24-06-2017 Galerie Bonnard Nuenen krijgt nieuwe eigenaren.

Galerie Bonnard in Nuenen krijgt nieuwe eigenaren. Henk en Wilma van Lieshout stoppen na twaalf en een half jaar en geven de galerie door aan René Renders en David van der Linden. De galerie verhuisd van Berg 41 naar Berg 9. Vanwege de verhuizing en overname wordt de voorraad opgeruimd. In de speciale expositie genaamd De Buitenkas worden ongeveer tweehonderdvijftig kunstwerken getoond. De opening is zondag 25 juni en de expositie is tot en met 27 augustus te bekijken, nu nog op Berg 41. Bron: ED

24-06-2017 Expositie 'Kleur karakter' in 't Oude Raadhuis

In ’t Oude Raadhuis is nog tot en met 2 juli de expositie ‘Kleur Karakter’ te bezichtigen. Hier zijn de keramieken beelden van Kunstenares Diny Timmers uit Gemert en de tekeningen, schilderijen en verstelbare tafels van de Boekelse kunstenaar Gerrit Staat te bewonderen. De thema’s die Diny toont zijn kippen, vogels, huizen, abstracten en torso’s. Haar kleurgebruik van zelf gemaakte natuurlijke oxyden en pigmenten voelt als, perfect aansluitend aan het perfecte beeld. Gerrits snelle pentekeningen, ingekleurd met verf zijn subliem. Ook zijn goed doordachte tafel ontwerpen, waarbij een kleine tafel voor 2 omgetoverd kan worden tot een tafel voor 4 tot 6 personen zijn werkelijk betoverend.

24-06-2017 Bewoners Meierijstad mogen mee denken aan herinrichting wijk

Inwoners van de gemeente Meierijstad kunnen sinds donderdag helpen bij het ontwerpen van de herinrichting van hun eigen straten. Het initiatiefvoorstel van de partij Hart voor Schijndel werd donderdagavond in Sint-Oederode unaniem aangenomen door de gemeenteraad. De bewoners van Dr. Schaepmanlaan en Pater van den Elsenstraat in Schijndel hielpen al mee bij het ontwerpen van de herinrichting van hun eigen straten. Voortaan wordt deze mogelijkheid standaard aangeboden aan alle bewoners. Het voordeel is volgens de politiek dat wijkbewoners hun eigen wijk beter kennen.

24-06-2017 50 jaar hartbewaking Helmond

Het Helmondse ziekenhuis, toen nog het Lambertus, was in 1967 het eerste regionale ziekenhuis met een afdeling hartbewaking. Dit 50 jarig jubileum werd vrijdag gevierd met een feestelijk symposium. Cardioloog Noud Vroom, die de hartbewaking op heeft gezet, kon hier net meer bij zijn. Hij overleed begin jaren negentig als gevolg van een auto-ongeluk. Peter Bendermacher volgde Vroom na zijn pensioen in 1985 op. Samen met huidig cardioloog Eric Heijmen vertelt hij hoe het begon met drie bedden, de eerste monitoren en een vroege versie van de defibrillator. In de afgelopen vijftig jaar is de kans op overleven na een hartinfarct afgenomen van 54 procent naar minder dan vijf procent.

24-06-2017 Gemertse verdachte xtc-lab in Eindhoven vrijgelaten

De laatste verdachte uit Gemert van een groot xtc-lab in Eindhoven is vrijgelaten. Mede omdat de zaak waarschijnlijk pas volgend jaar inhoudelijk voorkomt. Op 31 januari viel de politie binnen in het laboratorium in een loods aan de Gaasbeekstraat. Negen mensen werden gearresteerd, waaronder veel Helmonders en Eindhovenaren. Bron: ED

24-06-2017 Nobelprijs VN Militairen voor veteranen Meierijstad.

Drie voormalige militairen Rob va der Woude uit Schijndel, Dick Dane uit Veghel en Marijn Habraken uit Sint-Oederode hebben vrijdag het draaginsigne ‘Nobelprijs VN-militairen’ ontvangen. De onderscheiding werd opgespeld door waarnemend burgemeester Marcel Fräzel van Meierijstad. Zaterdag was het veteranendag in Meierijstad. In Veghel en Schijndel zijn kransen gelegd bij oorlogsmonumenten.

24-06-2017 Man (20) uit Schijndel veroordeeld tot celstraf

Een 20 jarige man uit Schijndel is vrijdag veroordeeld tot één jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Ook moet hij zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen van bijna 7.500 euro. De rechter in Den Bosch oordeelde de man schuldig aan twee verkrachtingen en een gewelddadige diefstal. Uit een onderzoek van de psychiater en psycholoog blijkt dat de man zwakbegaafd is. Daarom is besloten het jeugdstrafrecht toe te passen. De man krijgt geen voorwaardelijke straf. Hij lijkt niet door te hebben dat hij iets heeft gedaan wat niet mag. Hij ontkent en neemt geen verantwoordelijkheid voor zijn daden.

24-06-2017 VV Gemert en Bavos vervangen voetbalvelden

Twee kunstgrasvelden van VV Gemert en een kunstgrasveld van voetbalvereniging Bavos in Bakel worden deze zomer vernieuwd. De velden zijn speltechnisch afgekeurd en aan vervanging toe. Ze worden als het aan de gemeente Gemert-Bakel ligt voorzien van kunstgras met SBR-granulaat. Dit is door het RIVM als veilig bestempeld. Bron: ED

24-06-2017 Ongeluk A270 Nuenen

In Nuenen is een auto over de kop geslagen naast de snelweg A270. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 5 uur bij de afslag die bedoeld is voor lijnbussen. De bestuurder zat na het ongeluk bekneld en was bewusteloos. Hij is door de brandweer bevrijd en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. In verband met de komst van de helikopter werd de weg een uur lang afgezet door de politie.

24-06-2017 Ongeluk Structuurweg Schijndel

Een automobilist is met zijn auto tegen een boom beland langs de Structuurweg in Schijndel. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4 uur. De bestuurder is met een ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Op de Structuurweg lagen enkele grote keien. De politie onderzoekt of die iets met het ongeluk te maken zouden hebben. De structuurweg tussen Wijbosscheweg en de Steeg werd volledig afgesloten.

23-06-2017 Hennepkwekerij in Helmond opgerold

In de Trompstraat in Helmond is donderdagmiddag 22 juni een hennepkwekerij opgerold. Daarbij hield de politie een man van 49 en een vrouw van 35 aan. Het ging om een hennepplantage van ongeveer 160 planten. Bron: Eindhovens Dagblad.

23-06-2017 Twee mannen aangehouden in Sint-Oedenrode

De politie hield in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juni twee mannen aan in Sint-Oedenrode, die  inbrekersgereedschap in hun auto hadden. Voor allerlei andere overtredingen kregen ze verder diverse bekeuringen op. Bron: Eindhovens Dagblad.

23-06-2017 Tegenvaller voor geitenhouder Knoops

Opnieuw een tegenvaller voor geitenhouder Martijn Knoops uit Bakel. Nadat eerder de provincie weigerde hem een vergunning te verlenen, stelt nu ook de gemeentelijke bezwarencommissie hem in het ongelijk. De gemeente Gemert-Bakel handelde niet laakbaar door een bouwvergunning voor geitenstallen aan het Muizenhol in Bakel buiten behandeling te laten. Dat concludeert de gemeentelijke bezwarencommissie na het protest dat door geitenhouder Martijn Knoops was aangetekend. De gemeente heeft niet 'in strijd met de beginselen van fair-play gehandeld', aldus de commissie. Bron: Eindhovens Dagblad.

23-06-2017 Meierijstad voor ombouw N279

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de gemeente Meierijstad alsnog overstag gaat voor de verbouwingsplannen van de provinciale weg N279 tussen Asten en Veghel. Eerder was er een politieke meerderheid voor uitstel omdat nog niet alle gevolgen voor het verkeer in Veghel goed in beeld zouden zijn. De coalitiepartijen Team Meierijstad, CDA, VVD en PvdA staan inmiddels achter verkeerswethouder Harry van Rooijen die de provincie zal berichten dat Meierijstad meedoet aan de ombouw van de N279.

23-06-2017 Ook blauwalg in Helmond

Waterschap Aa en Maas heeft ook blauwalgen aangetroffen in de bergingsvijver/visvijver bij de Rochadeweg en Stipdonkseweg in Helmond. Blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom adviseert het waterschap om contact met water van deze plas te vermijden. De gemeente Helmond plaatst waarschuwingsborden en waterschap Aa en Maas houdt de situatie in de gaten. Blauwalg komt in dit seizoen vaker voor. Er is geen directe relatie met de aanhoudende warmte.

23-06-2017 Wereldwinkelpand in Gemert verkocht

Op 1 mei stopte de Wereldwinkel aan de Elisabethplaats in Gemert er na 31 jaar mee. Het Eindhovens Dagblad bericht dat de gemeente Gemert-Bakel het pand, een gemeentelijk monument, inmiddels verkocht heeft. Het Rochushuis, zoals het pand heet, werd in 1906 gebouwd en in de wandeling Pesthuis genoemd. Een pesthuis was een huis waar lijders aan pest en andere besmettelijke ziektes naartoe werden gezonden zodat ze konden worden afgezonderd van de rest van de bewoners. Na de oorlog gingen er ouderen in wonen en werd het pand omgedoopt tot Sint Jozefhuis.

22-06-2017 Intensievere handhaving hondenpoep

De gemeente Gemert-Bakel vindt dat hondenbezitters zelf de uitwerpselen van hun hond moeten opruimen. Dat gebeurt niet overal even goed en dat geeft overlast. De gemeente heeft een aantal acties om die overlast terug te dringen. Toezichthouders gaan intensiever controleren. Baasjes die de uitwerpselen van hun hond niet opruimen worden aangesproken en krijgen een bekeuring. Dat gebeurt overal in de gemeente, maar de controles spitsen zich toe op openbare plekken waarover veel klachten zijn: Kindcentrum De Bakelaar in Bakel, Berglarenschool en Hein de Witpark in Gemert en speelplaatsen in de gehele gemeente. Verder verstrekt de gemeente tijdelijk gratis en zolang de voorraad opruimzakjes en is er een kaart waarop alle uitlaatplaatsen in de gemeente staan.

22-06-2017 NAH-café bij Dientje

Woensdagmiddag 28 juni is er weer een NAH-café bij Dientje in Gemert. Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zijn evenals hun mantelzorgers van harte welkom. Men kan onaangekondigd binnenlopen, aansluiten en buurten met andere aanwezigen. De bezoekers zitten in een rustige ruimte of bij mooi weer buiten op het terras in de tuin. De toegang is gratis. De eerste consumptie is voor rekening van de Stichting NAH-café. Er is overigens ook een groepje dat regelmatig gaat zwemmen.

22-06-2017 NAH-bijeenkomst in De Fonkel

Maandagavond 3 juli is er weer een bijeenkomst van NAH Young in wijkhuis De Fonkel in Helmond. NAH Young is opgezet door jongeren voor jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Volgens de organisatie is dit dé gelegenheid om andere jongeren tussen 18 en 35 jaar met NAH te leren kennen. Renske Mol komt langs voor een interactieve en gezellige bijeenkomst over communicatie. Zij werkt op Fontys als docent en geeft cursussen speciaal voor mensen met NAH. Heb je NAH en ben je tussen de 18 en 35 jaar, dan ben je op maandag 3 juli om 19:00 uur van harte welkom met al je vragen over communicatie (en ook als je geen vragen hebt is het de moeite waard om langs te komen).

22-06-2017 Journalist mishandeld in 't Haagje

Volgens het ED zou er op woensdag 21 juni in 't Haagje in Helmond een journalist mishandeld zijn. Omroep Powned zou er filmopnames gemaakt hebben waarvan omstanders kennelijk niet gediend waren. Eerder kondigde burgemeester Blanksma maatregelen aan om de overlast door een hanggroep in de Helmondse volkswijk te bestrijden. In dat kader werd er inmiddels een camera geplaatst. Ook werden er betonblokken op parkeerplaatsen neergezet om te beletten dat daar auto's zouden komen te staan. Op die betonblokken wilden de hangjongeren een barbecue houden, maar dat stond de gemeente niet toe.

 

Het weer in Laarbeek