24-06-2017 Galerie Bonnard Nuenen krijgt nieuwe eigenaren.

Galerie Bonnard in Nuenen krijgt nieuwe eigenaren. Henk en Wilma van Lieshout stoppen na twaalf en een half jaar en geven de galerie door aan René Renders en David van der Linden. De galerie verhuisd van Berg 41 naar Berg 9. Vanwege de verhuizing en overname wordt de voorraad opgeruimd. In de speciale expositie genaamd De Buitenkas worden ongeveer tweehonderdvijftig kunstwerken getoond. De opening is zondag 25 juni en de expositie is tot en met 27 augustus te bekijken, nu nog op Berg 41. Bron: ED

24-06-2017 Expositie 'Kleur karakter' in 't Oude Raadhuis

In ’t Oude Raadhuis is nog tot en met 2 juli de expositie ‘Kleur Karakter’ te bezichtigen. Hier zijn de keramieken beelden van Kunstenares Diny Timmers uit Gemert en de tekeningen, schilderijen en verstelbare tafels van de Boekelse kunstenaar Gerrit Staat te bewonderen. De thema’s die Diny toont zijn kippen, vogels, huizen, abstracten en torso’s. Haar kleurgebruik van zelf gemaakte natuurlijke oxyden en pigmenten voelt als, perfect aansluitend aan het perfecte beeld. Gerrits snelle pentekeningen, ingekleurd met verf zijn subliem. Ook zijn goed doordachte tafel ontwerpen, waarbij een kleine tafel voor 2 omgetoverd kan worden tot een tafel voor 4 tot 6 personen zijn werkelijk betoverend.

24-06-2017 Bewoners Meierijstad mogen mee denken aan herinrichting wijk

Inwoners van de gemeente Meierijstad kunnen sinds donderdag helpen bij het ontwerpen van de herinrichting van hun eigen straten. Het initiatiefvoorstel van de partij Hart voor Schijndel werd donderdagavond in Sint-Oederode unaniem aangenomen door de gemeenteraad. De bewoners van Dr. Schaepmanlaan en Pater van den Elsenstraat in Schijndel hielpen al mee bij het ontwerpen van de herinrichting van hun eigen straten. Voortaan wordt deze mogelijkheid standaard aangeboden aan alle bewoners. Het voordeel is volgens de politiek dat wijkbewoners hun eigen wijk beter kennen.

24-06-2017 50 jaar hartbewaking Helmond

Het Helmondse ziekenhuis, toen nog het Lambertus, was in 1967 het eerste regionale ziekenhuis met een afdeling hartbewaking. Dit 50 jarig jubileum werd vrijdag gevierd met een feestelijk symposium. Cardioloog Noud Vroom, die de hartbewaking op heeft gezet, kon hier net meer bij zijn. Hij overleed begin jaren negentig als gevolg van een auto-ongeluk. Peter Bendermacher volgde Vroom na zijn pensioen in 1985 op. Samen met huidig cardioloog Eric Heijmen vertelt hij hoe het begon met drie bedden, de eerste monitoren en een vroege versie van de defibrillator. In de afgelopen vijftig jaar is de kans op overleven na een hartinfarct afgenomen van 54 procent naar minder dan vijf procent.

24-06-2017 Gemertse verdachte xtc-lab in Eindhoven vrijgelaten

De laatste verdachte uit Gemert van een groot xtc-lab in Eindhoven is vrijgelaten. Mede omdat de zaak waarschijnlijk pas volgend jaar inhoudelijk voorkomt. Op 31 januari viel de politie binnen in het laboratorium in een loods aan de Gaasbeekstraat. Negen mensen werden gearresteerd, waaronder veel Helmonders en Eindhovenaren. Bron: ED

24-06-2017 Nobelprijs VN Militairen voor veteranen Meierijstad.

Drie voormalige militairen Rob va der Woude uit Schijndel, Dick Dane uit Veghel en Marijn Habraken uit Sint-Oederode hebben vrijdag het draaginsigne ‘Nobelprijs VN-militairen’ ontvangen. De onderscheiding werd opgespeld door waarnemend burgemeester Marcel Fräzel van Meierijstad. Zaterdag was het veteranendag in Meierijstad. In Veghel en Schijndel zijn kransen gelegd bij oorlogsmonumenten.

24-06-2017 Man (20) uit Schijndel veroordeeld tot celstraf

Een 20 jarige man uit Schijndel is vrijdag veroordeeld tot één jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Ook moet hij zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen van bijna 7.500 euro. De rechter in Den Bosch oordeelde de man schuldig aan twee verkrachtingen en een gewelddadige diefstal. Uit een onderzoek van de psychiater en psycholoog blijkt dat de man zwakbegaafd is. Daarom is besloten het jeugdstrafrecht toe te passen. De man krijgt geen voorwaardelijke straf. Hij lijkt niet door te hebben dat hij iets heeft gedaan wat niet mag. Hij ontkent en neemt geen verantwoordelijkheid voor zijn daden.

24-06-2017 VV Gemert en Bavos vervangen voetbalvelden

Twee kunstgrasvelden van VV Gemert en een kunstgrasveld van voetbalvereniging Bavos in Bakel worden deze zomer vernieuwd. De velden zijn speltechnisch afgekeurd en aan vervanging toe. Ze worden als het aan de gemeente Gemert-Bakel ligt voorzien van kunstgras met SBR-granulaat. Dit is door het RIVM als veilig bestempeld. Bron: ED

24-06-2017 Biljartclub Van de Rooje

Biljartclub Beek en Donk
Uitslagen 23 juni
1-3 Jan v. Grinsven - Bart Jansen
0-3 Marcel Bekkers - Philip Oosthoek
0-3 Philip Oosthoek - Piet Haverkort
3-0 Bert Pellegrino - Dave v.d. Burgt
Stand per 23 juni
1. Mark v.d. Burgt 27-50
2. Richard v. Deursen 26-49
3. Koen Rooijakkers 26-47
4. Niels Schoonings 28-46
5. Piet Haverkort 26-45

24-06-2017 Ongeluk A270 Nuenen

In Nuenen is een auto over de kop geslagen naast de snelweg A270. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 5 uur bij de afslag die bedoeld is voor lijnbussen. De bestuurder zat na het ongeluk bekneld en was bewusteloos. Hij is door de brandweer bevrijd en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. In verband met de komst van de helikopter werd de weg een uur lang afgezet door de politie.

24-06-2017 Ongeluk Structuurweg Schijndel

Een automobilist is met zijn auto tegen een boom beland langs de Structuurweg in Schijndel. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4 uur. De bestuurder is met een ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Op de Structuurweg lagen enkele grote keien. De politie onderzoekt of die iets met het ongeluk te maken zouden hebben. De structuurweg tussen Wijbosscheweg en de Steeg werd volledig afgesloten.

24-06-2015 BBC-jazz en Solid Big Band treden samen op

BBC-jazz uit Laarbeek en Solid Big Band uit Gemert treden weer samen op. Dit keer op donderdag 29 juni in zaal ’t Huukske aan de Kapelstraat in Beek en Donk. Solid Big Band en BBC-jazz hebben al vaker samen opgetreden. Telkens weer kon het publiek genieten van een gevarieerd optreden waarin vele solisten zorgden voor een extra sfeervolle avond. Het repertoire van de avond bestaat uit moderne jazznummers als Humanism en Walk the Dinosaur afgewisseld met heuse klassiekers als Birdland, 25 or 6 to 4 en Route 66.

23-06-2017 Hennepkwekerij in Helmond opgerold

In de Trompstraat in Helmond is donderdagmiddag 22 juni een hennepkwekerij opgerold. Daarbij hield de politie een man van 49 en een vrouw van 35 aan. Het ging om een hennepplantage van ongeveer 160 planten. Bron: Eindhovens Dagblad.

23-06-2017 Tweede zeepkistenrace in Lieshout

Zondag 25 juni wordt in Lieshout voor de tweede keer een zeepkistenrace gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Dorpsstraat tussen het kruispunt met de Kuiperstraat en café/zaal De Koekoek. Vanaf 's middags om half één gaan de deelnemers op spectaculaire wijze in hun zelfgemaakte zeepkisten van de schans. Dat geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Er zullen mooie, hilarische en spannende momenten zijn want niet iedereen komt zonder brokken aan de finish. Alle deelnemers gaan twee keer van de schans en rond 17.00 uur is de prijsuitreiking.

23-06-2017 Plan voor ontwikkeling Lieshouts centrum

Donderdagmiddag 22 juni hebben op het gemeentehuis in Beek en Donk drie partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend: Rico van den Eijnde namens vastgoedontwikkelaar Rialto, voorzitter van Centramanagement Laarbeek Joop Spek en de Laarbeekse burgemeester Frank van der Meijden. Dit in verband met de plannen voor een vernieuwd en aantrekkelijk winkelcentrum op de Heuvel in Lieshout. Met de verhuizing en uitbreiding van de Jumbosupermarkt naar de Heuvel wordt daarvoor de basis gelegd. Onderzocht gaat worden hoe de noordoostzijde van het plein ruimtelijk en functioneel kan worden verbeterd, zodat het geheel een levendig winkelgebied wordt. Bron: Eindhovens Dagblad.

23-06-2017 Twee mannen aangehouden in Sint-Oedenrode

De politie hield in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juni twee mannen aan in Sint-Oedenrode, die  inbrekersgereedschap in hun auto hadden. Voor allerlei andere overtredingen kregen ze verder diverse bekeuringen op. Bron: Eindhovens Dagblad.

23-06-2017 Tegenvaller voor geitenhouder Knoops

Opnieuw een tegenvaller voor geitenhouder Martijn Knoops uit Bakel. Nadat eerder de provincie weigerde hem een vergunning te verlenen, stelt nu ook de gemeentelijke bezwarencommissie hem in het ongelijk. De gemeente Gemert-Bakel handelde niet laakbaar door een bouwvergunning voor geitenstallen aan het Muizenhol in Bakel buiten behandeling te laten. Dat concludeert de gemeentelijke bezwarencommissie na het protest dat door geitenhouder Martijn Knoops was aangetekend. De gemeente heeft niet 'in strijd met de beginselen van fair-play gehandeld', aldus de commissie. Bron: Eindhovens Dagblad.

23-06-2017 Meierijstad voor ombouw N279

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de gemeente Meierijstad alsnog overstag gaat voor de verbouwingsplannen van de provinciale weg N279 tussen Asten en Veghel. Eerder was er een politieke meerderheid voor uitstel omdat nog niet alle gevolgen voor het verkeer in Veghel goed in beeld zouden zijn. De coalitiepartijen Team Meierijstad, CDA, VVD en PvdA staan inmiddels achter verkeerswethouder Harry van Rooijen die de provincie zal berichten dat Meierijstad meedoet aan de ombouw van de N279.

23-06-2017 Beeldvorming WiSH klopt niet

Volgens de organisatie van WiSH Outdoor, WE Projects, klopt de beeldvorming in het artikel 'Feest op het podium, knallende ruzie achter de schermen' van het Eindhovens Dagblad niet, is het onvolledig en bevat het diverse onjuistheden. Er is volgens WE Projects inderdaad een zakelijk geschil geweest, dat overigens geen enkele invloed heeft op de organisatie van de diverse WiSH-evenementen. Inmiddels heeft er een splitsing plaatsgevonden en resteren er enkel nog wat afwikkelpunten. Ieder gaat zijn eigen weg met eigen projecten. Binnen de organisatie van WiSH Outdoor Nederland ligt de focus voor 100% op het festival van volgende week. De bouw daarvan verloopt voorspoedig en het gaat wederom een fantastische editie worden, aldus de organisatie.

23-06-2017 Stoomafblaaskapel sluit seizoen af

De Stoomafblaaskapel van buurtschap De Eendracht uit Beek en Donk sluit op 4 juli met een concert muziekseizoen 2016-2017 af. Een concert met een speciaal tintje omdat na elf jaar afscheid genomen wordt van dirigente Hannie Hendriks. Dan zal de nieuwe dirigent Martien Wagelmans worden voorgesteld op de bekende locatie tegenover café De Tapperij van 19.30 tot ongeveer 20.30 uur. De Stoomafblazers brengen een internationaal programma met evergreens, jazz en Zuid-Amerikaanse muziek. Iedereen is welkom: de buurtvereniging zorgt voor gratis koffie en thee met iets lekkers. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar Café-zaal Dave van den Burgt.

Het weer in Laarbeek