17-11-2019 Frank van Elderen nieuwe prins in Lieshout

Bij De Raopers in Lieshout is Frank van Elderen de nieuwe prins geworden. Zaterdagavond kwam hij tevoorschijn bij café-zaal De Koekoek. De nieuwe heerser is getrouwd met Nathalie. Zijn adjudant is Pascal van den Tillaart. Het boerenpaar wordt dit jaar gevormd door Maarten en José de Groot die zich eind januari 2020 gaan verloven. Getuigen van het boerenpaar zijn Joep en Rianda Huybregts. Stef Relou is de nieuwe jeugdprins en Dieuwke van de Hurk de prinses. Mart van Aspert gaat het jeugdpaar assisteren als adjudant, hofnar is Janske van Loon en hofdame is Fenne Migchels. Bron: Omroep Kontakt

16-11-2019 Slotfeest 60-jarige KansPlus

KansPlus, de organisatie die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking uit Gemert-Bakel, Laarbeek en Boekel, bestaat dit jaar 60 jaar. Dit is al met diverse activiteiten gevierd maar het slotfeest is zondagmiddag 24 november in De Eendracht in Gemert. Er wordt een receptie gehouden waarna er een optreden is van zanger Tim Manders die het publiek in feeststemming brengt. Daarna is er een karaoke, verzorgd door Johan Jespers. Gedurende de hele middag wordt er een foto-collage getoond van de activiteiten van KansPlus. In een fotohoek kunnen alle cliënten verkleed of niet op de foto. Bron: Kansplus.

16-11-2019 De Goede Hoop gaat op concours

Harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel neemt zaterdag 23 november deel aan het concertconcours van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) in theater De Schalm in Veldhoven. Tijdens dit concours worden onder leiding van Martijn Pepels drie werken ten gehore gebracht die door een vakjury beoordeeld worden. Het doel is om als orkest zoveel mogelijk punten te behalen en daarmee een zo hoog mogelijke prijs in ontvangst te nemen. Voor de laatste voorbereiding wordt vrijdagavond 22 november een openbare generale repetitie gehouden in zaal Bij van Dijk in Aarle-Rixtel. Bron: Omroep Kontakt.

16-11-2019 Aankomst Sinterkaas in Beek en Donk

Bij de Donkse brug in Beek en Donk is Sinterklaas zaterdagmiddag met zijn Pieten gearriveerd. Veel kinderen stonden hem met hun ouders op te wachten. Burgemeester Van der Meijden heette de sint welkom en Dédé dansballet gaf een korte dansvoorstelling. De sint maakte een rondgang door het dorp en op het Piet van Thielplein was er voor iedereen soep, koffie, warme chocolademelk of een mandarijntje, geschonken door de winkeliersvereniging aldaar. Op het Heuvelplein deden dansgroep Tati's samen met de kinderen enkele dansjes. Bron: Omroep Kontakt.

16-11-2019 Wijzigen spreekuur Woningcorporatie in Laarbeek

Woningcorporatie woCom heeft de bezoektijd gewijzigd in Laarbeek. Huurders en woningzoekenden die het fijn vinden om zonder afspraak binnen te lopen, kunnen in Laarbeek terecht in het Dorpshuis aan de Grotenhof in Lieshout. Vanaf deze week niet meer op donderdag, maar elke woensdag van 11.30 - 13.00 uur. In de kerstvakantie (op Tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag) vinden er geen spreekuren plaats in Lieshout. Bron: Wocom.

15-11-2019 Zaagdag bij IVN Laarbeek

Bij het IVN Laarbeek in Aarle-Rixtel wordt zaterdag 30 november een 'zaagdag' gehouden. Dan worden bomen verzaagd die onder meer afkomstig zijn van de gemeente. Het zijn bomen die zijn omgewaaid of die zijn omgezaagd omdat ze rot waren of in verband met uitbreidingsplannen moesten verdwijnen. De bomen worden door een mobiele zagerij tot planken gezaagd. Als ze gedroogd zijn worden ze na verloop van tijd gebruikt in het IVN-gebouw. Om de zaagkosten te beperken wil het IVN een aantal planken gaan verkopen. Bron: Omroep Kontakt.

15-11-2019 Restauratie monumentale muur bijna gereed

Een deel van de monumentale muur rond het kerkhof van de Onze Lieve Vrouw Presentatiekerk te Aarle-Rixtel viel op 7 februari 2017 om. Dankzij de inzet van restaurateur Paul Kweens (76) en vele andere vrijwilligers is de kerkhofmuur, die dateert uit 1856, nu bijna volledig hersteld. Kweens heeft door middel van een oude ambachtelijke metseltechniek de handgevormde stenen tot een muur gevormd die er weer 200 jaar tegenaan kan. Bron: Mooi Laarbeek

15-11-2019 Achterbanoverleg PvdA

PvdA houdt op maandag 18 november een achterbanoverleg om de commissievergaderingen van dinsdag, woensdag en donderdag voor te bespreken. Bij de commissie sociaal domein wordt aan de leden gevraagd om advies te geven over de wijziging van de Verordening WMO i.v.m. het abonnementstarief. Informatie hierover vind u op de site van de gemeente Laarbeek. Op de agenda van de commissie Ruimtelijk Domein staan o.a. de vaststelling van de parkeerbeleidsnota 2019 en bestemmingsplannen. De PvdA zit aanstaande maandag bij De Dreef in Aarle-Rixtel. Bron: Mooi Laarbeek.

15-11-2019 Repair Café in het Dorpshuis

In het Dorpshuis in Lieshout kunnen mensen maandelijks terecht om hun kapotte spullen te laten repareren in het Repair Café. Elke derde woensdag van de maand zijn daar vaklieden aanwezig die deze artikelen een tweede leven geven. Of het nu gaat om kleine elektrische apparaten, kleding of fietsen, het wordt allemaal gerepareerd. Op woensdag 20 november is het weer zo ver. Bron: Omroep Kontakt.

15-11-2019 Ton Schepens wordt gildepastor Blauwe Schut

Op zondag 17 november wordt Ton Schepens tijdens de eucharistieviering in de kerk in Aarle-Rixtel geïnstalleerd als pastor van het onze Lieve Vrouwe Gilde. Hoewel het gilde met alle tradities nauw verbonden is met de kerk, kende de Blauwe Schut de functie van gildepastor niet. Volgens het gilde is het onontkoombaar dat er tradities verdwijnen, maar komen er ook nieuwe voor in de plaats. Het creëren van de functie 'gildepastor' mag de start van een nieuwe traditie heten. Ton Schepens maakt als diaken deel uit van het pastoraal team van een parochie in Helmond. De Blauwe Schut viert zondag ook haar patroonsdag. 's Middags begeleidt zij ook nog de Sint en zijn Pieten bij hun intocht. Bron: Mooi Laarbeek.

15-11-2019 Vooroverleg ABL

Politieke partij Algemeen Belang Laarbeek houdt maandag 18 november een vooroverleg. Op deze bijeenkomst worden de onderwerpen besproken die op de agenda staan van de komende commissies. Mensen mogen meepraten met de raads- en commissieleden, de wethouder, het bestuur en andere ABL-leden. Het vooroverleg vindt plaats in de Kapelstraat in Beek en Donk. Bron: ABL.

15-11-2019 Schoolwoningen Aarle-Rixtel al verkocht

De vier schoolwoningen aan de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel zijn binnen een week verkocht. Makelaar Van Berk & Kerkhof had dit niet verwacht. Oorspronkelijke eigenaar is de gemeente Laarbeek. Die had de woningen aanvankelijk via een openbare inschrijving willen verkopen, maar dat mislukte. De vraagprijs was 198.000 euro voor de twee woningen in het midden en 235.000 euro voor de hoekwoningen. Bron: ED

14-11-2019 Ontwerp-bestemmingsplan Bakelseweg 4

In het gemeentehuis van Laarbeek ligt het ontwerp-bestemmingsplan Woning Bakelseweg 4 in Aarle-Rixtel gereed . Dit plan voorziet in een herbestemming van het agrarische bedrijfsperceel naar een woonbestemming. Het ligt met de bijbehorende stukken van vrijdag 15 november tot en met donderdag 26 december ter inzage bij de Informatiebalie in het gemeentehuis in Beek en Donk en is tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website.
Iedereen kan een schriftelijke of mondelinge zienswijze over het plan kenbaar maken. Bron: Gemeente Laarbeek.

14-11-2019 Visie op grootschalige opwek van duurzame energie

De gemeenteraad van Laarbeek heeft onlangs de ‘Visie op grootschalige opwek van duurzame energie in Laarbeek’ vastgesteld. Deze visie biedt de mogelijkheid om een klein aantal projecten in de gemeente op te starten voor het opwekken van duurzame energie (maximaal vijf zonneparken en maximaal 1 windpark). Hieraan verbindt de raad wel een aantal voorwaarden, zoals een onderbouwing van landschappelijke inpassing en het betrekken van omwonenden en/of inwoners van Laarbeek. Informatie is te vinden op de gemeentelijke website. Bron: Gemeente Laarbeek.

14-11-2019 Mantelzorgbonnen in Laarbeek

In Laarbeek zijn de mantelzorgbonnen weer uitgereikt. Met deze bon spreekt de gemeente haar waardering uit naar alle mantelzorgers in de gemeente. De bon, die inwisselbaar is voor een bloemetje, een etentje of een ander cadeau, heeft een waarde van 50 euro en kan worden besteed bij één van de zestien Laarbeekse ondernemers. Bron: Gemeente Laarbeek.

14-11-2019 Huisarts Lindeman gaat in 2020 met pensioen

Dokter Erik Lindeman gaat afscheid nemen als huisarts van Lieshout en Mariahout. Per 1 januari 2020 gaat dhr. Lindeman van zijn pensioen genieten. Op donderdag 19 december is er in de middag gelegenheid om van de huisarts persoonlijk afscheid te nemen. Dan wordt in het Dorpshuis in Lieshout een receptie gehouden en kan tevens kennis worden gemaakt met Sjoerd Rutten die Erik Lindeman als huisarts op gaat volgen. Bron. Omroep Kontakt.

13-11-2019 Vrachtwagen belandt in sloot

Op de N279 tussen Helmond en Beek en Donk heeft woensdagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Daarbij is een vrachtwagen door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt. Deze kwam tot stilstand in een naastgelegen sloot en kantelde. De brandweer is ter plaatse geweest. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf zal de vrachtwagen takelen. Bron: 112nwsonline.

13-11-2019 Laarbeeks subsidiebeleid onder de loep

De Laarbeekse wethouder Monica Slaets wil de komende weken in beeld brengen of het huidige subsidiebeleid nog voldoet. De gemeente Laarbeek verstrekt jaarlijks zo’n 4 miljoen euro subsidie aan organisaties. De wethouder heeft een aantal vragen die zij wil voorleggen aan deze organisaties. Zij wil onder meer weten of de doelen worden bereikt waarvoor de subsidie is gegeven en of er verbeterpunten zijn in de procedure van het aanvragen ervan. Bron: Omoep Kontakt.

13-11-2019 Kinderen bezoeken dierenkliniek

Door Bibliotheek De Lage Beemden wordt woensdagmiddag 11 december een KennisFabriek gehouden. Deze keer gaan kinderen van 7 jaar en ouder op bezoek bij een dierenkliniek in Gemert. In deze praktijk worden allerlei soorten dieren geholpen, van leguanen tot paarden. Susan van den Vrande vertelt over het werken in de dierenpraktijk. De kinderen krijgen een rondleiding, uitleg over de instrumenten die de dierenarts gebruikt én ze maken kennis met haar hond. Ook kunnen ze deelnemen aan een quiz. Bron: Omroep Kontakt.

13-11-2019 Subsidie voor projecten Innovatiehuis

Zes projecten van Innovatiehuis De Peel krijgen in totaal 53.000 euro subsidie van de provincie. In deze projecten werken ondernemers, overheden en (kennis)instellingen in de regio samen aan vernieuwing in verschillende sectoren waaronder de maakindustrie, zorg en vrijetijdseconomie. Innovatiehuis De Peel is een netwerkorganisatie opgericht door de zes peelgemeenten Laarbeek, Gemert-Bakel, Helmond, Asten, Deurne en Someren en waterschap Aa en Maas. Bron: Omroep Kontakt.