvrouwen/heren met een sociaal karakter die zelfstandig kunnen werken. De werkzaamheden bestaan uit het beantwoorden van vragen van bezoekers en iets te drinken aanbieden. Affiniteit met dieren is vereist. Bij hobbywerkplaats Howeko in Beek en Donk zoekt men een vrijwilliger voor de kantine. Tijdens de pauzes ontmoeten mensen elkaar daar bij een kop koffie of thee. De vrijwilliger zou een dagdeel of meerdere dagdelen per week moeten kunnen helpen. De taken: koffie en thee zetten en de kantine netjes houden. Je werkt in een team van op dit moment vijf dames. Suzan de Koning van Vierbinden gaat over deze vacatures. Bron: Vierbinden.

20-02-2018 Getuige(n) van aanrijding gezocht

Op dinsdagavond 30 januari omstreeks 20.30 uur werd in de Mariastraat in Aarle-Rixtel een wandelaar met zijn hond aangereden. De aanrijding werd veroorzaakt door een rode auto die daarna doorreed. De aanrijding werd gezien door een vrouw die op dat moment haar hond daar ook uitliet. De politie wil graag met die vrouw in contact komen. Ook andere getuigen kunnen zich melden bij de politie in Gemert, te bereiken via het nummer 0900-8844. De wandelaar en hond maken het naar omstandigheden goed. Bron: Politie.

20-02-2018 Runnersclub gestart met nieuwelingen

Runnersclub Lieshout is weer gestart met een groep van veertien nieuwelingen. Op maandagavond 19 februari ging men voor de eerste keer in groepsverband trimmen onder leiding van de trainers Marjan van de Tillaar en John Pennings. Elke maandagavond om half acht begint de training; iedereen die zin heeft is daarbij welkom. Bron: Runnersclub Lieshout.

20-02-2018 Uitslagen De Eendracht

Donderdag 15 februari schoot handboogschutterij De Eendracht uit Aarle-Rixtel een vriendschappelijke wedstrijd tegen vereniging van handboogschutters Doele Willem III uit Boekel. Uitslag van De Eendracht:

1 Martijn van der Heijden 222
2 Toon van Hoof 220
3 Jo Maas 215
4 Walter Jansen 210
5 Geert van Ganzenwinkel 206
6 Erwin Wijnhoven 206
7 Henk Verachtert 202
8 Paul van Bakel 191
9 Martien van de Graef 168
10 Arno Donkers 161
11 Marino van Gemert 145

Het eerste zestal schiet op donderdag 22 februari in Liessel een wedstrijd voor de Nederlandse Handboogbond. Op donderdag 1 maart wordt de laatste bondswedstrijd geschoten in Aarle-Rixtel. Daarna is het afwachten of er deelgenomen mag worden aan de Rayonkampioenschappen op zaterdag 21 april. Bron: De Eendracht.

20-02-2018 Jeugd kan gratis vissen

Om de jeugd kennis te laten maken met de vissport heeft hengelsportvereniging ‘t Sluisje in Lieshout geregeld dat de jeugd van 7 t/m 13 jaar uit Lieshout en Mariahout gratis kan vissen. In de speelgoedwinkel in de Dorpsstraat in Lieshout kan een vergunning worden afgehaald. Dit jaar organiseert de visclub weer een viscursus voor jeugdigen van Lieshout en Mariahout: op 26 april op de visvijver en op 3 en 19 mei aan rotonde Bavaria. De visclub heeft in januari volop vis uitgezet: 500 spiegelkarpers, 150 rijenkarpers en 500 stuks zeelt. Bron: HSV 't Sluisje.

20-02-2018 Roparun Spinning Marathon

Onder het motto 'Fiets je fit voor het goede doel' houdt Runningteam Roparun Laarbeek in samenwerking met Lifestyle Center Laarbeek op vrijdagavond 2 maart de Roparun Friday Spinning Marathon. De spinningmarathon is verdeeld in drie workouts van 50 minuten. Deelname kan per workout; ook kunnen alle drie workouts gedaan worden. Per workout wordt een donatie van vijf euro voor Roparun gevraagd. Runningteam Roparun Laarbeek hoopt veel geld bij elkaar te brengen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Op 25 februari staat men op de vlooienmarkt in De Dreef in Aarle-Rixtel. Bron: Roparun.

20-02-2018 Concerto a Due in Het Anker

Tweemaal per jaar geeft ODE Laarbeek in muziekcentrum Het Anker aan de Pater Vogelsstraat in Beek en Donk een 'Concerto a Due'. Daarbij treedt het eigen orkest op en wordt daarnaast een podium geboden aan een ander muziekgezelschap. Op zaterdagavond 3 maart speelt ODE samen met het B-orkest van harmonie Excelsior uit Gemert. De toegang is gratis. Bron: ODE Laarbeek.

 

20-02-2018 Werkzaamheden bij distributiepunt Hilversum

Woensdag 21 februari vinden er tussen 9.00 en 14.00 uur werkzaamheden plaats in het distributiepunt van onze signalen in Hilversum. Dit betekent dat de doorgifte van Kontakt TV en Radio Kontakt via de kabel of glasvezel langere tijd kan worden onderbroken. Bron Omroep Kontakt.

19-02-2018 Kaarten KBO Mariahout op andere locatie

De kaartavond die donderdag 22 februari wordt gehouden voor de leden van seniorenvereniging KBO Mariahout vindt niet plaats in De Pelgrim. Deze keer wordt deze gehouden in het Buurthuis in de Bernadettestraat. Bron: KBO Mariahout.

18-02-2018 Optreden in het Kouwenbergs kerkje

Zondag 25 februari vindt er in het Kouwenbergs kerkje in Aarle-Rixtel een uniek optreden plaats van het kwartet Rose île met het nieuwe programma: Club Chansons. Zangeres Toetie Rijnaard en haar 3 mannen brengen tango’s, rumba’s, walsen en luisterliedjes in het Frans, Spaans, Duits en Jiddisch. Vrolijke en melancholische melodieën als ook ritmische nummers om op te dansen of om gewoon van te genieten. Zij creëren een intieme sfeer van romantiek en melancholie. De instrumenten worden bespeeld door Theo Worm (klarinet en gitaar), Gérard Baldeo (gitaar en basgitaar) en Nico Hoogland (accordeon). Bron: Henk van Beek.

17-02-2018 Vier maanden cel voor verdachte uit Gemert

De 28-jarige Tommy S. uit Gemert die een ongeluk veroorzaakte in Beek en Donk en doorreed moet vier maanden de cel in. hij reed zonder geldig rijbewijs. Het ongeluk was in september 2016. Hij reed op de verkeerde weghelft en raakte een andere auto. Hoewel hij doorreed kon de politie hem snel aanhouden omdat getuigen zijn kenteken zagen en zowel S. als zijn auto bij de politie bekend zijn. De auto van de verdachte stond bij zijn moeder geparkeerd, met lak en glasschade die bij de botsing pasten. De politie dacht dat hij onder invloed was van drugs maar Tommy weigerde een bloedproef. Zijn rijbewijs was hem eerder afgenomen. Zijn auto is hij nu ook kwijt. Bron: ED

17-02-2018 Tsjechische Blaasmuziek

Stichting Tsjechische Blaasmuziek Laarbeek is een jonge stichting die zich tot doel stelt om de blaasmuziek in het algemeen te promoten. Daarom wordt er tweejaarlijks een internationaal evenement georganiseerd. Op 10 maart wordt dit evenement voor de tweede keer gehouden en op verzoek van de vele fans is Vlado Kumpan Und Seine Musikanten weer uitgenodigd om te komen spelen in de Dreef inAarle-Rixtel. Zij hebben een totaal nieuw programma met nieuw gecomponeerde stukken van huiscomponist Milosav Prochazka. Maar ook de show om alle muziek heen is nieuw, dus het wordt een hernieuwde kennismaking met deze virtuoos op trompet. In het voorprogramma treedt blaaskapel Krajovjanka op. Bron: Mooilaarbeek.

17-02-2018 Gestolen auto in Aarle-Rixtel

Donderdag 15 februari werd door de politie in de avonduren een gestolen personenauto, Mini Cooper, zwart van kleur, aangetroffen op een parkeerplaats aan het Terlingenplein in Aarle-Rixtel ter hoogte van de cafetaria. De Mini heeft daar kennelijk al langere tijd gestaan. De politie heeft de auto veiliggesteld voor verder onderzoek. Uit onderzoek blijkt dat deze auto op 7 januari gestolen werd in Eindhoven bij een woninginbraak. Daarvan werd aangifte gedaan. de politie heeft de volgende vragen: Weet u wanneer en door wie die auto daar is geparkeerd? Is die auto misschien tussentijds nog gebruikt? Heeft u informatie? Bel 0900-8844 of via MMA (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.

17-02-2018 Vernieling jonge aanplant

In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 februari werden 12 recent geplante jonge boompjes vernield aan de Beekse weg in Aarle-Rixtel en het Berkendijkje in Beek en Donk. De politie heeft het vermoeden dat die nacht een aantal carnavalvierders, met de fiets op weg naar huis van Aarle-Rixtel naar Beek en Donk kans hebben gezien hun 'lusten' te botvieren op de boompjes. De politie is opzoek naar eventuele getuigen van deze vernieling, weet u iets meer hierover bel dan de politie 0900-8844 Bron: Politie Gemert Laarbeek.

17-02-2018 Lezing Aarle-Rixtel van alle kanten bekeken

Maandag 26 februari geeft Henk van Beek, lid van de heemkundekring Aarle-Rixtel een lezing over Aarle-Rixtel in het ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Onlangs nog hield Henk een vergelijkbare lezing voor de eigen heemkundekring. De inhoud van de lezing die nu wordt gehouden is echter anders van samenstelling en is vooral gericht op inwoners van Laarbeek buiten Aarle-Rixtel. Dit Laarbeekse dorp stond in de geschiedenisboekjes jarenlang bekend als “klokkendorp”. Maar Aarle-Rixtel was en is uiteraard méér! Henk vertelt ons hoe Aarle-Rixtel zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld, welke landschappelijke en natuurwaarden er toe leiden dat er weinig uitbreidingsmogelijkheden zijn maar ook over de geschiedenis van de kerken, kloosters en kapellen, de vooruitgang vanaf de 19e eeuw en het grote aantal cultuurhistorische panden Bron: Heemkundekring De Lange Vonder.

16-02-2018 Films over markante Beek en Donkenaren

Er was in januari veel belangstelling voor een film over de destijds 86-jarige Beek en Donkse kapper Tiny Donkers. Bij de première bleek de Heemkamer te klein voor alle belangstellenden. Op verzoek van velen die de film niet konden zien, wordt die nu herhaald. Cineast Rob Smit heeft nog een tweede film afgerond: een portret van boer Theo van der Aa. Deze 78-jarige nazaat van een honkvaste familie houdt bij de Aa-brug in Donk al bijna vier eeuwen de wacht. Beide films worden vertoond op woensdag 21 februari in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg te Beek en Donk. 'Tiny Donkers - De Eeuwige Kapper' (lengte 45 min.) aanvang 14.00 en 19.00 uur. 'Theo vd Aa - De Spreukenkoning' (lengte 93 min. met pauze) aanvang 15.00 en 20.00 uur. Bron: MooiLaarbeek.

16-02-2018 204 kandidaten gemeenteraadsverkiezing

Zes politieke groeperingen met in totaal 204 kandidaten strijden op 21 maart aanstaande bij de gemeenteraadsverkiezing in Laarbeek om de gunst van de kiezer. De nummering van de kandidatenlijsten is vastgesteld op basis van de volgorde van de bij de vorige verkiezingen op de betreffende lijsten uitgebrachte aantallen stemmen: 1. PNL (4410). 2. De Werkgroep (2309). 3. Algemeen Belang Laarbeek (1509). 4. CDA (811). 5. PvdA (570). 6. Democratisch Laarbeek (0). Bron: MooiLaarbeek.

16-02-2018 Start aanleg EVZ Schevelingseloop

De Goorloop is een belangrijke groenblauwe ader die de gemeente Laarbeek met haar omgeving verbindt. De beek stroomt vanaf de Warande in Helmond via Landgoed Croy richting de Stiphoutse bossen en het Wilhelminakanaal. Delen van dit traject zijn al ingericht als ecologische verbindingszone (EVZ) met flauwe oevers, poelen en plasdraszones. Tussen half februari en half maart vinden graafwerkzaamheden plaats aan de ecologische inrichting van een perceel aan de Kasteelweg langs het traject Schevelingseloop in Aarle-Rixtel. Deze inrichting is gericht op het vormen van natuurvriendelijke oevers met plasdraszones en het graven van een poel. Het inzaaien en aanplanten gebeurt in het voorjaar. Bron: Gemeente Laarbeek.

16-02-2018 Start uitbreiding Commanderij College

Voor de ruimtebehoefte van het Commanderij College in Beek en Donk wordt een aantal schoolwoningen gerealiseerd. Gehoopt wordt de nieuwbouw bij aanvang van het schooljaar 2018-2019 in gebruik te nemen. Er werden vier bomen gekapt en er worden nieuwe teruggeplaatst op het parkeerterrein achter de schoolwoningen. Bij een voorspoedig verloop van de bouw wordt verwacht dat de nieuwbouw op 1 augustus 2018 gereed is. De officiële eerstesteenlegging is gepland op vrijdag 2 maart. Bron: Gemeente Laarbeek.

Het weer in Laarbeek