21-03-2018 Interactieve avond De Heindert

Op basisschool De Heindert in Aarle-Rixtel is een interactieve ouderavond gehouden. Doel was de ouders mee te nemen in de ontwikkeling van de school maar ook om feedback te krijgen en ze mee te laten denken over bepaalde onderwerpen. Op interacieve wijze werd er gesproken over Rapport ‘nieuwe stijl’, Samenwerkend leren, het Continurooster en de Vragen die leven. Bron: De Heindert.

21-03-2018 Speeltuin ontvangt 25.000 euro

Om zes speeltoestellen te kunnen vervangen ontvangt de Leonardus-speeltuin in Helmond 25.000 euro van de gemeente. De toestellen zijn niet meer veilig. De rest van het benodigde budget van 57.500 euro moet komen van Jantje Beton, het VSB fonds en de speeltuin zelf. Vorig jaar vroeg het speeltuinbestuur 150.000 euro. Dat bedrag werd later in drieën verdeeld. De gemeente en de speeltuin gaan bekijken hoe in de komende jaren de vervanging van de overige speeltoestellen bekostigd moet worden.Bron: ED.

21-03-2018 Luchtwassers werken slecht

Uit een onderzoek door de Wageningen Universiteit blijkt dat gecombineerde luchtwassers in de praktijk veel minder stank uit stallen filteren dan tot nu toe werd aangenomen. Het onderzoek vloeit voort uit de evaluatie van de Wet geurhinder en veehouderij. Daaruit bleek dat luchtwassers die op papier een rendement van 70 tot 85 procent zouden moeten halen, dit in de praktijk mogelijk niet kunnen waarmaken. Daardoor zou de stankoverlast in de omgeving groter zijn dan volgens de regels is toegestaan. Dat de resultaten van het afgeronde onderzoek pas ná de gemeenteraadsverkiezingen door de landelijke overheid bekend worden gemaakt, heeft in de regio tot wrevel geleid. Bron: ED.

21-03-2018 Stemmen in de nacht

In de Cacaofabriek in Helmond zijn direct na middernacht de eerste stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen uitgebracht. Er was een tijdelijk stembureau ingericht voor de nachtbrakers. Burgemeester Blanksma bracht daar als eerste haar stem uit. Helmond heeft verschillend ludieke acties op poten gezet om de opkomst de bevorderen. Bron: ED.

21-03-2018 Zakenvrouw van het Jaar uit Helmond

Aukje Kuijpers, algemeen directeur van technisch installatiebedrijf Kuijpers in Helmond, is maandagavond uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2018. In het Amstel Hotel in Amsterdam kreeg zij de prijs uitgereikt door minister Ollongren. Kuijpers, die sinds vijf jaar het familiebedrijf leidt, is de vierde generatie in het bedrijf dat technische installaties in gebouwen en industrie ontwerpt, bouwt en onderhoudt. Bron: MT.nl.

21-03-2018 Enquête over gemeenteraadsverkiezingen

Onderzoekers van de Universiteit van Tilburg hebben afgelopen weken een enquête gehouden onder inwoners van de gemeente Laarbeek over de gemeenteraadsverkiezingen. Aan het eerste deel van het onderzoek hebben ongeveer 1400 inwoners meegedaan. In dit deel werden algemene vragen gesteld over politieke kennis en betrokkenheid van de inwoners. De afgelopen weken is geprobeerd om op allerlei manieren inwoners te informeren over de verkiezingen en te motiveren te gaan stemmen. Er is een verkiezingsdebat georganiseerd, er zijn speciale posters gemaakt en er zijn ongeveer 2500 huisbezoeken afgelegd. Na de verkiezingen volgt het tweede deel van het onderzoek. Bron: gemeente Laarbeek.

21-03-2018 Geen verliespartijen ATTC' 77

De teams van tafeltennisvereniging ATTC'77 uit Aarle-Rixtel hebben goede resultaten geboekt.
Het derde team speelt in de 5e klasse L en won met 3-7 van Budilia 6.
Het zesde team speelt in de 6e klasse K en won met 1-9 van Deurne.
Het eerste team won met 9-1 van Flash 3 uit Eindhoven
Het tweede team won met 7-3 van Unicum 5
Het vierde team speelde gelijk tegen  Flash 6
Het vijfde team speelde gelijk tegen Veldhoven 13.
Bron: ATTC'77

21-03-2018 Avondfietstochten Aan de Wielen

Na het ingaan van de zomertijd start toersportclub Aan de Wielen in Aarle-Rixtel  met de wekelijkse fietsavonden. Dinsdag is voor de recreatieve fietser en dan wordt er rond 30 km gereden. Ook e-bikers zijn welkom. Op donderdag gaan de racefietsers van start, zij rijden ongeveer 50 km.  De eerste twee weken, met ingang van 27 maart, wordt om 18.30 uur vertrokken en daarna om 19.00 uur. Bron: Aan de Wielen.

21-03-2018 Biljartclub 't Centrum

Biljartclub Beek en Donk
Uitslagen van dinsdag 20 maart
0-2 Cor van den Berg - Joop Vereijken
0-2 Ad Barten - Hans Wagelmans
2-0 Martien Swinkels - Tonny de Louw
2-0 Huub Biemans - Hans van de Waarsenburg
2-0 Herman van de Boom - Mari van Oorschot
2-0 Peter Wilms - Henrie van Leuken
2-0 Piet Hack - Theo Kaak
2-0 Peter Wilms - Gerrit Wilms
2-0 Willie Vorstenbosch - Piet Hack
2-0 Fons van der Linden - Evert Baring
0-2 Theo Verheijen - Rinie van den Elsen
0-2 Pieter Rooijackers - Antoon Wagemans
2-0 Evert Baring - Hans de Jager
2-0 Cor Oppers - Antoon Wagemans
Bron: Biljartclub 't Centrum.

21-03-2018 Bridgeclub 't Bedonkske

Bridgeclub Beek en Donk.
De uitslag van dinsdag 20 maart:
1. Maria en Antoinette 67,86%
1. Jos en Lien 67,86%
3. Annie en Helma 61,79%
4. Ger en Wil 59,29%
5. Pieta en Nelly 55,00%
Bron: 't Bedonkske.

20-03-2018 Kabaal in Cacaofabriek

Lieve liedjes, maar ook rock, pop, smartlap, ballads en dans door (on)bekende talenten: op donderdagavond 29 maart vindt festival Kabaal plaats in de Cacaofabriek in Helmond. Studenten en medewerkers van ROC Ter AA gaan de planken op voor de sfeer én het goede doel. Het festival biedt naast een goedgevuld muziekprogramma ook een diner met keuze uit het Kabaalmenu. Alle opbrengsten van het festival gaan naar een goed doel; dit jaar is dat Nei Skoen. De Helmondse uitdrukking ‘Nei Skoen’ – nieuwe schoenen - staat voor het creëren van nieuwe kansen en mogelijkheden voor mensen uit Helmond die kampen met grote tegenslagen in het leven, en die met beperkingen leven.  Bron: Kabaal.

209-03-2018 Kwart Laarbeekse kiezers zweeft nog

Uit onderzoek van het burgerpanel TipLaarbeek.nl blijkt op maandag 19 maart dat 26 procent van de Laarbeekse inwoners dan nog niet weet welk vakje hij of zij rood kleurt op woensdag 21 maart bij de gemeenteraadsverkiezingen. Bijna de helft van de kiesgerechtigden zegt deze keer op dezelfde partij te stemmen als vier jaar geleden. 16% verandert van partij ten opzichte van de vorige verkiezingen. Bron: MooiLaarbeek.nl.

20-03-2018 Zingerij Dwarsgetuigd in de Muziektuin

Op 29 april treedt Zingerij Dwarsgetuigd op in de Muziektuin in Beek en Donk. Dwarsgetuigd brengt oude zeemansliederen en shanties. Hun thuishaven is Nuenen, maar er komen ook maten uit de omgeving, bijvoorbeeld uit Beek en Donk. Bij de scheepsmaten van Dwarsgetuigd hebben zich kleine groepen gevormd die op eigen houtje shanties instuderen. Vaak liederen die niet tot hun recht komen in een groot koor, maar ook songs die zij zelf leuk vinden en die na verloop van tijd door heel Dwarsgetuigd overgenomen worden. Bron: MooiLaarbeek.

20-03-2018 Jubilarissen en erelid bij Flamingo's

Tijdens de jaarvergadering van korfbalvereniging Flamingo's uit Mariahout zijn vijf jubilarissen in het zonnetje gezet. Aftredend vice-voorzitter Wendy Hollanders is 15 jaar lid van de vereniging. De niet aanwezige Eline Lindeman is 25 jaar lid. 40 jaar lid zijn Gon Bijnen, Anja van de Vegt en Lizette van de Ven. Van de Vegt en Van de  Ven zijn  ook 40 jaar spelend lid. Het bestuur sprak haar waardering uit voor de uitzonderlijke verdiensten van een van haar trouwe leden: Gemma Brouwers. Zij werd met instemming van de hele zaal benoemd tot erelid. Bron: MooiLaarbeek.

20-03-2018 Vierbinden zoekt vrijwilligers

Vierbinden zoekt voor Read to Grow boekenwinkelmedewerkers. Het is voor enkele uren per één of twee weken op donderdagmiddag, vrijdagmiddag of zaterdagmiddag. Het logeerhuis van De Zorgboog in Lieshout zoekt vrijwilligers die hun bijdrage willen leveren bij eten, drinken, animatie, zorg en schoonmaak. De dag(en) en het tijdstip waarop je wilt werken zijn samen te bepalen. De Zorgboog biedt de mogelijkheid o.a. een cursus 'omgaan met dementie' te volgen en zorgt voor de nodige ondersteuning. De kok, entertainer, gastvrouw/heer, interieurverzorger, zorgverlener of duizendpoot, die samen met de logeerhuiscoördinator het verblijf van de gasten in het logeerhuis tot een belevenis wil maken, wordt uitgenodigd contact op te nemen met Suzan de Koning van Vierbinden. Bron: Vierbinden.

20-03-2018 Oranjecomité zoekt vrijwilligers

Koningsdag in Aarle-Rixtel was vorig jaar een succes voor jong en oud. Verenigingen en vrijwilligers leverden daarbij belangrijke bijdragen. De organisatie hoopt dat dat dit jaar ook weer het geval zal zijn. Alle verenigingen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst op dinsdagavond 10 april in De Dreef. Ook individuele vrijwilligers zijn welkom op die bijeenkomst, ook al zijn ze maar één uur, twee uur of een dagdeel beschikbaar. Bron: Oranjecomité.

20-03-2018 Verkiezingsdebat Gemert-Bakel

Maandagavond 19 maart was er een verkiezingsdebat in de Eendracht in Gemert. Daarbij bleek dat er weinig kans is dat Gemert-Bakel na de verkiezingen weer een coalitie krijgt waarin CDA en de Lokale Realisten net als de afgelopen vier jaar samen optrekken. De partij Lokale Realisten vormde in de nu voorbije periode een achttien zetels grote coalitie met het CDA en de Dorpspartij, maar de samenwerking tussen met name de eerste twee partijen verliep gaandeweg steeds moeizamer. Men verschilt o.a. over het beleid inzake intensieve veeteelt en over de gemeentelijke financiën. De VVD blijkt te rekenen op één van de in totaal 23 te vergeven zetels. De SP, nieuw in Gemert-Bakel, houdt rekening met drie zetels. De Dorpspartij zet in op zes zetels. Bron: ED.

20-03-2018 Man stelt Wish aansprakelijk

Een bezoeker van Wish Outdoor in Beek en Donk stelt het muziekfestival aansprakelijk voor de schade die hij lijdt door een sprong van een attractie in 2014. De man uit Helden sprong van een toren en brak daarbij zijn rug; het luchtkussen waarop hij negen meter lager landde was inmiddels leeg. Wish wijst verantwoordelijkheid voor het ongeluk af: volgens de organisatie negeerde de man waarschuwingen en klom hij over een barricade terwijl duidelijk was dat de attractie dichtging. Partijen troffen elkaar maandag in de rechtbank in Eindhoven. De man erkende dat hij op het platform over een steigerbuis is geklommen die de afscheiding vormde richting de sprong. Volgens hem deugde de attractie echter niet omdat de afscheiding niet duidelijk was en Wish rekening had moeten houden met het uitgelaten uitgaanspubliek. Wish spreekt tegen dat de attractie slecht beveiligd was of niet geschikt voor een muziekfestival.Bron: ED.

20-03-2018 Korpsen Gemert-Bakel in middenmoot bij wedstrijd in Son

Bij brandweerwedstrijden in Son zijn de korpsen van Bakel en Gemert als zesde en zevende geëindigd. Beerze won voor Best. Tien korpsen uit de omgeving deden mee aan de brandweerwedstrijd in de klasse ‘112’. Behalve de twee korpsen uit Gemert – Bakel waren dat, Best, Maarheeze, Asten, Geldrop Mierlo, De Beerzen, Hapert en bedrijfsbrandweer Bavaria Lieshout. De brandweervaardigheidstoetsen worden georganiseerd door de Algemene Brandweer Wedstrijd Comité. Bron: Omroep Centraal.

20-03-2018 Jeffrey Herlings wint GP Valkenswaard

Jeffrey Herlings uit Elsendorp heeft zondag de Grand Prix van Valkenswaard op overtuigende wijze op zijn naam geschreven. De motorcrosser uit Oploo won beide manches na twee spannende inhaalraces. Door een valpartij tijdens de kwalificatieronden op zaterdag, moest hij van plaats 19 starten. Zijn concurrent en stalgenoot wereldkampioen Cairoli moest genoegen nemen met de tweede plaats. Glenn Coldenhoff uit Heesch eindigde als vijfde. Bron: Omroep Centraal.

Het weer in Laarbeek