17-10-2017 Zwem4daagse in Sint-Oedenrode

Tijdens de nationale Zwem4daagse in Sint-Oedenrode doken maandagavond ruim 120 kinderen in zwembad De Neul. Wie na 2006 geboren is zwemt tien baantjes. Oudere jeugd en volwassenen krijgen een medaille als ze vier avonden twintig baantjes gezwommen hebben. Bron: ED.

17-10-2017 FunRun in Gemert een succes

De tweede editie van de FunRun in Gemert mag weer een succes worden genoemd. Wethouder Martien Bankers gaf zaterdag het startschot waarna de deelnemers in tijdvakken de dertig obstakels en vijf kilometer tocht aflegden. De verrassende elementen en het mooie weer zorgden voor veel plezier. Zondag ging de jeugd enthousiast van start. Bron: Omroep Centraal.

17-10-2017 Mooi bedrag bij elkaar gewandeld voor Por Eso in Peru

Kindcentrum De Havelt in Handel heeft 1500 euro bij elkaar gewandeld voor de Stichting Por Eso in Peru. Jolanda Buets uit Elsendorp is daar al 11 jaar als vrijwilliger werkzaam. De stichting heeft als doel: Betere leefomstandigheden voor de allerarmsten in de Peruaanse Andes realiseren. Ziektes en ondervoeding bestrijden door blijvend gezonde en gevarieerde voeding op het menu te krijgen: Groenten en granen door de dorpelingen zelf verbouwd, geoogst en bereid in een omgeving (school en thuis) die voldoet aan de minimale eisen op het gebied van hygiëne en voldoende voorzieningen biedt. Een omgeving die daarom niet langer meer als ‘extreem arm’ kan worden aangemerkt. Jacqueline Graat nam namens Jolanda Buets de cheque in ontvangst. Bron: Omroep Centraal.

17-10-2017 Auto in de sloot

In De Mortel is maandagmiddag een automobilist op de kruising Leemskuilenweg, Dr. de Quayweg, Lochterweg de sloot ingereden. De Engels sprekende bestuurster verklaarde dat haar remmen het niet deden waardoor ze in de sloot tot stilstand kwam. Ze raakte hierbij niet gewond. Een opgeroepen ambulance is dan ook niet meer ter plaatse geweest. Bron: 112nieuwsonline.

17-10-2017 Auto tegen boom in de Mortel

Een man is maandagmiddag gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom botste op de Milschot in De Mortel. De andere inzittende raakte niet gewond. De automobilist kwam met zijn auto aan de linkerkant van de weg terecht en raakte een boom. De auto stond daarna dwars op de weg. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. De weg was enige tijd dicht. Bron: ED.

17-10-2017 Rotonde wordt verplaatst in Gemert

Gemert heeft dinsdag 2 primeurs, een rotonde die in een paar uur tijd 60 meter wordt verschoven én de ingebruikname van de eerste in 3D geprinte fietsbrug ter wereld. De rotonde en de bijzondere fietsbrug maken deel uit van het project Noord-Om, de nieuwe provinciale randweg tussen de Boekelseweg (N605) en de N272. De fietsbrug, in gewapend beton geprint bij de TU/e, trok al eerder flink wat aandacht. De 1,2 miljoen kilo zware betonnen rotonde wordt dinsdag door transportspecialist Mammoet op z'n definitieve plek bij de Handelseweg geschoven. Daarvoor moet een afstand van zo'n 60 meter worden overbrugd. Bron: ED.

17-10-2017 Bijzonder project van ROC ter AA in Helmond verlengd

Het bijzondere project van ROC Ter AA-leerlingen die op bezoek gaan bij eenzame, hulpbehoevende ouderen in Helmond wordt een jaar verlengd. ROC Ter AA en de LEV Groep vonden elkaar in dit project, genaamd Zorg- en Gemak Plus. Hulpbehoevende ouderen krijgen bezoek van jonge mensen, om licht huishoudelijk werk te verrichten, dat niet door reguliere zorgaanbieders wordt gedaan. Maar bovenal om gezelschap te bieden. Studenten verrichten kleine werkzaamheden, ondertussen vertellen de ouderen verhalen over vroeger. Het project bestaat al 2 jaar. Voor Ter AA wordt hiermee het probleem van het vinden van stageplekken deels opgelost. De gemeente gaf geld waarmee het project tot het einde van afgelopen schooljaar kon worden gedaan. Nu is dat met een jaar verlengd. Bron: ED.

16-10-2017 Accordeonmuziek in Helmond

Drie accordeonorkesten gaven zondagmiddag in wijkcentrum De Fonkel in Helmond een concert voor het overwegend grijze publiek. Die drie orkesten waren For Fun, voortgekomen uit het accordeonorkest van Jan Martens, Helmond A.K., opgericht door Addy Kleijngeld, en Accordeana, opgericht door Arie Willems. Tijdens een podiumwissel vertolkte Henk Ceelen een ode aan Helmond met Umdè'k Er Zo Van Haaw, begeleid door accordeonist Carel de Bruijn en nostalgische foto's. Bron: ED.

16-10-2017 Verlanglijstje Jan van Brabant

Het Jan van Brabant College aan de Molenstraat in Helmond heeft de nodige wensen zoals een grotere sportzaal en flexibele werkplekken. Bestuursvoorzitter Lambert van Genugten vindt dat er geen ongelijkheid qua huisvesting mag ontstaan tussen de drie Helmondse middelbare scholen. Het Carolus Borromeus College zit sinds drie jaar in een gloednieuw gebouw in Brandevoort en het Dr. Knippenbergcollege krijgt mogelijk nieuwbouw op De Braak. De wens van het Jan van Brabant is opgenomen in het Huisvestingsplan Onderwijs 2018-2025. Bron: ED.

16-10-2017 Harrie van de Sunweb wint kletsavond

De eerste voorronde van kletstoernooi De Goeie To(o)n in Helmond is vrijdagavond 13 oktober gewonnen door Frank Stevens. Met zijn typetje Harrie van de Sunweb was hij favoriet bij het publiek. De bedoeling van De Gooie To(o)n is om minder ervaren kletsers ervaring op te laten doen. De tweede voorronde is komende vrijdag in het verenigingsgebouw van Phileutonia. Ook dan heeft het publiek een belangrijke stem. Zij bepaalt wie er rechtstreeks doorgaat naar de finale van het Keiekletstoernooi. De overige vier finalisten worden door een vakjury gekozen. De finale is op 27 oktober. Bron: ED.

16-10-2017 Brand op balkon

Op het balkon van een appartement op de eerste etage van een flat aan het Tiendplein in Helmond heeft zondagmorgen een brandje gewoed. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is onbekend. Niemand raakte gewond. Bron: ED.

15-10-2017 Info over natuur, water en milieu

Voortaan kan iedereen online bekijken hoe het is gesteld met de natuur, het milieu en het water in Noord-Brabant. De website BrabantInZicht.nl wordt voortdurend up to date gehouden door de provincie en de Brabantse waterschappen. In tekst, kaarten, foto’s en grafieken worden antwoorden gegeven op vragen over hoe de waterkwaliteit in Brabant zich ontwikkelt of hoe het staat met de biodiversiteit in Brabantse natuurgebieden en in het agrarisch landschap. Provincie en waterschappen gebruiken de informatie onder andere om er hun beleid op te baseren en te evalueren. Bron: provincie.

15-10-2017 Keldonk krijgt zijn molen terug

Afgelopen zaterdag 14 oktober werden bij de Keldonkse korenmolen de roeden gestoken en zo nadert het project zijn voltooiing. In 1972 kopte de Erpse krant dat de laatste Erpse windmolen gesloopt zou worden en dat 'het rijke molenbezit van de gemeente Erp geheel verloren is gegaan'. De geschiedenis heeft in de loop der tijd echter een bijzondere wending genomen met korenmolen De Hoop. De molen wordt momenteel met deels nog beschikbare authentieke onderdelen gerestaureerd en herbouwd. Bron: St. De Hoop.

15-10-2017 Brand bij Baetsen in Son en Breugel

De brand die zaterdag aan het eind van de middag uitbrak bij recyclingbedrijf Baetsen in Son en Breugel, was zaterdagavond om 20.00 uur onder controle. Dit meldde NL Alert. Er was een berg kunststof matrassen in brand gevlogen wat tot vooral veel rook leidde. Er raakte niemand gewond, er zijn geen schadelijke stoffen gemeten en de oorzaak is onbekend. De brandweer heeft de berg matrassen gecontroleerd uit laten branden om meer rookoverlast te voorkomen. Bron: Omroep Brabant.

15-10-2017 Man na achtervolging aangehouden

Een man uit Helmond is donderdagavond na een lange achtervolging aangehouden op de A28 bij Zwolle. De auto viel op bij een onopvallende politieauto door zijn hoge snelheid op de A28 bij Zwolle. Uit gegevens van het RDW bleek dat de eigenaar van de auto een bekende van justitie is voor het plegen van inbraken. De auto reed met 140 kilometer per uur, waar 100 de maximaal toegestane snelheid is, richting Apeldoorn. Een tweede auto van de politie sloot aan ter hoogte van Heerde. De vluchtende bestuurder pleegde in korte tijd veel overtredingen, zo reed hij over de vluchtstrook, nam op het allerlaatste moment een afslag, negeerde een stopteken, maakte een U-bocht om de snelweg weer op te gaan, haalde rechts in en negeerde een rood kruis. Steeds meer politieauto's voegden zich op dat moment bij de achtervolging. Bron: ED.

15-10-2017 Begroting gemeente Meijerijstad positief

De begroting van de gemeente Meierijstad is vrijdag gepresenteerd en heeft positief nieuws. Een voordeeltje bij de afvalstoffenheffing, bij de rioolheffing en twee procent minder hoge onroerend zaakbelasting dan verwacht in 2018. Met alle gemeentelijke woonlasten voor meerpersoonshuishoudens op een rijtje doet Meierijstad het gemiddeld goed tussen andere gemeenten uit de regio. Zo'n huishouden betaalt in 2018 dan tegen de achthonderd euro. Ter vergelijking doet Son en Breugel het beter met 600 euro en Nuenen het veel slechter met duizend euro per jaar voor deze huishoudens. Boxtel staat net boven Meierijstad, Sint-Michielsgestel net daar onder. Bron: Brabantsdagblad.

14-10-2017 Onderzoek naar gezondheid kinderen

GGD Brabant-Zuidoost voert dit najaar een grootschalig onderzoek uit naar de gezondheid van kinderen van 0 tot en met 11 jaar. Ook ouders/verzorgers van de gemeente Gemert-Bakel ontvangen vanaf 28 september een uitnodiging voor de ‘Jeugdmonitor 2017’. Het gaat hierbij om een steekproef, dus niet alle ouders/verzorgers ontvangen een uitnodiging. Bron: Omroep Centraal.

14-10-2017 Helmond probeert winkelketens naar de stad te krijgen

In de strijd tegen de leegstand probeert Helmond grote winkelketens naar de stad te krijgen en tijdelijke invulling te geven door creatievelingen en de verhuizing van ondernemers die nu nog aan de rand van het centrum zitten. De gemeente kan het winkelcentrum van Helmond nog zo mooi opknappen, het wordt pas echt aantrekkelijk als winkelpanden niet langer leegstaan. Helmond haalt nog dit jaar een expert binnen die winkelketens naar de stad moet lokken. Bron: ED.

14-10-2017 Gouden Gift voor Stichting Sinterklaasstad Helmond

De Gouden Gift, een kunstwerk gemaakt door kunstenaars van ArtORO, is afgelopen donderdag uitgereikt aan vertegenwoordigers van Stichting Sinterklaasstad Helmond. De stichting kreeg de prijs voor de organisatie van de jaarlijkse Speciale Dag voor kinderen met een beperking en hun familie in Het Kasteel van Sinterklaas. De prijs werd uitgereikt tijdens de stakeholdersbijeenkomst die elk jaar door ORO, de organisatie die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. De bijeenkomst stond in het teken van het talent dat bij ORO aanwezig is. In de Cacaofabriek gaf bestuurder Jan Roelofs aan dat de belangrijkste taak van ORO is om kwetsbare mensen gelukkig te maken en om daarbij gebruik te maken van hun talenten. Een aantal cliënten liet zien wat dat voor hen inhoudt. Zo vertelde Joyce over haar droom om ooit nog eens te werken in de zorg, gaf Meike uitleg over haar grote passie fotograferen, liet Marscha zien welke kunstwerken ze kan maken en lieten Bas en Joost horen hoe muzikaal ze zijn. Bron: ORO.

14-10-2017 Provincie past geurvoorschriften Den Ouden Helmond aan

De provincie past de omgevingsvergunning van het bedrijf Den Ouden in Helmond aan. Doel hiervan is om de geurhinder van het bedrijf in de woonwijk Brouwhuis en Rijpelberg te verminderen. De ontwerp-vergunning voor de aanpassing ligt zes weken ter inzage bij de gemeente Helmond. Den Ouden gaat een diepgaand onderzoek verrichten naar maatregelen om de geurhinder in de wijken te verminderen. Het onderzoek richt zich niet alleen op het treffen van maatregelen om het geurniveau in de wijk naar beneden te brengen, bijvoorbeeld door de schoorsteen te verhogen, maar ook op het nemen van maatregelen aan de bron in de fabriek. Het bedrijf legt de onderzoeksresultaten ter goedkeuring voor aan de provincie en zal de maatregelen vervolgens uitvoeren. Bron: provincie Noord- Brabant.

Het weer in Laarbeek