17-10-2017 Dorpswandelingen in Aarle-Rixtel

Zondagmiddag 22 oktober organiseert heemkundekring Barthold van Heessel in samenwerking met de Bibliotheek voor iedereen die hiervoor belangstelling heeft een dorpswandeling. Dit in het kader van de maand van de geschiedenis. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er in verschillende groepen gewandeld onder leiding van een dorpsgids. Tijdens deze wandeling wordt er interessante informatie gegeven over de talloze beeldbepalende panden en andere bezienswaardigheden die de kom van Aarle - Rixtel rijk is. Ook worden er allerlei historische achtergrondverhaaltjes verteld. Tijdens deze wandeling wordt er ook een bezoek gebracht aan onder meer de Mariakapel en het Kouwenbergs kerkje. De wandeling start vanaf het Heemhuis. Bron: Heemkundekring Barthold van Heessel.

17-10-2017 Afscheid prins Hans d’n 3e en prinses Astrid

Op 11 november is het zover, dan wordt in Aarle-Rixtel afscheid genomen van prins Hans d’n 3e en prinses Astrid. Nieuw aan de opzet dit jaar is dat ook de nieuwe jeugdprins en jeugdprinses op het bordes van de Couwenbergh onthuld worden. Daarnaast is er ook een aantal leden van de Jeugdraad van 11 dat afscheid neemt. Uiteraard zullen hiervoor in de plaats ook nieuwe leden geïnstalleerd worden. Bron: Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat.

17-10-2017 Laarbeek Actief met herfstvakantie-activiteiten

Deze herfstvakantie organiseert Laarbeek Actief activiteiten voor jong en oud. In Mariahout was er maandag voor kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool een kleutersurvival. Deze vond plaats in de sporthal in Mariahout. Bron: Omroep Kontakt.

17-10-2017 Muziek en dans voor mensen met een beperking

Op zaterdagmiddag 28 oktober wordt in Buurthuis Mariahout een muziek- en dansmiddag gehouden voor mensen met een beperking. Lokale artiesten treden op, zoals De Medlies, DèVeltOp, dj Tim en feest-dj Stayfan. Ellen Tappel van Lifestyle Center Laarbeek zorgt voor de ritmische bewegingen. Alle mensen met een beperking uit de regio zijn welkom. De entree is gratis. Men krijgt gratis koffie en thee bij binnenkomst en overige consumpties zijn voor eigen rekening. Er worden gezonde hapjes verzorgd, men kan een tattoo laten zetten en er zijn prijzen te winnen. Bron: Vierbinden.

17-10-2017 Te hard rijden in de kern van Aarle-Rixtel

In de 5 jaar dat de Werkgroep Verkeer Aarle-Rixtel bestaat kwam iedere keer het punt te hard rijden in het dorp ter sprake. De Werkgroep Verkeer, onderdeel van het Dorpsplatform Aarle-Rixtel, komt woensdagavond 25 oktober in de Dreef weer bijeen om over dit thema en andere verkeerssituatie’s te praten. Vrijwel de gehele bebouwde kom van Aarle-Rixtel is een 30-km zone. Toch wordt keer op keer gemeld dat er (veel) harder dan 30 km wordt gereden. En is de vraag: handhaving door de politie en snelheids-remmende aanpassingen van de weg. De bijeenkomst is een vooroverleg waarin iedereen die belangstelling heeft, mee kan praten over verkeerssituaties in Aarle-Rixtel. Het resultaat van het overleg is een lijst die aan de gemeente wordt gestuurd. Een tweede bijeenkomst, het overleg met de gemeente, staat gepland voor woensdag 29 november. Bron: Dorpsplatform Aarle-Rixtel.

16-10-2017 Jubileum 't Nachtpitje

In een overvolle en warme zaal van De Tapperij in Beek en Donk heeft Liederentafel 't Nachtpitje zondag haar 25-jarig jubileum gevierd. Zij beet het spit af. Daarna volgden de Mariahoutse Liederentafel, het koor Trug in de Tèd en de Wijchense Liederentafel. 't Nachtpitje komt elke laatste vrijdagavond van de maand bijeen in De Tapperij en onder begeleiding van de accordeonisten Ben van Meelis en Tiny Verbakel worden met name smartlappen gezongen. Bron: Omroep Kontakt.

15-10-2017 Run op koopjes bij D'n Perdenmarkt

Bij manege D'n Perdenbak in Lieshout werd zondag 15 oktober een vlooienmarkt gehouden. Dit gebeurt elk jaar op de derde zondag van oktober. Toen de markt 's morgens geopend werd stormden de koopjesjagers naar binnen. Er stonden zo'n honderd kramen waar iedereen wel wat van zijn gading kon vinden. Bron: Omroep Kontakt.

15-10-2017 Archeologische wandeling met heemkunde

Met leden van heemkundekring 't Hof van Liessent kon zaterdag 14 oktober een archeologische wandeling langs de Goorloop in Lieshout worden gemaakt. De start was bij de Kievitslaan. De wandeling ging langs de opgraving die in 2016 is uitgevoerd en waarbij veel vondsten zijn gedaan uit de Steentijd en de Middeleeuwen. Verder werd de oorsprong van de Goorloop toegelicht die vroeger de Peesgalloop heette. Bron: Omroep Kontakt.

15-10-2017 Kienen met KBO Lieshout

Seniorenvereniging KBO Lieshout houdt vrijdagavond 20 oktober een kienavond in het Dorpshuis. Iedereen kan hieraan deelnemen. Vooraf kan er nog een uurtje worden gekaart. Met het kienen kunnen enveloppen met inhoud, pakketten vlees, koffie of levensmiddelen worden gewonnen. Ook maken de deelnemers kans op de jackpot. Na het kienen wordt er nog een loterij gehouden. Bron: KBO.

15-10-2017 Artex bestaat 70 jaar

Artex in Aarle-Rixtel bestaat dit jaar 70 jaar en maakt interieurtextiel. Het is sinds 1990 onderdeel van multinational Hunter Douglas en timmert met vijf eigen merken wereldwijd aan de weg. Toch heeft het nog steeds iets van de Brabantse gemoedelijkheid: bijna tien procent van het personeel is gezins- of familielid van elkaar. De naam staat op de grote schoorsteen aan de rand van Aarle-Rixtel, maar verder is Artex een tamelijk anoniem bedrijf. Terwijl toch een groot deel van alle textiel voor zonweringen er vandaan komt en de fabriek over de hele wereld gordijn- en meubelstoffen levert. Bron: ED.

15-10-2017 Cultuurzone in Helmond

In Helmond heeft Stadskunstenaar Rocco Verdult zaterdagavond tijdens de Nacht van de Cultuur in de bibliotheek van Helmond zijn ontwerp gepresenteerd waarmee de cultuurzone in de Helmondse binnenstad op de kaart gezet moet worden. Verdult ontwierp het beeld de 'Spelende Mens', dat 15 tot 25 meter hoog zou moeten worden en dat ter hoogte van de kruising van Kasteel Traverse met het kanaal zou moeten komen te staan. Bron: ED.

15-10-2017 AED in het buitengebied van Laarbeek

Met de aanschaf en plaatsing van een AED-apparaat en een cursus voor de vrijwilligers is sinds kort het AED Netwerk van Laarbeek weer een stuk verder uitgebreid. Een deel van het buitengebied van Beek en Donk, Broekkant, richting Gemert, is nu ook verzekerd van vrijwilligers die in actie komen als er een persoon een hartstilstand krijgt. Het AED-apparaat hangt bij schapenboerderij De Lange Vonder en Tanja Verbakel is een van de initiatiefnemers die haar buurtgenoten mobiliseerde om zich als vrijwilliger aan te melden. "Wij hadden hier nog geen AED hangen en op feestjes heb je het er met je buren wel eens over. Een tijd terug is hier een fietser onwel geworden en dan ga je toch nadenken. Toen zeiden we al :mocht de mogelijkheid zich voordoen dan gaan we stappen ondernemen." Bron: Mooilaarbeek.

15-10-2017 Libre biljarttoernooi

Biljartclub 't Centrum in Beek en Donk houdt voor de 15e keer het libre biljarttoernooi. Dit evenement vindt plaats van woensdag 25 oktober tot en met zaterdag 4 november in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg in Beek en Donk. De circa 170 deelnemers strijden dan om de drie wisselbekers. Het programma wordt afgewerkt op vier biljarts. Er wordt van maandag tot en met vrijdag in de middag en avond gespeeld. Zaterdagmiddag 4 november worden de finales gespeeld. Bron: Mooilaarbeek.

14-10-2017 Bestelbus uitgebrand op de N279

Een bestelbus is zaterdagochtend in brand gevlogen tijdens het rijden op de N279 in Aarle-Rixtel. De bestuurder heeft de auto met aanhanger nog aan de kant kunnen zetten en zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Niemand is gewond geraakt. Het busje is uitgebrand. Doordat de brandweer verkeerd was gealarmeerd, moesten zij via een fietspad door de sloot blussen, achter de N279. Bron: Mooilaarbeek.

14-10-2017 Camiel Beeren (Aarle-Rixtel) wereldkampioen met Solar Team Eindhoven

Zonneauto Stella Vie van de TU Eindhoven is ondanks vele tegenslagen wereldkampioen geworden bij de World Solar Challenge in Australië. Het team van 23 studenten, waaronder technisch manager Camiel Beeren (25) uit Aarle-Rixtel, trotseerde lastige weersomstandigheden en kwam glansrijk over de finish in Adelaide. "Na ruim 13 maanden voorbereiden en 3000 km dwars door Australië is onze efficiëntie-score zo hoog dat we niet meer ingehaald kunnen worden. Alle sponsors, familie, vrienden en kennissen die op welke wijze dan ook betrokken zijn geweest bij ons project, onwijs bedankt!" laat een trotse Camiel weten via zijn Facebookpagina. Bron: Mooilaarbeek.

14-10-2017 Stan Teuben uit Aarle-Rixtel debuut als scheidsrechter

De 21-jarige Stan Teuben uit Aarle-Rixtel maakte vrijdagavond zijn debuut als scheidsrechter in het betaald voetbal. Teuben leidde de wedstrijd Telstar-Dordrecht in goede banen. Rustig had hij het echter niet. In de eerste helft kende hij een penalty toe. In de tweede helft trok hij rood voor een Telstar speler na natrappen. FOX Sports analist Hans Kraay jr. sprak na afloop van de wedstrijd mooie woorden over de jonge leidsman: "Hij heeft het uitstekend gedaan." Waarna hij enkele goede voorbeelden liet zien aan de hand van beelden van de wedstrijd. Bron: Mooilaarbeek.

14-10-2017 Knutsel- en fröbelavond bij Energyteens

Energyteens Lieshout hield vrijdagavond een knutsel- en fröbelavond. Deze werd gehouden in de tienerwerkruimte van het Dorpshuis. Men mocht gratis naar binnen en aanmelden was niet nodig. Er waren zo'n twintig jongens en meisjes die na afloop met een leuk knutselwerk naar huis gingen. Bron: Kontakt.

14-10-2017 Afscheid José Migchels van De Raagten

Na 40 onderwijs-jaren neemt José Migchels afscheid van Basisschool De Raagten uit Beek en Donk om te gaan genieten van haar welverdiende pensioen. José was jarenlang intern begeleider van de school. Met haar enorme professionaliteit, betrokkenheid, kennis en ervaring heeft ze veel kinderen, ouders en leerkrachten fantastisch geholpen. De school zal José dan ook heel erg gaan missen! Natuurlijk laten ze dat niet ongemerkt voorbij gaan. Op dinsdag 31 oktober is het afscheid. In de ochtend is er voor de kinderen een kinderreceptie. ’s Middags is het spelletjesmiddag. Daarvoor mogen de kinderen spelletjes mee naar school brengen. Bron: BS De Raagten.

14-10-2017 Sounds of Drums met 'Around the world'

Dankzij een samenwerking met de Slagwerkgroep van harmonie St. Caecilia in Lieshout brengt Ons Tejater zaterdag 28 en zondag 29 oktober theatershow 'Around the world'. Het publiek wordt meegevoerd op een , spectaculaire en swingende reis rond de wereld. Theatervoorstelling Sounds of Drums vertelt het verhaal van vier straatmuzikanten die met hun zuurverdiende geld een reis rond de wereld maken. Ze doen daarbij alle continenten aan, een reis voor muzikale ontmoetingen en nieuwe vriendschappen. Er gaat een wereld aan slagwerkmuziek voor hen open. De Lieshoutse en Mariahoutse slagwerkgroep wordt bijgestaan door een klein leger gastmuzikanten, blazers, combo en theaterkoor Nutsz uit Helmond. De uitvoeringen zijn op zaterdagavond 28 oktober (deze voorstelling is uitverkocht) en zondagmiddag 29 oktober. Bron: Vierbinden.

14-10-2017 Aftrap realisatie schoolwoningen Commanderij College

De aanbesteding voor de bouw van zes schoolwoningen bij het Commanderij College in Beek en Donk is met succes afgerond. Aannemersbedrijf Van der Heijden uit Schaijk kwam als winnaar uit de bus. Wethouder Greet Buter en bestuurder Carla Grootjen zijn blij om de aftrap te kunnen geven met de ondertekening van het aannemingscontract. Het gebouw vergt een investering van 1,6 miljoen euro. De gemeenteraad gaf donderdag 12 oktober haar goedkeuring gehecht aan het krediet voor het project. Gelijktijdig heeft de raad een krediet verstrekt voor aanpassing van de omgeving van de nieuwbouw. Voor de start van de schoolwoningen wordt de omgeving van het bouwterrein aangepast, met een tijdelijke ontsluiting voor het bouwverkeer vanuit de Muzenlaan. Op Kerkakkers is geen bouwverkeer toegestaan om de veiligheid voor alle overige verkeersdeelnemers zo groot mogelijk te maken. Het ontwerp voor de schoolwoningen zal onder verantwoording van aannemersbedrijf Van der Heijden constructief en installatietechnisch verder worden uitgewerkt. De start van de bouw is gepland medio februari 2018, de ingebruikname van het gebouw wordt augustus 2018. Bron: Gemeente Laarbeek.

Het weer in Laarbeek