12-12-2017 Inloopspreekuur bij De Sprankel

Logopedie Laarbeek houdt ook dit schooljaar een inloopspreekuur op Kindcentrum De Sprankel in Lieshout. Het is bedoeld voor iedereen die vragen heeft op het gebied van spraak, taal, auditieve vaardigheden, dyslexie of andere leerproblemen. Wie twijfelt aan de taalontwikkeling van zijn kind, zich afvraagt of het kind voldoende verstaanbaar is of met andere vragen zit, kan langskomen voor advies. Bron: Kindcentrum De Sprankel.

12-12-2017 Kerstwandeling in Lieshout

Project ‘samen’ maakt 22 december samen met Franciscushof en openbare basisschool Het Klokhuis in Lieshout een kerstwandeltocht voor alle senioren uit Lieshout. In navolging van de projecten die al in Beek en Donk zijn opgezet tussen wooncomplex De Regt en basisschool ’t Otterke, hebben 't Klokhuis en Franciscushof in Lieshout aangegeven ook de samenwerking tussen jong en oud aan te willen gaan. Zo kan de jeugd veel leren van de senioren en werkt het ook andersom.  Bron: Monika Slaets.

11-12-2017 Dorpsfeesten Aarle-Rixtel

De Dorpsfeesten in Aarle-Rixtel worden komend jaar gehouden van donderdag 10 tot en met zondag 14 mei. De organisatie is gestart met de eerste voorbereidingen en dat is voor groepen hét moment om in te schrijven als deelnemende ploeg. De eerste ploegleidersvergadering wordt gehouden op woensdag 24 januari in De Dreef. Dan wordt ook het thema van de Dorpsfeesten onthuld. Alle ins en outs van de Dorpsfeesten zijn te volgen en te liken op Facebook en Instagram. Bron: Org. Dorpsfeesten.

11-12-2017 Kerstliedjes van Leonardusdrumband

De Leonardusdrumband van De Nieuwe Werf in Beek en Donk brengt donderdag 14 december kerstliedjes ten gehore. Dat gebeurt 's morgens op het terras van cafetaria De Donck op het Piet van Thielplein. Bron: De Nwe. Werf.

11-12-2017 Prinsenrecepties in Ganzegat

Door Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat wordt zaterdag 16 december in De Dreef in Aarle-Rixtel de prinsenreceptie gehouden. Deze wordt voorafgegaan door de receptie van jeugdprins Lars en jeugdprinses Anouk. Daarna volgt de receptie van prins Richard en zijn gevolg en wordt er vervolgens nog gefeest tot in de kleine uurtjes. Bron: SOCG.

11-12-2017 Activiteiten van oMase

De leden van vrouwenvereniging oMase in Mariahout gaan vrijdag 15 december naar de tentoonstelling Loving Vincent in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. De tentoonstelling toont de werken die speciaal zijn gemaakt en gebruikt voor de gelijkmatige animatiefilm die momenteel in de bioscopen draait. De kerstviering van oMase vindt plaats op dinsdagavond 19 december in De Pelgrim. Er wordt extra aandacht besteed aan een goed doel, er wordt een toneelspel opgevoerd en de avond wordt afgesloten met een loterij. Bron: oMase.

11-12-2017 Kerstviering op Brukelum

Op basisschool Brukelum in Aarle-Rixtel gaan de kinderen donderdagmorgen 21 december het eten bereiden voor het kerstdiner 's avonds. Vervolgens worden de tafels gedekt. 's Middags hebben ze vrij. Aan het eind van de middag lopen de kinderen naar de kerk waar meneer Claassen een kerstverhaal voorleest en waar tussendoor wordt gezongen. Terug op school staat het kerstdiner klaar. De buren van de school aan de Broekelingstraat zijn hiervoor uitgenodigd. Bron: Brukelum.

11-12-2017 Kerstspel op De Raagten

Op basisschool De Raagten in Beek en Donk wordt woensdag 20 december aan het eind van de middag voor alle leerlingen een kerstspel opgevoerd. Daarna gaan de kinderen naar hun klas waar een 'buffet' klaar staat. Meneer Thijs is het kerstverhaal samen met de hulp van ouders aan het instuderen met de kinderen van groep 2. Voorafgaand aan deze dag, op dinsdagmiddag, wordt het kerstspel speciaal opgevoerd voor de ouders en grootouders van deze kinderen van groep 2. Bron: De Raagten.

11-12-2017 Winterweer spelbreker bij Winterfair

Het was zondag niet druk op de Winterfair die werd gehouden bij de familie Schuurmans tussen Aarle-Rixtel en Bakel. Naast de verkoop van kerstbomen stonden er kraampjes waar een verscheidenheid aan spullen werd verkocht. Het winterse weer weerhield de mensen ervan om naar het bos aan de Bakelseweg te komen. Bron: Omroep Kontakt.

11-12-2017 Lezing over Kennis Boek

In Beek en Donk wordt zaterdagmorgen 30 december een lezing gegeven over Het Kennis Boek. Dat gebeurt op het adres Rietzangerlaan 11. Het Kennis Boek is een kosmische gids met een hoge energiefrequentie en bestemd voor de hele mensheid. Het opent nieuwe kennis die naar universeel eenheidsbewustzijn leidt. Op de drempel van een nieuwe fase in de evolutie is dit boek een gift aan de mensheid. Bron: MooiLaarbeek.

11-12-2017 Inbraak bij Snoeperij Jantje

Voor de vierde keer is er ingebroken bij Snoeperij Jantje in Aarle-Rixtel. Bij binnenkomst was het alarm afgegaan waardoor de inbrekers meteen weer vertrokken. In augustus was er ook al ingebroken bij de snoeperij. Toen gebeurde dat drie keer in zeer korte tijd. Omroep Kontakt.

11-12-2017 Ophangen van spandoek Sparta’25

Voor het gebouw van voetbalclub Sparta'25 aan de Heereindsestraat in Beek en Donk is zaterdagmiddag een spandoek opgehangen in verband met de verkeersveiligheid op deze weg. Het blijkt dat daar vooral op zaterdag, wanneer veel jonge voetballertjes het Spartaterrein bezoeken, veel te hard gereden wordt. De samenkomst was in de kantine van Sparta waar onder andere ook burgemeester Frank van der Meijden en de jeugdgemeenteraad aanwezig waren. Na enkele toespraken ging iedereen naar buiten voor het ophangen van de spandoeken. Dit gebeurde met medewerking van de burgemeester. Bron: Omroep Kontakt.

10-12-2017 Weiland Aarle-Rixtel wordt omgevormd tot natuurgebied

Een stuk grond van het Onze Lieve Vrouwe Gilde in Aarle-Rixtel wordt omgevormd tot een stukje natuurgebied door IVN Laarbeek. Het perceel van ca. 2 hectare werd voorheen als weiland verpacht. Bron: MooiLaarbeek.

10-12-2017 Complimenten voor vrijwilligers uit Laarbeek

Vrijdag zijn in Laarbeek de Complimenten Vrijwilligerswerk uitgereikt in een vol Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. De avond werd muzikaal omlijst door de zanggroep Zingiz. De acht verenigingen zijn: Zwemvereniging Beek en Donk, trainsters en begeleidsters van de dansmariekes van CV De Heikneuters Mariahout, IVN Laarbeek, KansPlus, Kindervakantieweek Lieshout, Repair Café Lieshout, Stichting Vrienden van De Regt Beek en Donk en Vrouwenbeweging Beek en Donk. Zij ontvingen elk een cheque. Er was een speciale vermelding voor alle mensen die zwerfvuil opruimen in Laarbeek. Die vormen geen vereniging, maar zijn gezamenlijk genomineerd. De vijf individuele complimenten zijn voor Bertha van den Heuvel, Mariahout voor haar inzet bij onder andere de voetbalclub en De Zonnebloem, Maarten de Groot voor zijn werk voor de kindervakantieweek en Basketbal Lieshout; Marieke Hulsen Mariahout voor haar werk bij oMase en de dorpskwis ‘Kweet ut’, Rieky Penninx-Vlemmings uit Beek en Donk, zij is vrijwilligster bij bejaarden en bij KansPlus en Toon van Kaathoven Lieshout, hij helpt ouderen bij hun computerproblemen. Zij ontvingen een pakket met Laarbeekse producten. Bron: Gemeente Laarbeek.

10-12-2017 OranjeFestival Laarbeek 2018 pakt groots uit

Het OranjeFestival Laarbeek 2018 pakt groots uit. De line-up van Koningsnacht is bekend. Hoofdact is de grote Nederlands partycoverband Mag Het Wat Zachter. De negenkoppige band speelt zowel tijdloze klassiekers als hedendaagse hits. Naast deze band, gaat De Foute Vinylshow voor meer muzikale hoogte- en soms dieptepunten zorgen. Het OranjeFestival Laarbeek vindt plaats op en rond het Heuvelplein in Beek en Donk. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar muziekcentrum Het Anker. Bron: Color Fun Laarbeek.

10-12-2017 Kletsavonden Mariahout

Over een aantal weken gaat het dak eraf in Mariahout. Na vele weken van voorbereiding zijn de kletsavonden op 20, 26 en 27 januari  in het Buurthuis. De avond voor de Bond van Ouderen is op woensdag 24 januari en voor de jeugd is de Miniplaybackshow gepland op zondag 28 januari. Bron: MooiLaarbeek.

10-12-2017 Winterplein in het park

In Openluchttheater Mariahout vond zaterdag 9 december de tweede editie plaats van Winterplein in het Park. Het theaterpark was omgetoverd tot een plein in een winterse ambiance, bijzondere kraampjes en sfeervolle activiteiten. De bezoekers konden luisteren naar verhalen en muzikale optredens en struinen langs de kerstkraampjes. Bron: Openluchttheater.

09-12-2017 Projecten op De Heindert over water

Op basisschool De Heindert in Aarle-Rixtel werd vrijdag 8 december een presentatie gegeven van tien kinderen over de plannen voor de Kop van Aarle dat ze samen met de First Lego League showden. Tevens was er een vertegenwoordigster van Waterschap Aa en Maas in de persoon van Agnes Hoeks om alles te beoordelen en om er verder iets mee te doen. Bron: Omroep Kontakt.

08-12-2017 Voedselinzameling bij Jumbo

De Laarbeekse Parochie zamelt op vrijdag 8 december en zaterdag 9 december voedsel in bij Jumbo Lieshout voor de minderbedeelden. Zij vragen aan de klanten van Jumbo of ze iets extra's willen kopen voor hen en dat dan weer inleveren bij de stand van de parochie. Bron: MooiLaarbeek.

08-12-2017 Expositie cursisten Gallery Berkendijkje

De cursisten van Gallery Berkendijkje houden een expositie. Die is nog te bezichtigen op zondag 10 en 17 december van 13.00 tot 17.00 uur. De Gallery is gevestigd aan het Berkendijkje 8 in Beek en Donk. Bron: MooiLaarbeek.

Het weer in Laarbeek