25-04-2018 Gemeentelijke website tijdelijk onbereikbaar

Op woensdag 25 april tussen 16.00 en 19.00 is de website van de gemeente Laarbeek, www.laarbeek.nl niet bereikbaar in verband met onderhoudswerkzaamheden. Bron: Gemeente Laarbeek.

25-04-2018 Inbraak bij EMTE in Beek en Donk

Bij supermarkt EMTÉ aan het Heuvelplein in Beek en Donk is in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 april ingebroken. Bij de inbraak is een behoorlijke hoeveelheid rookwaar meegenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. Mochten er getuigen zijn, dan kunnen zij zich melden via 0900-8844. Bron: MooiLaarbeek.

25-04-2018 iPhone van Mariahoutenaar 'ontploft'

Ron Barten uit Mariahout kwam op dinsdag 24 april landelijk in het nieuws. Zijn gloednieuwe iPhone X 'ontplofte' twee weken geleden in zijn jaszak. Uit zijn jas kwam ineens veel rook. In zijn broek, trui en jas ontstonden gaten. Het gebeurde toen hij in de kantine van de universiteit zat, zegt Ron tegen RTL Nieuws. 'Ik had mijn iPhone toen net drie dagen. Ik hoorde gesis en zag rook onder de tafel vandaan komen. Toen ben ik opgesprongen en heb ik mijn telefoon op de grond gegooid. De telefoon lag te roken en er zaten gaten in mijn jas trui en broek. Best heftig.' Apple laat weten dat het 'met een miljard iPhones en honderden miljoenen iPads in omloop' onvermijdelijk is dat zich 'zeldzame incidenten' voordoen. Het zegt contact te zullen opnemen met de klant en de telefoon te zullen bekijken. De fabrikant wijst er verder nog op dat 'ontploffen' geen accurate benaming is om het ontbranden van het toestel te beschrijven. Bron: MooiLaarbeek.

25-04-2018 Christ van Hout biljartkampioen

In appartementencomplex Waterpoort in Beek en Donk wordt elk jaar een biljartcompetitie gehouden. Een aantal biljartliefhebbers speelt een onderlinge competitie libre. Men speelt twee keer tegen elkaar en elke partij duurt 25 beurten. Spelleider Jan van Neerven heeft aan de hand van eerdere resultaten het gemiddelde vastgesteld dat tijdens de competitie bijgesteld wordt. In de voorlaatste wedstrijd viel dit jaar de beslissing: nieuwkomer Christ van Hout gaf iedereen het nakijken en won de trofee. In september start de nieuwe competitie. Bron: MooiLaarbeek.

25-04-2018 Auto's in botsing bij brug Wilhelminakanaal

Woensdagmorgen 25 april rond tien over acht kwamen twee auto's in botsing bij de brug tussen Aarle-Rixtel en Beek en Donk over het Wilhelminakanaal. Een Renault reed vanaf de Oranjelaan over de brug en vervolgde zijn weg naar de Kanaaldijk via de bocht naar links richting Aarle-Rixtel. Van de richting Aarle-Rixtel kwam over de Kanaaldijk tezelfdertijd een BMW. De bestuurder daarvan miste de bocht naar de brug en reed met flinke snelheid richting De Opstal. De BMW beschadigde daarbij de Renault en een camerapaal bij de brug. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Bron: MooiLaarbeek.

25-04-2018 Uitslagen DOT

Uitslagen schaakvereniging DOT van 24 april: 


½-½ Zjon v.d. Laar – Aloys Wijffelaars

0-1 Ferrie Sleegers – Maurice Meulendijks

½-½ Dirk-Jan Gloudemans – Jef Verhagen


Programma 1 mei:

Hans Claas – Maurice Meulendijks

Thijs Knaapen – Johnny v.d. Laarschot

25-04-2018 Nieuwe oevers voor visvijver Beek en Donk

Visvijver De Koppelen in Beek en Donk wordt momenteel opgeknapt. De beschoeiing van de waterkant is al vijf jaar in slechte staat, maar de situatie was gevaarlijk geworden. Vissers en wandelaars liepen door verzakking van de oever het risico in het water te vallen. Momenteel worden er nieuwe oevers aangelegd. Een ploeg van zes man voorziet de vijver van 500 meter aan hardhouten platen die door ruim 900 hardhouten balken van 2,5 meter lang op zijn plek worden gehouden. De balken worden machinaal tot 1,8 meter diep in de grond geslagen.

25-04-2018 Activiteiten rond kerk en Lourdesgrot

In de meimaand is er weer volop activiteit rond kerk en Lourdesgrot in Mariahout. Op zaterdagmorgen 5 mei komt het Bevrijdingsvuur rond tien uur ook in Mariahout langs om een bezoek te brengen aan het Oorlogskerkhof. Op zaterdagavond 5 mei is er om half zeven een eucharistieviering bij de grot. Voorganger is pastoor Hasselman; muzikaal wordt deze viering verzorgd door het oMase-koor en de Grottendorfer Blaaskapel. Op zondagmiddag 6 mei zijn kerk en omgeving van één tot vier uur te bezichtigen in het kader van de regionale Torendag. Op diezelfde zondagmiddag 6 mei is er om drie uur uur een gebedsviering bij de grot.

25-04-2018 MuziektuinPodium 2018 van start

Op zondagmiddag 29 april om één uur gaat MuziektuinPodium 2018 in Beek en Donk weer van start met een optreden van Vrouwenband Permanent. Men noemt zich 'een gezellige band van 23 vrouwen die allerlei gevarieerde liedjes spelen van evergreens tot musicalliedjes.' Om twee uur is het de beurt aan Ambiancekoor Veghel met een repertoire van 'prettig in het gehoor liggende Nederlands-, Duits- en Engelstalige liederen; bekende melodieën variërend van levenslied tot populair-klassiek.' Om drie uur brengt het duo F & M (Frans en Marianne) 'vrolijke luisterliedjes in het Engels, Duits en Nederlands.' Om vier uur ten slotte treedt Zingerij Dwarsgetuigd op met oude zeemansliederen en shanties. Toegang is gratis. Bron: MuziektuinPodium.

25-04-2018 Parkeerverbod deel Beverstraat

Aangezien de ambulance regelmatig problemen ondervindt om bij de ingang van de Burcht in Beek en Donk te komen als gevolg van geparkeerde auto’s hebben burgemeester en wethouders van Laarbeek besloten om op een deel van de Beverstraat een parkeerverbod (uitgezonderd parkeervakken) in te stellen. Bron: Gemeente Laarbeek.

25-04-2018 Omgevingsvergunning 'De Bimd'

Burgemeester en wethouders van Laarbeek hebben besloten voor het IVN-gebouw 'De Bimd', Beekseweg 3 te Aarle-Rixtel een omgevingsvergunning te verlenen en het IVN éénmalig een subsidie te verlenen als tegemoetkoming in de gemaakte kosten t.b.v. de bouwaanvraag. Verder is besloten een omissie in het bestemmingsplan 'Buitengebied' bij de volgende herziening van dat plan te herstellen. Bron: Gemeente Laarbeek.

25-04-2018 Laarbeekse gildeschutters succesvol

Zondag 22 april waren op schietterrein “De Roovere” in Lierop schutters van Laarbeekse gilden weer succesvol. Annie Rovers van het Sint Leonardusgilde uit Beek en Donk won bij de Bejaarden en werd tweede op het onderdeel Vrije Hand. Gerard van der Linden van het Sint Servatiusgilde uit Lieshout werd derde op Vrije Hand. Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel werd Kampioen, vierde op het onderdeel Personeel en eveneens vierde op Vrije Hand. Verder waren er puistprijzen voor Jan Rovers uit Beek en Donk (eerste) en eerdergenoemde Henk van der Velden (vierde). De volgende wedstrijd is in Someren-Eind op zondag 6 mei 2018; de opbrengst is dan voor de Stichting Kans Plus.

25-04-2018 Boerenkoffietafel met de Zonnebloem

De gasten van de Zonnebloem afdeling Beek en Donk kregen dinsdag 24 april een boerenkoffietafel bij herberg ’t Huukske aangeboden. Deze activiteit was bestemd voor thuiswonende zieke mensen met fysieke beperkingen en voor mensen die behoefte hebben aan wat gezelligheid en ontspanning en in Beek en Donk wonen, ongeacht of men wel of niet lid van De Zonnebloem is. Bron: MooiLaarbeek.

24-04-2018 Dorpsraad Beek en Donk zoekt denktank

Dorpsraad Beek en Donk is bezig een denktank op te zetten. Dat is een (grote) groep inwoners die met de dorpsraad meedenkt over alle Beek en Donkse aangelegenheden. Het streven is om uiteindelijk een panel van vijftig tot honderd mensen te hebben van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking. Volgens voorzitter Ans van de Kerkhof - Van Hout gaat de denktank fungeren als 'ogen en oren' van de dorpsraad. Bestuur en leden benaderen ieder vijf personen in hun eigen netwerk en die worden geacht ook weer in hun netwerk zoeken. Deze gevarieerde groep wordt geraadpleegd over alle mogelijke zaken waar de dorpsraad mee te maken krijgt. Bron: ED.

24-04-2018 Laarbeekvoorelkaar.nl zoekt vrijwilligers

Elke dinsdagmorgen maken vrijwilligers samen met bewoners van De Regt van tien tot elf uur een wandeling in Beek en Donk. De bewoners worden dan per rolstoel voortgeduwd. Het is een uitje waar ze elke week naar uitkijken. Na het wandelen wordt er een kopje koffie gedronken en gezellig nagebuurt. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom. Voor Scouting Beek en Donk worden begeleiders gezocht voor de esta-groep, kinderen van 7 t/m 11 jaar, tijdens de wekelijkse scoutingbijeenkomst. De begeleiding geeft invulling aan de wekelijkse bijeenkomsten en zorgt dat de kinderen een leuke zaterdagochtend beleven. Voor meer informatie over bovenstaande of andere vrijwilligersvacatures kunt u contact opnemen met Suzan de Koning van Vierbinden. De vacatures zijn ook te bekijken op www.laarbeekvoorelkaar.nl. Bron: MooiLaarbeek.

24-04-2018 Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Laarbeek

Running Team Laarbeek haalt met Nelli Cooman, voormalig hardloopster (en nu ambassadeur van Roparun) het Bevrijdingsvuur op in Wageningen. Running Team Laarbeek gaat op 4 mei 's avonds naar Wageningen, haalt het Bevrijdingsvuur op en brengt het in estafettevorm al hardlopend over 85 kilometer naar Laarbeek. In Mariahout krijgen ze een ontbijt aangeboden door de voetbalclub. De hele route door Laarbeek rijden oude legervoertuigen mee plus tientallen lopers van verschillende Laarbeekse verenigingen. In elke kern wordt het vuur ontstoken en even stilgestaan bij de bevrijding; in Mariahout om ongeveer 10.00 uur, een half uur later in Lieshout, in Aarle-Rixtel circa 11.15 uur en de finish in de muziektuin in Beek en Donk is naar verwachting om 12.10 uur. Daar overhandigt Nelli Cooman het bevrijdingsvuur aan de burgemeester of een wethouder. Dan start ook het muziekprogramma in de Muziektuin dat duurt tot ongeveer 17.00 uur. Bron: ED.

24-04-2018 Informatieavond over AVG

Op donderdagavond 3 mei is er om half acht in het Buurthuis, Bernadettestraat 43 in Mariahout een informatieavond over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Die verordening is op 25 mei van toepassing voor alle vrijwilligersorganisaties en verenigingen, ook in Laarbeek, die gegevens van personen in een bestand bewaren. Die organisaties moeten zich aan de regels van de nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren in digitale bestanden als in mappen op een plank. De laatste moeten voortaan veilig worden opgeborgen zonder dat vreemden daar bij kunnen. Mevrouw Woolschot, advocaat, vertelt tijdens de informatieavond wat de AVG inhoudt en wat dit betekent voor een organisatie. Mag je nog een ledenlijst rondmailen? Stuur je een mail met adressen in CC of BCC? Welke foto's mogen wel en niet geplaatst worden op een website en/of Facebook? Bron: MooiLaarbeek.

24-04-2018 Film 'Teenbeat' uitverkocht

De voorstelling van de speelfilm 'Teenbeat' op 3 mei in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk is helemaal uitverkocht. De kaarten gingen heel snel van de hand. In deze film wordt teruggegaan naar de zestiger jaren: de tijd van brommers, dancings, 'moeilijke ouders' en opstandige jeugd. De tijd ook dat de school en de kerk heel veel invloed hadden op het leven van de tiener. 'Teenbeat' gaat over de jaren zestig waarin een groot deel van de jeugd zich probeerde af te zetten tegen het, in hun ogen, maatschappelijke keurslijf. Heeft u geen kaartje kunnen bemachtigen: geen nood. In het najaar draait de film opnieuw in Laarbeek. Via DeMooiLaarbeekKrant, Omroep Kontakt en social media wordt hier tijdig melding van gemaakt. Bron: MooiLaarbeek.

24-04-2018 Infoavond in Beek en Donk over werkzaamheden N615

Voor mensen die meer willen weten over de werkzaamheden aan de N615, wordt op dinsdag 8 mei een informatieavond gehouden in Beek en Donk. De provincie voert van half mei tot eind september onderhoudswerkzaamheden uit aan de provinciale weg tussen Nuenen en Beek en Donk. Het asfalt wordt vervangen evenals de verkeerslichten en software. Ter aanvulling wil de gemeente Laarbeek wat kleine verkeerskundige aanpassingen doen. De werkzaamheden lopen vanaf de Bosweg bij Gerwen tot de rotonde met de N279 net voorbij Beek en Donk. De inloopbijeenkomst wordt gehouden in Café Zaal van de Burgt aan het Heuvelplein in Beek en Donk. Medewerkers van aannemer Boskalis en van de provincie zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven aan de hand van tekeningen en schetsen. Bron: ED.

24-04-2018 3e editie zeepkistenrace Lieshout

De voorbereidingen van de derde editie van de zeepkistenrace in Lieshout, zondag 24 juni, zijn weer in volle gang. Wederom wordt de zeepkistenrace gehouden in de Dorpsstraat van Lieshout. Georganiseerd door Ok-Moi in samenwerking met Café-Zaal de Koekoek. De deelnemers gaan in een wagentje/kar, zonder aandrijving, van de schans naar benden om vervolgens een parcours in een zo snel mogelijke tijd af te leggen. Natuurlijk zijn er enkele obstakels in het parcours, om het voor het publiek nog leuker te maken. Er zijn prijzen voor de snelste tijden, maar ook voor de mooiste zeepkist. De volwassenen gaan van een hoogte van 6 meter. Voor de kinderen vanaf 7 t/m 14 jaar wordt de schanshoogte aangepast. Bron: MooiLaarbeek.

Het weer in Laarbeek