18-08-2017 Burgemeester Van Veen is Gemertenaar

Vrijdagochtend 18 augustus heeft burgemeester Van Veen van Gemert-Bakel zich met zijn gezin laten inschrijven als inwoner van die gemeente. Hij komt daarmee tegemoet aan zowel een wettelijke eis als een dringende wens van de lokale vertrouwenscommissie dat de burgemeester in de gemeente woont waarvan hij eerste burger is. Bron: Omroep Centraal.

18-08-2017 Vakantie-kienavond in Dorpshuis

Seniorenvereniging/KBO Lieshout houdt in het Dorpshuis aan de Grotenhof 2 op dinsdagavond 22 augustus een kienavond. Het prijzenpakket bestaat uit levensmiddelentassen, koffiepakketten en enveloppen met geld. Ook is er een loterij met waardevolle cadeaus. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom om aan te schuiven aan een van de lange tafels en een avond te kienen. Er wordt om 20.00 uur gestart; de zaal is al om 19:00 uur open. Bron: MooiLaarbeek.

18-08-2017 Weer oudijzeractie De Goede Hoop

Harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel houdt zaterdagmorgen 19 augustus weer een oudijzeractie. Op het terrein tussen de Boerenbond en grand-café Stout kunnen oude metalen worden ingeleverd. Alle soorten oude metalen zijn welkom; verder ook elektrakabels, witgoed en oude computers. Géén koelkasten, diepvriezers en televisietoestellen. Te zware of te grote spullen worden in overleg opgehaald. Bij de maandelijkse inzameling worden vaak oude fietsen ingenomen. Deze worden gerepareerd en rijklaar aangeboden: ook dat gebeurt op zaterdagmorgen 19 augustus. In september is de inzameling op zaterdag de zestiende. Bron: MooiLaarbeek.

18-08-2017 Geslaagd optreden van Hippe Gasten

De groep Hippe Gasten trad donderdagmiddag 17 augustus op in Openluchttheater Mariahout. Leadzanger is Jon van den Elsen uit Erp; behalve muzikant is hij leerkracht op openbare basisschool Het Klokhuis in Beek en Donk. De band schrijft muziek en teksten zelf; heel af en toe coveren ze een lied. De muzikanten brachten een alternatieve rockshow voor jong en oud, van 4 tot 80+. Een paar druppels hemelwater aan het einde van de show mochten de pret donderdag niet drukken. Bron: MooiLaarbeek.

18-08-2017 Nieuwe bouwkavels Beekse Akkers

De gemeente Laarbeek biedt vanaf 4 september 14 nieuwe, mooi gelegen zelfbouwkavels aan in nieuwbouwwijk de Beekse Akkers. Het gaat om 12 percelen voor halfvrijstaande woningen (226 tot 264 m²) en 2 percelen voor vrijstaande woningen (400 en 427 m²) aan de Rijbroeksedreef en Blokskampsedreef; twee brede, groene lanen, met aan weerszijden van de weg een royale groenstrook met bomen. Bron: Gemeente Laarbeek.

18-08-2017 Rockin' at the Drive-in Barn in Rooi

In het weekend van 18, 19 en 20 augustus is manege De Pijnhorst aan de Bremhorst in Sint-Oedenrode voor het eerst de plaats waar Rockin’ at the Drive-in Barn gehouden wordt. Het is de twaalfde editie van dit festival, waarbij van alles te beleven is op jaren '50-gebied. Van pinstripers, fifties heren- en dameskappers tot verkoop van kleding. Er zijn auto’s en caféracers van voor 1965 te bekijken. Er is toepasselijke muziek van o.a. de Rockabilly Three. Bestuurders van oldtimers en oude motoren krijgen gratis toegang. Er is een wedstrijd voor de mooiste auto, met op zondagmiddag de prijsuitreiking. Zaterdagochtend is er een soapbox-race, zaterdagavond een jive-contest en op zondagmorgen een vintagemarket. Diverse foodtrucks zorgen voor een hapje eten. Bron: ED.

18-08-2017 Appartementen in voormalige ivf-kliniek

Er komen zeven appartementen in het pand van de voormalige ivf-kliniek Geertegn in Elsendorp. Die kliniek is in mei 2014 failliet verklaard. Het pand aan de Pater Rossaertstraat wordt niet gesloopt maar verbouwd. De appartementen, deels in de sociale sector, zullen worden verhuurd. Volgens eigenaar Keizersberg Vastgoed uit Milheeze krijgen de vijf benedenwoningen een eigen tuintje en de twee bovenwoningen een dakterras. Bron: ED.

18-08-2017 Meer sociale huurwoningen Nuenen-West

Volgens de gemeente Nuenen is er in de volgende fase van Nuenen-West meer ruimte voor sociale huurwoningen. Uit de ter inzage gelegde plannen blijkt dat op het derde bouwveld van de nieuwe wijk bijna eenderde sociale woningbouw is. Op de ruim vijf hectare tussen de inmiddels gerealiseerde nieuwbouw en het AVIA-tankstation aan de Europalaan staan 158 gezinswoningen gepland: 98 rijtjeshuizen, 50 tweekappers en tien vrijstaande huizen. Ruim 30 procent is sociale huur. Bron: ED.

18-08-2017 Geen natuurbeschermingsvergunning Muizenhol

Geitenhouder Martijn Knoops uit Bakel krijgt definitief geen natuurbeschermingsvergunning voor Muizenhol 1. De provincie heeft besloten zijn bezwaar af te wijzen. In juni werd de verlening van een dergelijke vergunning geweigerd op grond van de Beleidsregel Natuurbescherming Noord-Brabant. Volgens de provincie kan het houden van een geitenhouderij op die locatie negatieve gevolgen hebben voor de soortenrijkdom in het gebied 'Deurnsche Peel & Mariapeel', dat deel uitmaakt van het Europese netwerk van natuurgebieden Natura 2000. Bron: ED.

18-08-2017 Waterzuivering Aarle-Rixtel tijdelijk stilgelegd

Waterschap Aa en Maas heeft een verhoogd gehalte ammonium aangetroffen in het afvalwater van de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel. Het waterschap heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat vervuild water via de rioolwaterzuivering in de Aa terechtkomt. Hoe het verhoogde gehalte ammonium in het water terecht kon komen, is nog niet bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan door het waterschap en de gemeente Helmond. Na de constatering van het verhoogde ammoniumgehalte in het afvalwater heeft waterschap Aa en Maas de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel korte tijd stilgelegd en doorgespoeld met schoon water. Bron: Omroep Brabant.

18-08-2017 Verdronken man blijkt 33-jarige Helmonder

Woensdagavond 16 augustus werd in de Zuid-Willemsvaart ten noorden van het viaduct met de Deurneseweg in Helmond het lichaam van een verdronken man gevonden. Het blijkt te gaan om een 33-jarige Helmonder. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf. Bron: ED.

18-08-2017 8 jaar geëist voor zware mishandeling

Tegen een 32-jarige Helmonder is acht jaar gevangenisstraf geëist; daarnaast zou hij volgens de officier van justitie een halfjaar de cel in moeten omdat voor hem nog een proeftijd gold voor vier eerdere veroordelingen. De Helmonder was de enige gepakte verdachte van de mishandeling van twee mannen aan de Mierloseweg in Helmond. Hij zat samen met een ander in een auto, terugkomend van een familiefeestje in de nacht na kerst. Twee eveneens in de auto aanwezige honden zouden onrustig geweest zijn, reden waarom de auto stopte om die honden even uit te laten. Daarbij ontstond een conflict tussen de twee inzittenden van de auto en twee mannen die hen aanspraken. Volgens beelden van een bewakingscamera zouden de inzittenden van de auto zich daarbij schuldig gemaakt hebben een zware mishandeling, waaronder het schoppen tegen het hoofd van een liggende man. De advocaat van de Helmonder bepleitte vrijspraak. Bron: ED.

18-08-2017 Flinke uitbreiding Automotive Campus

Het Summa College in Eindhoven verhuist 300 automotive-studenten naar de Automotive Campus in Helmond. Met ingang van het nieuwe schooljaar gaan de laatste automotive-opleidingen van de Frederiklaan in Eindhoven naar Helmond. Directeur Akkerman van het college bezorgde deze week zelf folders in Mierlo-Hout, opdat de omwonenden weten dat de studenten daar neerstrijken. Het totale aantal mbo-studenten komt daarmee uit op 520. Die worden voorlopig verdeeld over verschillende locaties op de campus. Over een paar jaar moet er een nieuw pand zijn. Dat komt aan de Europaweg. Naast de studenten van Summa Automotive zijn er op de campus ook zo'n 60 hbo-studenten te vinden van Fontys Automotive en master-studenten en studententeams van de TU/e. De campus hoopt te groeien naar 1000 studenten. Bron: Studio 040.

17-08-2017 KBO-wandeling naar De Maasplassen

Leden van seniorenvereniging KBO Aarle-Rixtel vertrokken donderdagmorgen 17 augustus naar Limburg voor een flinke wandeling van 16 kilometer bij De Maasplassen. Voor vertrek richting Stevensweert kwamen de deelnemers bij elkaar op het kerkplein. Bron: Omroep Kontakt.

17-08-2017 Voorlichting over glasvezel

Voor de bewoners van Mariahout wordt woensdagavond 27 september in het Buurthuis een voorlichtingsavond gehouden over de mogelijke aanleg van glasvezel in het buitengebied. Zij worden uitgebreid geïnformeerd over het project, de kosten ervan en er zijn providers aanwezig die informatie verstrekken over de diverse abonnementen. Bron: Zorg om het Dorp.

17-08-2017 Brainstormgroep Leefbaarheid

In het najaar gaat in Mariahout de brainstormgroep 'Leefbaarheid' van start. Deze groep zal een- of tweemaal per jaar bijeenkomen om na te denken over de toekomst van Mariahout. Er heeft zich al een aantal bestaande brainstormgroepen aangemeld, onder andere Zorg om het Dorp en een aantal jongeren. Bron: Zorg om het Dorp.

17-08-2017 Waterkwaliteit De Aa

In een artikel in het ED vertelt de voorzitter van de Lieshoutse visclub dat de waterkwaliteit van De Aa ongunstig is voor de visstand. Er zouden te weinig fosfaten in het water zitten. Dit is echter onjuist, zo meldt de info op de site aarlerixtel.info. De waterkwaliteit is qua voedsel prima. Maar een groot probleem voor de vismigratie wordt gevormd door de vele blokkades in De Aa en zijn zijstromen. Hierdoor is het voor de vissen onmogelijk zich naar hoger gelegen delen te verplaatsen, waardoor er onvoldoende uitwisseling tussen de vispopulaties kan plaatsvinden. Er is ook geen tekort aan waterplanten, die zijn er in overvloed.

17-08-2017 Nieuws van ELI

Voetbalvereniging ELI uit Lieshout houdt zaterdagmorgen 26 augustus een JO9-toernooi en 's middags een JO11-toernooi. Er bestaat grote belangstelling voor deze sportieve dag. De selectie van ELI gaat op dinsdag en donderdag trainen. Bij het eerste elftal staan twee oefenwedstrijden gepland. De eerste wedstrijd vindt plaats op zondag 27 augustus uit tegen MVC, donderdag 31 augustus komt VOW naar Lieshout. Bron: ELI

17-08-2017 Aanrijding na voorrangsfout

Op de Nijnselseweg in Sint-Oedenrode heeft woensdagmiddag 16 augustus een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Een voorrangsfout van een van de bestuurders is waarschijnlijk de oorzaak van deze aanrijding. Een slachtoffer is behandeld aan zijn verwondingen. Een rijbaan was tijdelijk afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen meegenomen. Bron: 112 Brabant Nieuws

17-08-2017 Bierijsjes nu in supermarkt

Het Radler-ijsje van bierbrouwer Bavaria in Lieshout, dat tot nu toe alleen in beperkte hoeveelheid verkrijgbaar was bij verschillende festivals en evenementen, is vanaf nu ook verkrijgbaar in de meeste Nederlandse supermarkten. Het idee om van Bavaria Radler Lemon 2.0% een ijsje te maken ontstond binnen een intern innovatieprogramma van Bavaria en werd afgelopen juni geïntroduceerd. Het product bestaat voor 98,3 procent uit Radler-bier en bevat alcohol. Het is zodoende alleen geschikt voor consumenten boven de 18 jaar. Bron: Bavaria

Het weer in Laarbeek