24-06-2015 BBC-jazz en Solid Big Band treden samen op

BBC-jazz uit Laarbeek en Solid Big Band uit Gemert treden weer samen op. Dit keer op donderdag 29 juni in zaal ’t Huukske aan de Kapelstraat in Beek en Donk. Solid Big Band en BBC-jazz hebben al vaker samen opgetreden. Telkens weer kon het publiek genieten van een gevarieerd optreden waarin vele solisten zorgden voor een extra sfeervolle avond. Het repertoire van de avond bestaat uit moderne jazznummers als Humanism en Walk the Dinosaur afgewisseld met heuse klassiekers als Birdland, 25 or 6 to 4 en Route 66.

23-06-2017 Tweede zeepkistenrace in Lieshout

Zondag 25 juni wordt in Lieshout voor de tweede keer een zeepkistenrace gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Dorpsstraat tussen het kruispunt met de Kuiperstraat en café/zaal De Koekoek. Vanaf 's middags om half één gaan de deelnemers op spectaculaire wijze in hun zelfgemaakte zeepkisten van de schans. Dat geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Er zullen mooie, hilarische en spannende momenten zijn want niet iedereen komt zonder brokken aan de finish. Alle deelnemers gaan twee keer van de schans en rond 17.00 uur is de prijsuitreiking.

23-06-2017 Plan voor ontwikkeling Lieshouts centrum

Donderdagmiddag 22 juni hebben op het gemeentehuis in Beek en Donk drie partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend: Rico van den Eijnde namens vastgoedontwikkelaar Rialto, voorzitter van Centramanagement Laarbeek Joop Spek en de Laarbeekse burgemeester Frank van der Meijden. Dit in verband met de plannen voor een vernieuwd en aantrekkelijk winkelcentrum op de Heuvel in Lieshout. Met de verhuizing en uitbreiding van de Jumbosupermarkt naar de Heuvel wordt daarvoor de basis gelegd. Onderzocht gaat worden hoe de noordoostzijde van het plein ruimtelijk en functioneel kan worden verbeterd, zodat het geheel een levendig winkelgebied wordt. Bron: Eindhovens Dagblad.

23-06-2017 Beeldvorming WiSH klopt niet

Volgens de organisatie van WiSH Outdoor, WE Projects, klopt de beeldvorming in het artikel 'Feest op het podium, knallende ruzie achter de schermen' van het Eindhovens Dagblad niet, is het onvolledig en bevat het diverse onjuistheden. Er is volgens WE Projects inderdaad een zakelijk geschil geweest, dat overigens geen enkele invloed heeft op de organisatie van de diverse WiSH-evenementen. Inmiddels heeft er een splitsing plaatsgevonden en resteren er enkel nog wat afwikkelpunten. Ieder gaat zijn eigen weg met eigen projecten. Binnen de organisatie van WiSH Outdoor Nederland ligt de focus voor 100% op het festival van volgende week. De bouw daarvan verloopt voorspoedig en het gaat wederom een fantastische editie worden, aldus de organisatie.

23-06-2017 Stoomafblaaskapel sluit seizoen af

De Stoomafblaaskapel van buurtschap De Eendracht uit Beek en Donk sluit op 4 juli met een concert muziekseizoen 2016-2017 af. Een concert met een speciaal tintje omdat na elf jaar afscheid genomen wordt van dirigente Hannie Hendriks. Dan zal de nieuwe dirigent Martien Wagelmans worden voorgesteld op de bekende locatie tegenover café De Tapperij van 19.30 tot ongeveer 20.30 uur. De Stoomafblazers brengen een internationaal programma met evergreens, jazz en Zuid-Amerikaanse muziek. Iedereen is welkom: de buurtvereniging zorgt voor gratis koffie en thee met iets lekkers. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar Café-zaal Dave van den Burgt.

23-06-2017 Jongerenwerk Vierbinden vraagt input

Op maandagavond 18 september is er een themabijeenkomst 'Pubers 2.0 on/offline' van Jongerenwerk Vierbinden en het Dorpsplatform Aarle-Rixtel. Volgens beide organisaties vinden de leefwerelden van jongeren steeds meer op twee plekken plaats: on- en offline. Wat doen jongeren allemaal online? Het online-gedrag van jongeren kan het offline-gedrag beïnvloeden. Dit kan problemen geven, zoals cyberpesten en sexting. Hoe kunnen vrijwilligers en begeleiders dit signaleren en bespreekbaar maken? Om de avond zo goed mogelijk op maat te maken wordt iedereen uitgenodigd tot maandag 26 juni 17:00 uur input te geven. Dat kan via een e-mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

23-06-2017 Blauwalg in Beek en Donk

Waterschap Aa en Maas heeft blauwalgen aangetroffen in de Waterpartij Muziektuin en visvijver ten Oosten van Otterweg in Beek en Donk. Blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom adviseert het waterschap om contact met water van deze plas te vermijden. De gemeente Laarbeek plaatst waarschuwingsborden en het waterschap houdt de situatie in de gaten. De belangrijkste oorzaak van blauwalgen is een teveel aan voedingsstoffen (fosfaat en stikstof) in het water. Die zitten in afgevallen bladeren maar kunnen er ook in komen via lokvoer van sportvissers, brood, eenden- en hondenpoep. Door geen eenden te voeren en de hond niet bij het water te laten poepen kan iedereen bijdragen aan de oplossing van het probleem. 

23-06-2017 Cursus Politiek Actief samen met Prodemos

In totaal 24 inwoners hadden zich aangemeld voor deze eerste versie van de cursus Politiek Actief die de gemeente Laarbeek samen met Prodemos organiseert. Donderdag 15 juni was de eerste bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis van Laarbeek. En op 22 juni kregen de cursisten o.a. uitleg over de gemeentelijke financiën. Na de pauze konden de deelnemers in groepjes van vijf aan diverse gemeenteraadsleden aan hangtafels in de hal meer informatie vragen.

22-06-2017 Eerste editie Laarbeekse Dragon's Den

In het Dorpshuis in Lieshout was woensdagavond 21 juni de eerste editie van de Laarbeekse Dragon's Den: een initiatief van Laarbeek Energiek, waarbij door een onafhankelijke jury een bedrag van € 150.000,- wordt toegekend aan de beste ideeën voor een duurzamer Laarbeek. Van 54 ingezonden ideeën waren 10 bedenkers uitgekozen hun idee via een 'pitch' te presenteren. Na afloop daarvan hield Maarten Steinbuch, hoogleraar Robotica van TU Eindhoven, een presentatie over duurzame innovaties. Hij nodigde het publiek uit mee te denken over onder andere smart mobility. Daarna stemde het publiek over de publieksprijs van € 2.500,--; die kreeg Marscha Verstappen (naast de grootste financiële bijdrage van € 25.000,-- ) van Snoeperij Jantje voor haar idee om 'Was- en strijkservice Jaantje' op te richten. Dit in de vorm van een stichting die kwetsbare jongvolwassenen helpt aan een zinvolle dagbesteding. Verder was er o.a. financiële steun voor hergebruik van Duitse zonnepanelen, plannen voor de ontwikkeling van groene daken en opwekking van energie door de Lieshoutse molen.  

22-06-2017 Woningbrand in Mariastraat Aarle-Rixtel

Aan het eind van de middag brak woensdag 21 juni brand uit in een woning aan de Mariastraat in Aarle-Rixtel. Er ontstonden flinke rookwolken. De bewoonster was op het moment van uitbreken van de brand thuis en werd met haar kinderen opgevangen bij de buren. De brandweer bluste de brand; het is nog onduidelijk hoe die heeft kunnen ontstaan.

22-06-2017 Bijeenkomst Werkgroep Verkeer

De Werkgroep Verkeer, onderdeel van het Dorpsplatform Aarle-Rixtel, belegde op woensdagavond 21 juni een goed bezochte openbare bijeenkomst in De Dreef. Er werd volop gediscussieerd door inwoners over verkeersproblemen op kruispunten, fietspaden, trottoirs enzovoorts. Na de bijeenkomst wordt er een lijst opgesteld die met de gemeente wordt besproken.

22-06-2017 Laarbeekse burgemeester kiest voor dialoog

Laarbeekse bezorgde boeren bezochten op 21 juni hun gemeentehuis. Zij voeren tot aan de vergadering van Provinciale Staten op 7 juli actie tegen nieuw provinciaal beleid op het gebied van intensieve veehouderij. Ter onderstreping daarvan boden zij de sleutels van hun bedrijven aan de burgemeester. “In alle reacties die ik tijdens en na de bijeenkomst in het gemeentehuis heb gegeven, heb ik duidelijk aangegeven dat ik sympathie heb voor de actie”, aldus burgemeester Frank van der Meijden. “Ik roep de boeren op om in gesprek te blijven met de betrokken partijen in het provinciehuis en te investeren in innovaties. Natuurlijk neemt de veeteelt een belangrijke rol in, in de Laarbeekse gemeenschap. Maar mijn rol is neutraal en beperkt zich in deze in het tot elkaar brengen van partijen. Ik neem dan ook afstand van woorden en berichten die anders beweren.” Volgens de website van de gemeente Laarbeek beticht Het Brabants Burgerplatform Minder Beesten de burgemeester er van, dat hij de belangen van boeren verkiest boven gezondheid en natuur. Dat zou te lezen zijn in een persbericht dat selectief is verspreid. Volgens de burgemeester kiest dit platform er helaas niet voor om rechtstreeks met hem in gesprek te gaan, maar hem indirect aan te spreken. De burgemeester heeft het platform uitgenodigd voor een gesprek. Hierop is (nog) geen reactie ontvangen.

22-06-2017 It's a kind of magic! in De Dreef

It’s a kind of magic! is de titel van de musical die KiKo in het kader van 'Juni Watermaand' op zondag 25 juni opvoert in de toneelzaal van De Dreef in Aarle-Rixtel. Magische Magiërs, Betoverde Tovenaars, Magic Fingers en zelfs de groep Black Magic doen mee aan de grote wedstrijd op de grote goochelboot. Mevrouw Klok, met altijd het toverboek van zoon Hans in haar armen, houdt alles nauwgezet in de gaten en zorgt ervoor dat alles er tip top uitziet voor als de goochelaars arriveren. De deelnemers aan de wedstrijd willen niets liever dan dat boek in handen krijgen… of ze dat gaat lukken? Er zijn twee voorstellingen: om 11.00 en om 13.30 uur. Een vrolijke voorstelling met gratis toegang voor jong en oud.

22-06-2017 Laatste Wim Beeren Jazz Society

Op woensdag 21 juni was het allerlaatste concert bij Wim Beeren Jazz Society in zaal Van Bracht in Aarle-Rixtel. Er was een optreden van Fay Claassen & Band. De band bestaat uit Karel Boehlee op piano, Peter Tiehuis op gitaar, Theo de Jong op basgitaar en Toon Roos op tenorsax.

22-06-2017 Laatste Repair Café voor de vakantie

De Dorpsraad van Lieshout heeft op woensdagmiddag 21 juni in het Dorpshuis haar laatste maandelijkse Repair Café gehouden voor de vakantie. Mensen konden daar terecht om spullen te laten repareren. Kleding, kleine houten meubelstukken, fietsen en kleine huishoudelijke elektrische apparatuur kreeg er een tweede kans. Door het repareren te promoten wil de Dorpsraad bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Repareren zit vaak niet bij de mensen in het systeem en er wordt veel weggegooid. Met het Repair Café wil de Dorpsraad daar verandering in brengen. De volgende Repair Café is op woensdag 27 september.

21-06-2017 Winnaars expositie Kiek nou

De winnaars van de natuurfoto expositie van Kiek nou zijn bekend. De expositie was enkele weken geleden te zien bij het Kikkerconcert van IVN Laarbeek. Arjan Jeurgens uit Aarle-Rixtel maakte de mooiste foto van de expositie, ‘De nacht op de hei’. Paul Colen, ook uit Aarle-Rixtel was met zijn foto’s van de herfstbladeren van Broos met kasteel Croy op de achtergrond, het jonge vosje en meikever de hoogst gewaardeerde natuurfotograaf. De drie jarige Fijs Hanssen kreeg zijn favoriete foto ‘beukenblad’, gefotografeerd door Ineke Groenendaal mee naar huis.

21-06-2017 Heindert naar Toverland

Basisschool de Heindert uit Aarle-Rixtel is donderdag naar Toverland geweest. Door het hele park kwam men de groene shirtjes van de Heindert tegen. Sommige leerlingen kozen voor de hoge houten achtbaan, terwijl anderen rustig begonnen op de draaimolen. De waterattracties waren op deze warme dag erg populair, evenals de ondiepe vijver waar een aantal oververhitte kinderen languit in gingen liggen. Het schoolreisje werd gezamenlijk afgesloten met een ijsje.

21-06-2017 Mobiele voedselbank krijgt subsidie

Gemeente Laarbeek heeft besloten om de mobiele voedselbank structureel subsidie te geven. De Super Sociaal-bus, blijkt een succes te zijn. Tussen november vorig jaar en maart dit jaar hebben 107 mensen boodschappen gedaan in de bus. De verwachting is dat het bestand tot eind 2017 nog zal oplopen tot 150 cliënten. Inwoners van de gemeente met een laag inkomen kunnen met een speciaal kortingspasje in de bus boodschappen doen. De korting kan oplopen tot 100 procent, afhankelijk van het inkomen. Bron: ED

21-06-2017 Drugsafval gevonden Lieshout

Op dinsdag 20 juni zijn 45 zakken drugsafval gevonden net buiten Lieshout. Het gaat om 45 zakken met hennepafval en diverse groene flacons met groeimiddel aan een zandpad langs het kanaal tegenover de Deense Hoek. Het afval is opgeruimd en wordt vernietigd. Het is niet de eerste keer dat er in deze omgeving drugsafval wordt gevonden. Burgemeester Frank van der Meijden roept inwoners op om alert te zijn en verdachte zaken te melden bij de politie. Van der Meijden: ‘Bestrijden van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van ons allemaal.’

21-06-2017 Handboek Downsyndroom op basisschool

Op OBS de Driehoek in Aarle-Rixtel zitten twee kinderen met het syndroom van Down. Omdat er geen leerlinggebonden financiering meer voor deze kinderen is kwam directeur Jolein Orelio op het idee om informatie te verzamelen over de omgang met deze kinderen. Met behulp van leerkrachten, onderwijsassistenten, interne begeleiders, directeuren en orthopedagogen ging ze hiermee aan de slag. Al deze kennis is nu gebundeld in een handboek. Als het aan Orelio ligt mogen alle scholen van Nederland hier gebruik van maken. Bron: ED

Het weer in Laarbeek