20-08-2017 Gratis parkeren in Veghel succesvol

In Veghel kan sinds 1 juli gratis geparkeerd worden. De parkeerplekken in het centrum zijn vervangen door blauwe zones. Hier kun je nu twee uur gratis parkeren. Volgens wethouder Harry van Rooijen is het nu drukker in het centrum. Winkeliers zien meer klandizie. De goedkoopste stad in de provincie om te parkeren is Uden. Hier betaalt men één euro per uur, in Helmond twee euro en in Eindhoven is het met 3,50 euro per uur het duurst.

20-08-2017 Inbrekers opgepakt door oplettende buurtbewoners

Door oplettende buurtbewoners zijn er in de afgelopen drie weken in totaal negen verdachten van woninginbraken aangehouden. Op 10 augustus kon de politie vier mannen aanhouden voor poging tot inbraak in een woning in Deurne. In Helmond werd op 18 augustus een man betrapt door de bewoonster van een huis aan de Windmolenstraat. Buurtbewoners gingen achter de dader aan en deze kon uiteindelijk worden opgepakt. In Asten zagen buurtbewoners dat personen over de schutting van een tuin klommen. De politie heeft de daders aangehouden, ze hadden de buit nog in bezit. En in Helmond werden daders van een inbraak gestoord door een buurtbewoner. Hierdoor werd voorkomen dat er daadwerkelijk goederen weggehaald werden. Bron: ED

20-08-2017 Auto tegen een boom in Gemert

Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag tegen een boom gereden. Dit gebeurde op de Handelseweg in Gemert. Om onbekende reden botste de auto eerst tegen een boom aan de linkerkant van de weg en kwam daarna tegen een boom aan de rechterkant van de weg tot stilstand. De bestuurder is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Van de auto is weinig over.

20-08-2017 Omstander valt agenten lastig

Terwijl twee agenten in Veghel een dementerende man probeerden te helpen zijn ze lastiggevallen door een omstander. De vrouw van de dementerende man had de politie gebeld omdat haar partner niet mee naar huis wilde en agressief werd. In overleg met haar nam de politie de man mee. Zij probeerden de man rustig te krijgen maar dat lukte niet. Daarom werd hij op zijn buik gelegd. Een omstander die aan kwam rijden vroeg de agenten ‘of ze het normaal vonden om met z’n vieren op een oude man te zitten’. Omdat hij de confrontatie bleef zoeken werd hij door agenten naar zijn auto begeleid. Een vrouw in zijn auto heeft alles gefilmd. Bron: Omroep Brabant

19-08-2017 Auto tegen lantaarnpaal op Schootsedreef

Op de Schootsedreef in Helmond is vrijdagavond een auto op een lantaarnpaal gebotst. De bestuurder verloor om onbekende oorzaak de macht over het stuur. De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Bron: ED

19-08-2017 Enorm gat in Van Speijklaan in Helmond

In de Van Speijklaan in Helmond heeft vrijdag een gescheurde hoofdwaterleiding een enorm gat veroorzaakt in de weg. De waterleiding ligt ruim twee meter onder het wegdek en de scheur in de leiding is ruimt twee meter lang. Een bestelbusje zakte deels weg in het gat. Tien woningen moesten tijdelijk van de waterleiding worden afgesloten. Brabant Water heeft voor deze bewoners een noodkraan aangesloten. De flatgebouwen aan de Van Speijklaan hoefden niet van het waternet afgesloten te worden. Bron: ED

19-08-2017 Overvaller met wapen in centrum Helmond

In Helmond is in de nacht van vrijdag op zaterdag iemand bedreigd met een wapen. Dit gebeurde op de Steenweg. De overvaller ging er vandoor in een grijze Nissan Micra die door de politie is teruggevonden. Wat de overvaller heeft meegenomen is niet bekend. De politie doet onderzoek. Bron: Omroep Brabant

18-08-2017 Burgemeester Van Veen is Gemertenaar

Vrijdagochtend 18 augustus heeft burgemeester Van Veen van Gemert-Bakel zich met zijn gezin laten inschrijven als inwoner van die gemeente. Hij komt daarmee tegemoet aan zowel een wettelijke eis als een dringende wens van de lokale vertrouwenscommissie dat de burgemeester in de gemeente woont waarvan hij eerste burger is. Bron: Omroep Centraal.

18-08-2017 Rockin' at the Drive-in Barn in Rooi

In het weekend van 18, 19 en 20 augustus is manege De Pijnhorst aan de Bremhorst in Sint-Oedenrode voor het eerst de plaats waar Rockin’ at the Drive-in Barn gehouden wordt. Het is de twaalfde editie van dit festival, waarbij van alles te beleven is op jaren '50-gebied. Van pinstripers, fifties heren- en dameskappers tot verkoop van kleding. Er zijn auto’s en caféracers van voor 1965 te bekijken. Er is toepasselijke muziek van o.a. de Rockabilly Three. Bestuurders van oldtimers en oude motoren krijgen gratis toegang. Er is een wedstrijd voor de mooiste auto, met op zondagmiddag de prijsuitreiking. Zaterdagochtend is er een soapbox-race, zaterdagavond een jive-contest en op zondagmorgen een vintagemarket. Diverse foodtrucks zorgen voor een hapje eten. Bron: ED.

18-08-2017 Appartementen in voormalige ivf-kliniek

Er komen zeven appartementen in het pand van de voormalige ivf-kliniek Geertegn in Elsendorp. Die kliniek is in mei 2014 failliet verklaard. Het pand aan de Pater Rossaertstraat wordt niet gesloopt maar verbouwd. De appartementen, deels in de sociale sector, zullen worden verhuurd. Volgens eigenaar Keizersberg Vastgoed uit Milheeze krijgen de vijf benedenwoningen een eigen tuintje en de twee bovenwoningen een dakterras. Bron: ED.

18-08-2017 Meer sociale huurwoningen Nuenen-West

Volgens de gemeente Nuenen is er in de volgende fase van Nuenen-West meer ruimte voor sociale huurwoningen. Uit de ter inzage gelegde plannen blijkt dat op het derde bouwveld van de nieuwe wijk bijna eenderde sociale woningbouw is. Op de ruim vijf hectare tussen de inmiddels gerealiseerde nieuwbouw en het AVIA-tankstation aan de Europalaan staan 158 gezinswoningen gepland: 98 rijtjeshuizen, 50 tweekappers en tien vrijstaande huizen. Ruim 30 procent is sociale huur. Bron: ED.

18-08-2017 Geen natuurbeschermingsvergunning Muizenhol

Geitenhouder Martijn Knoops uit Bakel krijgt definitief geen natuurbeschermingsvergunning voor Muizenhol 1. De provincie heeft besloten zijn bezwaar af te wijzen. In juni werd de verlening van een dergelijke vergunning geweigerd op grond van de Beleidsregel Natuurbescherming Noord-Brabant. Volgens de provincie kan het houden van een geitenhouderij op die locatie negatieve gevolgen hebben voor de soortenrijkdom in het gebied 'Deurnsche Peel & Mariapeel', dat deel uitmaakt van het Europese netwerk van natuurgebieden Natura 2000. Bron: ED.

18-08-2017 Verdronken man blijkt 33-jarige Helmonder

Woensdagavond 16 augustus werd in de Zuid-Willemsvaart ten noorden van het viaduct met de Deurneseweg in Helmond het lichaam van een verdronken man gevonden. Het blijkt te gaan om een 33-jarige Helmonder. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf. Bron: ED.

18-08-2017 8 jaar geëist voor zware mishandeling

Tegen een 32-jarige Helmonder is acht jaar gevangenisstraf geëist; daarnaast zou hij volgens de officier van justitie een halfjaar de cel in moeten omdat voor hem nog een proeftijd gold voor vier eerdere veroordelingen. De Helmonder was de enige gepakte verdachte van de mishandeling van twee mannen aan de Mierloseweg in Helmond. Hij zat samen met een ander in een auto, terugkomend van een familiefeestje in de nacht na kerst. Twee eveneens in de auto aanwezige honden zouden onrustig geweest zijn, reden waarom de auto stopte om die honden even uit te laten. Daarbij ontstond een conflict tussen de twee inzittenden van de auto en twee mannen die hen aanspraken. Volgens beelden van een bewakingscamera zouden de inzittenden van de auto zich daarbij schuldig gemaakt hebben een zware mishandeling, waaronder het schoppen tegen het hoofd van een liggende man. De advocaat van de Helmonder bepleitte vrijspraak. Bron: ED.

18-08-2017 Flinke uitbreiding Automotive Campus

Het Summa College in Eindhoven verhuist 300 automotive-studenten naar de Automotive Campus in Helmond. Met ingang van het nieuwe schooljaar gaan de laatste automotive-opleidingen van de Frederiklaan in Eindhoven naar Helmond. Directeur Akkerman van het college bezorgde deze week zelf folders in Mierlo-Hout, opdat de omwonenden weten dat de studenten daar neerstrijken. Het totale aantal mbo-studenten komt daarmee uit op 520. Die worden voorlopig verdeeld over verschillende locaties op de campus. Over een paar jaar moet er een nieuw pand zijn. Dat komt aan de Europaweg. Naast de studenten van Summa Automotive zijn er op de campus ook zo'n 60 hbo-studenten te vinden van Fontys Automotive en master-studenten en studententeams van de TU/e. De campus hoopt te groeien naar 1000 studenten. Bron: Studio 040.

17-08-2017 Aanrijding na voorrangsfout

Op de Nijnselseweg in Sint-Oedenrode heeft woensdagmiddag 16 augustus een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Een voorrangsfout van een van de bestuurders is waarschijnlijk de oorzaak van deze aanrijding. Een slachtoffer is behandeld aan zijn verwondingen. Een rijbaan was tijdelijk afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen meegenomen. Bron: 112 Brabant Nieuws

17-08-2017 Blenckers tevreden over kasteeltuinconcerten

Nu komende vrijdagavond in Helmond het laatste Kasteeltuinconcert wordt gehouden kan manager Geert Blenckers de balans opmaken. Hij is heel tevreden over de reeks concerten. Maar als het aan hem ligt groeien de Kasteeltuinconcerten de komende jaren uit tot een soort Kasteeltuinfestivals. Hij heeft ook wensen. Hij wil dat het terrein fraaier wordt aangekleed, een knusser eetkraampjesplein en mogelijk een tweede podium erbij voor akoestische muziek. Blenckers en zijn zakelijk compagnon Jeroen van Schijndel namen de organisatie van het evenement vorig jaar over van Helmond Marketing. Bron: ED.

17-08-2017 Meeste bijstandontvangers in Helmond

Helmond-Binnenstad en Helmond-Oost hebben in de regio Zuidoost-Brabant de meeste mensen die een bijstand ontvangen. Helmond-West staat op de derde plaats. Eind vorig jaar waren er landelijk iets meer dan 517.000 personen afhankelijk van een bijstandsuitkering, wat neerkomt op 33 per duizend inwoners. Op wijkniveau zijn er echter grote verschillen zichtbaar, ook binnen gemeenten. Bron: ED.

17-08-2017 Regels voor zwemmers

Bert Lavrijssen, directeur van zwembadengroep Laco met onder andere een zwembad in Helmond, pleit voor nieuwe landelijke richtlijnen. Er is een groot probleem ontstaan door het groeiend aantal kinderen van asielzoekers dat de gevaren van het water niet kent. Het gaat voornamelijk om migranten die niet bekend zijn met de zwemlescultuur. In september 2015 verdronk een Syrisch meisje in een zwembad in Rhenen, vorige week overleed een 16-jarige jongen uit Syrië in een buitenbad in Blerick, nadat hem al verschillende keren was gevraagd uit het water te komen omdat hij niet kon zwemmen. Bron: ED.

16-08-2017 Molenstraat Helmond beperkt toegankelijk

In Helmond is vanaf maandag 21 augustus de Molenstraat gedurende zes weken beperkt toegankelijk. De reden is dat er een gasleiding wordt vervangen tussen Zuidende en de Pastoor van Leeuwenstraat. Fietsverkeer richting het centrum wordt over de rijbaan geleid. Voor het autoverkeer is er maar één rijrichting en wel van Zuidende naar de Burgemeester van Houtlaan. Autoverkeer vanaf de Burgemeester van Houtlaan moet tijdelijk via de Kasteel-Traverse. Bron: ED.

Het weer in Laarbeek