17-12-2017 Nieuwjaar bij Eenbes basisschool De Heindert

Eenbes basisschool De Heindert wil graag met alle kinderen op maandag 8 januari 2018 proosten op het nieuwe jaar. Dit zal meteen aan het begin van de ochtend om 08.45 uur gebeuren. U als ouder bent uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Namens team de Heindert wensen wij u vast een gezond 2018 toe. Bron: De Heindert.

17-12-2017 Nieuw: de digitale Afvalwijzer

Binnenkort krijgt u de afvalkalender 2018 in de bus. Naast deze gedrukte kalender heeft de gemeente nu ook een speciale app voor de smartphone of tablet: de Afvalwijzer. Met deze app heeft u altijd de juiste inzameldata bij de hand. Als u wilt, krijgt u een melding om eraan te herinneren dat u uw afval aan de straat kunt zetten. Hebt u geen smartphone of tablet, maar wel een computer? Kijk dan op mijnafvalwijzer.nl. De gedrukte Afvalkalender verschijnt dit jaar voor de laatste keer. Vanaf volgend jaar is deze alleen digitaal beschikbaar. Bron: Gemeente Laarbeek.

17-12-2017 Verleende evenementenvergunning

Stichting Tsjechische Blaasmuziek Laarbeek heeft een vergunning gekregen voor het houden van een blaasmuziekevenement in De Dreef in Aarle-Rixtel op 10 maart 2018. van 18.00 tot 01.30 uur . Belanghebbenden hebben de mogelijkheid tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van verzending van de vergunning, 7 december 2017, een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente Laarbeek. Zie hiervoor de rubriek ‘Bezwaarschriften’ op de gemeentenieuwspagina. Bron: Gemeente Laarbeek.

17-12-2017 Informatieavond Kwizut

Afgelopen woensdag 13 december was de informatieavond van de dorpsquiz Kwizut bij Dave van de Burgt in Beek en Donk. Deze avond was opgedeeld in twee gedeeltes: van half acht tot half negen voor de teams 1 tot en met 50 en van half negen tot half tien voor de teams 51 tot en met 98. Bron: Omroep Kontakt.

17-12-2017 Gala der Spartanen

Bij  voetbalvereniging Sparta'25 in Beek en Donk werd vrijdag 15 december het jaarlijks terugkerende 'Gala der Spartanen' gehouden. De presentatie van de avond was in handen van de Helmondse cabaretgroep Striepke Veur. Andy Marcelissen, Frank Schrijen, Boy Jansen en Dirk Kouwenberg wisten de lachers op hun hand te krijgen. Bron: MooiLaabeek.

17-12-2017 Kerstspeurtocht en veldtoertocht Aan de Wielen

Traditioneel sluit toersportclub Aan de Wielen in Aarle-Rixtel het jaar af met een kerstspeurtocht en begint het nieuwe jaar met een veldtoertocht. De kerstspeurtocht is een foto-wandel-puzzeltocht van ongeveer 5 kilometer en wordt gehouden op 2e kerstdag. Deelname staat open voor iedereen. De veldtoertocht vindt plaats op zondag 7 januari en de deelnemers hebben de keuze uit de afstanden 35 en 45 km. De routes worden uitgepijld en halverwege de tochten  zijn er warme dranken en versnaperingen. Bron: Aan de Wielen.

17-12-2017 Hengelsportvereniging Het Geduld

Op vrijdag 22 december kunnen de leden van hengelsportvereniging Het Geduld uit Beek en Donk hun vispas 2018 afhalen in het clubhuis Dave van den Burgt op het Heuvelplein. Dit kan tussen 19.00 en 21.00 uur. Dit is de enige avond dat de vispassen afgehaald kunnen worden voor 2018. Bron: Hengelsportvereniging Het Geduld.

17-12-2017 Nog één keer tonpraatster Kitty Goverde

De bekende Udense tonpraatster Kitty Goverde stopt ermee. Ze staat nog één keer in de ton op de Ganzendonckse Sauwelavond. Goverde trad door heel Brabant op met typetjes zoals ‘Prutske’, ‘Bertha van de Meulenperd’ of ‘Tullepetrut’. Ze behaalde diverse prijzen waaronder de hoog aangeschreven Zilveren Narrenkap.  De laatste kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar bij de Snuffelmarkt in Beek en Donk. De Ganzendonckse Sauwelavond wordt gehouden op 27 januari in muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk. Bron: Toon Beekmans.

17-12-2017 Biljartclub Van de Rooje

Biljartclub Beek en Donk
Uitslagen 15 december
3-0 Arie v.d. Burgt - Bart Jansen
0-3 Marcel Bekkers - Dave v.d. Burgt
3-1 Philip Oosthoek - Bart Jansen
0-3 Piet Haverkort - Geert-Jan Otten

Stand per 15 december
1. Philip Oosthoek 10-23
2. Dennis v. Dommelen 12-22
3. Mark v.d. Burgt 10-21
4. Bart Jansen 11-20
5. Dave v.d. Burgt 10-18
Bron: Biljartclub Van de Rooje.

16-12-2017 Muziek rond de Kerststal

Tijdens de openstelling van de kerk van Onze Lieve Vrouw Presentatie in Aarle-Rixtel wordt tweede kerstdag muziek gemaakt bij de kerststallen die in de kerk staan opgesteld. Er zijn optredens van het Arlenius Ensemble o.l.v. Hubert Geurts, Gregoriaanse en meerstemmige zang van De Cantorij van de kerk, een ensemble o.l.v. Jacques Houët, Hanneke van Bree-Derks (saxofoon), Peter van Lierop (accordeon), Sanneke Vogels (saxofoon) en Rob Rassaerts (orgel). Bron: Rob Rassaerts.

16-12-2017 Wordt er nog gevoetbald dit jaar?

De weersverwachting voor de voetballers is niet goed maar mocht er gespeeld worden dan gaat Eli naar Achten, koploper Sparta'25 naar Boekel Sport, ASV'33 ontvangt Wodan en Mariahout Keldonk. Van de ploegen uit de regio krijgt Gemert visite van Groene Ster en Boerdonk gaat naar Milheezer Boys. Bron: Omroep Kontakt.

16-12-2017 Kerstmarkt bij Jantje

Vrijdag 15 december was er een kerstmarkt op de binnenplaats van Snoeperij Jantje in Aarle-Rixtel. Er waren diverse kraampje's van snoep tot bier. Er was een discotheek, een smid, een kampvuur en bij de entree stond een levensgrote sneeuwbal. De markt werd druk bezocht. Bron: Omroep Kontakt.

15-12-2017 Laarbeeks Basisschool Basketball Toernooi

Op zondag 4 februari 2018 wordt in sporthal De Klumper in Lieshout het Laarbeeks Basisschool Basketball Toernooi (LBBT) gehouden. Basisschoolleerlingen spelen als team twee wedstrijden tegen andere scholen. Ook is er een wedstrijd wie zich één jaar lang 'de beste vrijeworpschutter van Laarbeek' mag noemen en de bijbehorende prijs mee naar huis mag nemen. Bij de groepen 7 en 8 kan het beste team (jongensteam, meisjesteam of gemengd team) zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap voor basisschoolteams in Den Haag. Tot 21 januari 2018 kan er ingeschreven worden bij Basketball Club Lieshout. Bron: BC Lieshout.

15-12-2017 Kerstconcert Sint Lucia

Op zondagavond 17 december geeft fanfare Sint Lucia uit De Mortel een kerstconcert in de plaatselijke kerk. Het fanfare-orkest staat dan voor het eerst onder leiding van haar nieuwe dirigent, Will Veraa uit Eindhoven. Zangeres Maud Krikke uit De Mortel zingt enkele nummers. De (jeugd)slagwerkgroep treedt op onder leiding van Ton Verberne. Direct na het kerstconcert worden vijf jubilarissen van de fanfare gehuldigd in café-zaal ’t Anker. Davey Brouwers, Rebecca Hendrikman en Astrid Ruhl zijn 12,5 jaar muzikant, Grad Welten slaat 25 jaar de trom en Yvonne Broks speelt  40 jaar op de bugel. Bron: Fanfare Sint Lucia.

 

15-12-2017 Gemeenten in gesprek over N279

Het college van B & W van Gemert-Bakel gaat nog dit jaar in gesprek met het college in Helmond over de nieuw aan te leggen aansluiting van de N279 met de N607, de weg naar Bakel. Wethouder Martien Bankers zegde dit donderdagavond toe na een oproep hiertoe van raadslid Toon Coopmans uit Bakel. Volgens Coopmans roepen de plannen van de provincie zoals die nu voorliggen in Bakel veel vragen op. Hij hoopt dat de gemeentebesturen van Gemert-Bakel en Helmond de provincie samen op andere gedachten kunnen brengen. Bron: ED.

 

15-12-2017 Bladkorven in Gemert-Bakel worden opgeruimd

Vanaf woensdag 20 december worden de bladkorven in Gemert-Bakel door de gemeente weer opgeruimd. Inwoners die zelf een bladkorf hebben gemaakt, kunnen deze ook verwijderen, omdat ze niet meer geleegd worden. In week 51 rijdt de bladzuigwagen voor de laatste keer door de gemeente om de laatste bladeren op te ruimen. Bron: Omroep Centraal.

15-12-2017 Zonnepanelenproject ook in Gemert-Bakel

In 2018 kunnen inwoners van de gemeente Gemert-Bakel via de gemeente deelnemen aan een regionaal zonnepanelenproject. Men koopt dan zonnepanelen op afbetaling van de gemeente met een lening die in 15 jaar wordt terugbetaald. De aflossing is een vast bedrag per maand, lager dan de elektriciteitskosten die worden bespaard. De gemeenten maken afspraken voor het leveren, plaatsen en onderhouden van de panelen en het administratief afhandelen van de lening. Het project is voor particuliere woningbezitters, verenigingen van eigenaren van appartementen- en wooncomplexen, verenigingen zoals sport- en muziekverenigingen en voor scholen. Begin 2018 houdt de gemeente informatieavonden. Bron: Omroep Centraal.

15-12-2017 Nieuwjaarsreceptie gemeente Laarbeek

Op dinsdagavond 2 januari 2018 vindt de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Laarbeek plaats. Deze wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur in de hal van het gemeentehuis in Beek en Donk. Iedereen is van harte welkom. Bron: Gemeente Laarbeek.

15-12-2017 Concert in kerstsfeer van Primavera

Het Lieshoutse koor Primavera geeft op zondagmiddag 17 december in het Dorpshuis een concert in kerstsfeer. Er zijn gastoptredens van soliste Noa (The Voice Kids) en popkoor Prestige. Primavera bestaat uit ruim veertig vrouwen en mannen. Het repertoire bestaat uit popsongs, musicalliedjes, evergreens, volksliedjes en ballades. Tijdens het concert wordt o.a. Only Time (Enya), Fields of Gold (Sting) en Hallelujah (Leonard Cohen) gezongen. Bron: Mooi Laarbeek.

15-12-2017 Grote rommelmarkt in De Dreef

Zondag 17 december is de maandelijkse rommelmarkt in De Dreef in Aarle-Rixtel voor vier verenigingen uit die plaats: het veteranenvoetbal van ASV'33, badmintonvereniging De Ganzenveer, gymnastiekvereniging Cialfo en de EHBO. Op deze markt worden huishoudelijke artikelen verkocht, maar ook boeken, muziekdragers, speelgoed, kleding en elektronica. Bron: Mooi Laarbeek.

Het weer in Laarbeek