20-08-2017 Mari Kerkhof nieuwe koning Blauwe Schut

Op de tweede dag van het eerste Aarles Gildeweekend, zondag 20 augustus, is Mari Kerkhof tijdens het driejaarlijks koningschieten van het Onze Lieve Vrouwe Gilde de nieuwe koning geworden. Dit vond onder grote belangstelling plaats op het Jan van Doorenpaviljoen. De strijd om de opvolging van koning Bjorn Kerkhof werd aangebonden door drie kandidaten. De blauwe vogel hield lang stand, maar moest zich uiteindelijk bij het 107e schot gewonnen geven. Dat laatste schot werd gelost door Mari Kerkhof. Hem werd het koningsvest omgehangen en echtgenote Marianne kreeg een bos bloemen. De broeders van de Blauwe Schut brachten hun nieuwe koning de traditionele vendelgroet en het eveneens traditionele koningsbier werd geschonken. Daarna werd samen met het Sint Margarethagilde opgetrokken naar het centrum van het dorp, waar het Sint Margarethagilde de nieuwe koning eveneens een vendelgroet bracht. Daarmee kwam een eind aan een zeer geslaagd eerste Aarles Gildeweekend. Bron: Omroep Kontakt.

20-08-2017 Tweedehandsfietsenbeurs bij De Sprankel

Harmonie Sint Caecilia uit Lieshout heeft op zaterdag 19 augustus een tweedehandsfietsenbeurs gehouden. Zij had al een voorraad fietsen staan, maar die dag 's morgens konden nog fietsen voor verkoop gebracht worden. De verkoper bepaalde samen met een harmonielid wat de fiets moest kosten, de leden van de harmonie deden de verkoop. Vijftien procent van de opbrengst was bestemd voor de harmonie en de rest was voor de verkoper. De fietsenbeurs werd gehouden op de speelplaats van kindcentrum De Sprankel. Bron: Omroep Kontakt.

19-08-2017 Bedrijf in Helmond legt waterzuiveringsbedrijf stil

Donderdag heeft de waterzuiveringsinstallatie in Aarle-Rixtel een paar uur stilgelegen omdat er een extreem hoge hoeveelheid ammonium in het afvalwater zat. Dit kwam van mestverwerker Den Ouden op bedrijventerrein BZOB in Helmond. De rioolbuis van BZOB werd na de ontdekking meteen afgesloten. Andere bedrijven hebben hier geen last van gehad. Het verontreinigde afvalwater werd opgevangen in bekkens en silo’s. De provincie doet onderzoek naar de oorzaak van de lozing. Bron: ED

18-08-2017 Vakantie-kienavond in Dorpshuis

Seniorenvereniging/KBO Lieshout houdt in het Dorpshuis dinsdagavond 22 augustus een kienavond. Het prijzenpakket bestaat uit levensmiddelentassen, koffiepakketten en enveloppen met geld. Ook is er een loterij met waardevolle cadeaus. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom om aan te schuiven aan een van de lange tafels en een avond te kienen. Bron: MooiLaarbeek.

18-08-2017 Weer oudijzeractie De Goede Hoop

Harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel houdt zaterdagmorgen 19 augustus een oudijzeractie. Op het terrein tussen de Boerenbond en grand-café Stout kunnen oude metalen worden ingeleverd. Alle soorten oude metalen zijn welkom; verder ook elektrakabels, witgoed en oude computers. Géén koelkasten, diepvriezers en televisietoestellen. Te zware of te grote spullen worden in overleg opgehaald. Bij de maandelijkse inzameling worden vaak oude fietsen ingenomen. Deze worden gerepareerd en rijklaar aangeboden: ook dat gebeurt op zaterdagmorgen 19 augustus. In september is de inzameling op zaterdag de zestiende. Bron: harmonie De Goede Hoop

18-08-2017 Geslaagd optreden van Hippe Gasten

De groep Hippe Gasten trad donderdagmiddag 17 augustus op in Openluchttheater Mariahout. Leadzanger is Jon van den Elsen uit Erp; behalve muzikant is hij leerkracht op openbare basisschool Het Klokhuis in Beek en Donk. De band schrijft muziek en teksten zelf; heel af en toe coveren ze een lied. De muzikanten brachten een alternatieve rockshow voor jong en oud, van 4 tot 80+. Een paar druppels hemelwater aan het einde van de show mochten de pret donderdag niet drukken. Bron: MooiLaarbeek.

18-08-2017 Nieuwe bouwkavels Beekse Akkers

De gemeente Laarbeek biedt vanaf 4 september veertien nieuwe zelfbouwkavels aan in nieuwbouwwijk de Beekse Akkers in Beek en Donk. Het gaat om twaalf percelen voor halfvrijstaande woningen (226 tot 264 m²) en twee percelen voor vrijstaande woningen (400 en 427 m²) aan de Rijbroeksedreef en Blokskampsedreef; twee brede, groene lanen, met aan weerszijden van de weg een royale groenstrook met bomen. Bron: Gemeente Laarbeek.

18-08-2017 Waterzuivering Aarle-Rixtel tijdelijk stilgelegd

Waterschap Aa en Maas heeft een verhoogd gehalte ammonium aangetroffen in het afvalwater van de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel. Het waterschap heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat vervuild water via de rioolwaterzuivering in de Aa terechtkomt. Hoe het verhoogde gehalte ammonium in het water terecht kon komen, is nog niet bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan door het waterschap en de gemeente Helmond. Na de constatering van het verhoogde ammoniumgehalte in het afvalwater heeft waterschap Aa en Maas de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel korte tijd stilgelegd en doorgespoeld met schoon water. Bron: Omroep Brabant.

17-08-2017 KBO-wandeling naar De Maasplassen

Leden van seniorenvereniging KBO Aarle-Rixtel vertrokken donderdagmorgen 17 augustus naar Limburg voor een flinke wandeling van 16 kilometer bij De Maasplassen. Voor vertrek richting Stevensweert kwamen de deelnemers bij elkaar op het kerkplein. Bron: Omroep Kontakt.

17-08-2017 Voorlichting over glasvezel

Voor de bewoners van Mariahout wordt woensdagavond 27 september in het Buurthuis een voorlichtingsavond gehouden over de mogelijke aanleg van glasvezel in het buitengebied. Zij worden uitgebreid geïnformeerd over het project, de kosten ervan en er zijn providers aanwezig die informatie verstrekken over de diverse abonnementen. Bron: Zorg om het Dorp.

17-08-2017 Brainstormgroep Leefbaarheid

In het najaar gaat in Mariahout de brainstormgroep 'Leefbaarheid' van start. Deze groep zal een- of tweemaal per jaar bijeenkomen om na te denken over de toekomst van Mariahout. Er heeft zich al een aantal bestaande brainstormgroepen aangemeld, onder andere Zorg om het Dorp en een aantal jongeren. Bron: Zorg om het Dorp.

17-08-2017 Waterkwaliteit De Aa

In een artikel in het ED vertelt de voorzitter van de Lieshoutse visclub dat de waterkwaliteit van De Aa ongunstig is voor de visstand. Er zouden te weinig fosfaten in het water zitten. Dit is echter onjuist, zo meldt de info op de site aarlerixtel.info. De waterkwaliteit is qua voedsel prima. Maar een groot probleem voor de vismigratie wordt gevormd door de vele blokkades in De Aa en zijn zijstromen. Hierdoor is het voor de vissen onmogelijk zich naar hoger gelegen delen te verplaatsen, waardoor er onvoldoende uitwisseling tussen de vispopulaties kan plaatsvinden. Er is ook geen tekort aan waterplanten, die zijn er in overvloed.

17-08-2017 Bierijsjes nu in supermarkt

Het Radler-ijsje van bierbrouwer Bavaria in Lieshout, dat tot nu toe alleen in beperkte hoeveelheid verkrijgbaar was bij verschillende festivals en evenementen, is vanaf nu ook verkrijgbaar in de meeste Nederlandse supermarkten. Het idee om van Bavaria Radler Lemon 2.0% een ijsje te maken ontstond binnen een intern innovatieprogramma van Bavaria en werd afgelopen juni geïntroduceerd. Het product bestaat voor 98,3 procent uit Radler-bier en bevat alcohol. Het is zodoende alleen geschikt voor consumenten boven de 18 jaar. Bron: Bavaria

16-08-2017 Kindervakantieweek in Laarbeek

In Laarbeek wordt in de laatste week van de zomervakantie op vier locaties de kindervakantieweek gehouden. In Mariahout, Lieshout en Beek en Donk duurt deze van maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus. In Aarle-Rixtel duurt deze van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 augustus. In Mariahout vindt deze plaats op het veldje bij de Ahorn en de sportdag vindt plaats op sportpark De Heibunders, in Lieshout op sportpark 't Luytelaar, in Aarle-Rixtel op het terrein voor De Dreef en in Beek en Donk op het evenemententerrein achter het Ontmoetingscentrum. Bron: Kontakt.

16-08-2017 MuziektuinPodium

In de Muziektuin in Beek en Donk vinden zondagmiddag 27 augustus vier optredens plaats. Er is muziek van Jukebox, een vrij nieuw orkest uit Gemert dat met name rock 'n roll speelt, mondharmonie-orkest De Luchthappers uit Nuenen dat evergreens en ballades en populaire vaderlandse nummers speelt, zanggroep Xango uit Helmond dat pop- en rocknummers zingt en de Eindhovense popband Beez met 'eigenwijze' muziek. Bron: MuziektuinPodium.

16-08-2017 IVN Laarbeek 40 jaar

IVN Laarbeek bestaat vrijdag 22 september 40 jaar. Ter gelegenheid hiervan wordt die dag een receptie gegeven in IVN-gebouw De Bimd in Aarle-Rixtel. Tijdens de receptie is er doorlopend een powerpointpresentatie over alle aspecten van de vereniging te zien. Een dag later, zaterdag 23 september, wordt het jubileum gevierd voor de leden, oud-leden en vrijwilligers. Onder leiding van een gids wordt er een wandeling gemaakt door de tuin, het voedselbos en het Ommetje De Bimd. Voorafgaand aan deze receptie is er een speciaal programma voor de jeugdleden. Bron: IVN.

16-08-2017 Jeugd3Daagse gaat naar de Movie Academy

De Jeugd3Daagse die jaarlijks in Aarle-Rixtel gehouden wordt staat dit jaar in het teken van @TheMovies. De kinderen gaan verschillende opdrachten uitvoeren om Oscars te winnen. Deze zullen aan het eind van de laatste dag uitgereikt worden tijdens de officiële Oscaruitreiking. Op dinsdag 22 augustus gaat de kinderweek van start met het bouwen van hutten. Op woensdag gaan de lagere groepen naar speeltuin Helmond West en krijgen de hogere groepen workshops. Op de laatste dag start de Movie Zeskamp.

16-08-2017 Lichtprocessie bij Lourdesgrot

Op dinsdag 15 augustus heeft de Mariaviering plaatsgevonden in de parochiekerk van Mariahout. Aansluitend was er een lichtprocessie door het Processiepark en als afsluiting een plechtigheid bij de Lourdesgrot. Belangstellenden konden hier een kaars opsteken. De Mariahoutse grot is een ontmoetingsplek voor alle mensen. Zoekend naar kracht en troost ontstaan er bijzondere ontmoetingen. Bron: Omroep Kontakt

15-08-2017 29e Fat Jam in Aarle-Rixtel

BMX-fietsers verzamelen zich op zaterdagmiddag 19 augustus op de Valkendijk in Aarle-Rixtel voor de jaarlijkse Fat Jam. In het jaar dat aangekondigd werd dat naast het fietscrossen ook BMX-Freestyle een Olympische sport is geworden kunnen BMX-ers hun hart ophalen op de 'Sugar Hills'. Iedereen met een BMX-fiets is welkom. 's Avonds is er een Fat Jam Afterparty die gehouden wordt in jongerencentrum OJA in Aarle-Rixtel. Bron: MooiLaarbeek.

15-08-2017 De Straotzangers in Zonnetij

In 't Trefpunt, de ontmoetingsruimte van Zonnetij in Aarle-Rixtel, treden op vrijdagmiddag 18 augustus De Straotzangers op. De Straotzangers is een groep mannen, allen lid van het Astens Mannenkoor. Het repertoire bestaat uit vrolijke liedjes uit de Peel en Brabant en bekende meezingers uit de oude doos. Iedereen is van harte welkom. Bron: MooiLaarbeek.

Het weer in Laarbeek