21-01-2019 Bus raakt kraan

In de Kapelstraat in Beek en Donk heeft zaterdagmorgen 19 januari een ongeval plaatsgevonden tussen een lijnbus en een kraan. Doordat de kraan van een Manitou te ver uitstak over de weg werd de lijnbus geraakt. Daardoor werd een stuk van het dak van de bus geramd en sneuvelden er diverse ruiten. De chauffeur en een inzittende van de bus raakten door het ongeval lichtgewond. Ze werden door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Bron: 112nwsonline.

21-01-2019 Boek over Bavaria

Eind maart wordt in Lieshout uitgebreid gevierd dat brouwerij Bavaria er 300 jaar is gevestigd. Ter gelegenheid hiervan wil heemkundekring 't Hof van Liessent verhalen verzamelen van medewerkers en oud-medewerkers van Bavaria om ze voor het nageslacht te bewaren. Voor de schrijfgroep van KBO-Lieshout is het een uitdaging om hierover te schrijven. Mensen kunnen er verhalen en foto's voor aanleveren. Bron: MooiLaarbeek.

21-01-2019 Voorbereidingen Oranjefestival

De organisatie van het Beek en Donkse OranjeFestival, dat 26 en 27 april op en rond het Heuvelplein wordt gehouden, is alweer volop bezig met de komende editie. Een van de evenementen is een vrijmarkt op Koningsdag 27 april. Vanaf nu kan iedere ondernemer zich inschrijven voor een stand of marktkraam tijdens dit OranjeFestival. Bron: Omroep Kontakt.

21-01-2019 Actie verkeersveiligheid Lieshout

De dorpsraad van Lieshout houdt vrijdag 25 januari in het kader van de verkeersveiligheid een 30km-actie. De actie start bij de ingang van kindcentrum De Sprankel en het Dorpshuis. Bron: Omroep Kontakt.

20-01-2019 Vrijwilligerspenningen Laarbeek

De Laarbeekse wethouder Ria van der Zanden heeft zaterdag de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit aangereikt aan Gerda Spek-van Hees en Trees van Rooi in verband met hun 40-jarig respectievelijk 25-jarig jubileum als vrijwilliger bij bridgeclub De Poort van Binderen in Lieshout. Gerda Spek is sinds  de oprichting van de bridgeclub zeer actief als vrijwilliger. Trees van Rooi is als zodanig  25 jaar actief. Beiden dames zijn wedstrijdleider en spelleider en zij plannen en organiseren de wekelijkse bridgebijeenkomsten. Zij volgden een opleiding tot bridgedocent en zij verzorgen lessen aan beginners en gevorderden. Zij zaten beiden enkele jaren in het bestuur, belast met het wedstrijdcommissariaat.  Ze werken nauw samen met de Nederlandse Bridgebond (NBB) en volgen daar veel workshops. Beiden zijn minimaal een dagdeel in de week bezig met de werkzaamheden. Het bestuur greep de viering van het 40-jarig bestaan van de club aan om hen te eren. De uitreiking vond plaats in Bavaria Brouwerijcafé in Lieshout. Bron: Gemeente Laarbeek.

20-01-2019 Derde Jumbo supermarkt voor van de Bogaard in Beek en Donk

Jumbo en COOP kondigden op 5 maart 2018 aan dat er overeenstemming was bereikt met eigenaar Sligro Food Group over de aankoop van EMTÉ. Zaterdag 19 januari 2019 werd bekend dat de Fam. Van den Bogaard de nieuwe eigenaar wordt van de Jumbo-supermarkt in Beek en Donk. De winkel in Beek en Donk is voor Van den Bogaard - naast de Jumbo in Lieshout en Mariahout - de derde winkel in Laarbeek. De ombouwoperatie gaat van start op 20 april. De winkel heropent op 8 mei als Jumbo. Bron: Mooilaarbeek.

20-01-2019 Tuinvogeltelling

Zaterdag 26 en zondag 27 januari houdt Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling. Iedereen kan meedoen aan het grootste burgeronderzoek van Nederland. Door de resultaten door te geven help je bovendien Vogelbescherming Nederland met belangrijke informatie over de vogels. Aanmelden voor deelname aan de Tuinvogeltelling gaat via de website www.tuinvogeltelling.nlDe vogelbescherming doet er alles aan om d de vogels te herkennen. Op de site staat een top 25 van de meest voorkomende tuinvogels, met herkenningstips en geluid. Met de gratis app Tuinvogels is het herkennen van vogels makkelijk. In de App kan je de kleur en de grootte invullen en de Vogelbescherming vertelt je welke vogel men ziet. Leo van den Heuvel uit Lieshout telt in zijn eigen tuin. In Laarbeek zijn ook kleurrijke vogels te bewonderen. Bron: Omroep Kontakt.

19-01-2019 Doorstart Elco in Aarle-Rixtel

De fabrikant van printplaten wat bekend is onder de naam Ramaer maar eigenaar is van het italiaanse Elco maakt een doorstart in Aarle-Rixtel. Het Italiaanse moederconcern zet het bedrijf voort met ruim de helft van de medewerkers. Elco PCB gaat het nieuwe bedrijf heten. Zo'n 45 van de 83 medewerkers krijgen een arbeidsovereenkomst bij de onderneming, heeft curator Geurt te Biesebeek vrijdag bekendgemaakt. De doorstart betekent het definitieve einde van de naam Ramaer. Het Helmondse printplatenbedrijf stond jarenlang onder die naam bekend, eerst als dochterbedrijf van Neways en later als privé-onderneming van Gerard Meulensteen. Bron: ED

18-01-2019 Presentatie door Marcel van de Kerkhof

Vrijdagavond 25 januari houdt natuurfotograaf Marcel van de Kerkhof in het Kouwenbergs kerkje in Aarle-Rixtel een presentatie over zijn hobby en de achtergronden daarvan. Van de Kerkhof is vooral bekend vanwege zijn fotorubriek in de MooiLaarbeekKrant waarmee hij de Laarbeekse natuur in beeld brengt. Hij bezoekt ook andere plekken in binnen- en buitenland. Hij vertelt hoe hij tot fotograferen is gekomen en hoe zijn manier van fotograferen in de loop der jaren is veranderd.  De presentatie vormt de opmaat naar een grote fototentoonstelling die hij samen met naamgenoot Marcel van de Kerkhof uit Beek en Donk vanaf begin februari in het Aarlese Heemhuis houdt. Bron: Omroep Kontakt.

18-01-2019 Lezing over natuurinclusief bouwen

IVN-lid Koen Brand uit Aarle-Rixtel gaf op donderdagavond 17 januari een lezing over natuurinclusief bouwen, iets wat de laatste jaren in opkomst is. Doel is werken mét de natuur en te zorgen voor het standaard aanbieden van nest- en verblijfplaatsen bij nieuwbouwprojecten. Bij natuurinclusief bouwen kan men ook denken aan het behoud van bestaande vegetatie op plaatsen waar een nieuwbouw- of renovatieproject plaatsvindt. De lezing werd gegeven in IVN-gebouw De Bimd in Aarle-Rixtel en trok zo'n 30 belangstellenden. Bron: Omroep Kontakt.

18-01-2019 Rabobank naar Mijnheer van Thiel

Woensdag 16 januari heeft Pieter Michielsen, directievoorzitter Rabobank Peel Noord, de huurovereenkomst getekend van het te ontwikkelen nieuwbouwcomplex Mijnheer van Thiel op het Piet van Thielplein in Beek en Donk. Naar verwachting betrekt de Rabobank in het eerste kwartaal van 2020 de nieuwbouw Mijnheer van Thiel. Het huidige kantoor in Beek en Donk is gevestigd aan de Koppelstraat. Half februari verhuist een groot deel van de medewerkers naar het kantoor in Gemert. Het servicekantoor, waar klanten terecht kunnen met vragen, blijft geopend tot het nieuwe servicekantoor in Mijnheer van Thiel klaar is. Het verkoopproces van het pand aan de Koppelstraat start wel. Bron: Omroep Kontakt.

 

18-01-2019 Oudijzeractie De Goede Hoop

Harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel houdt zaterdagmorgen 19 januari weer een oudijzeractie. Op het terrein tussen de Boerenbond en Grand Café Stout kunnen tussen negen en elf uur alle soorten oude metalen worden ingeleverd. Verder ook elektrakabels, witgoed en oude computers. Geen spullen die voor het grootste deel uit kunststof bestaan, geen koelkasten, diepvriezers en televisietoestellen. Bij de maandelijkse inzameling worden vaak oude fietsen ingenomen. Die worden gerepareerd en rijklaar aangeboden. Bron: MooiLaarbeek.

18-01-2019 Escaperoom in Aarle-Rixtel

Aan de Torenakkerweg in Aarle-Rixtel komt binnenkort een zogenaamde 'escaperoom', Hotel Hagelhof geheten. Bron: Aarle-Rixtel Info.

18-01-2019 Extra reanimatielessen EHBO

Er is veel belangstelling voor de reanimatielessen die worden gegeven door EHBO Aarle-Rixtel; de cursussen in januari en februari zaten snel vol. Omdat er mensen op de wachtlijst staan heeft de vereniging besloten nog een extra cursus in te plannen op de woensdagen 10 en 17 april. Op de cursus leert men wat te doen bij een circulatiestoornis (hartstilstand). Daarnaast leert men het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Na de cursus ontvangt men een certificaat. Veel zorgverzekeraars vergoeden de EHBO-cursus: zie uw zorgpolis. De lessen worden gegeven in De Dreef aan de Duivenakker. Bron: MooiLaarbeek.

18-01-2019 Bouw tweekappers Beek en Donk gestart

De bouw van de tweekappers aan de Rijbroeksedreef en Blokskampsedreef in Beek en Donk is gestart, Woensdag 16 januari vond symbolisch een feestelijke bouwhandeling plaats, aangeboden door het bouwbedrijf. Hierbij waren de toekomstige bewoners en wethouder Meulensteen aanwezig. Bron: Omroep Kontakt. 

18-01-2018 Jeugd Bonte Middag Raopers

Carnavalsvereniging De Raopers uit Lieshout houdt dit jaar op zondag 3 februari in het Dorpshuis een Jeugd Bonte Middag. Het wordt een Bonte Middag waar alle kinderen vanaf drie tot dertien jaar uit Lieshout hun talenten kunnen tonen. Dit vindt plaats in het Dorpshuis. Jeugdprins Ferre, Jeugdprinses Aniek en hun gevolg hopen veel deelnemers te ontvangen en kijken uit naar een show met veel optredens. Bron en Foto: MooiLaarbeek.

18-01-2018 Nieuwe prinsenwagen Raopers

Carnavalsvereniging De Raopers uit Lieshout zal dit jaar tijdens de carnavalsoptocht van Lieshout en Mariahout gebruikmaken van een splinternieuw gebouwde prinsenwagen. De oude prinsenwagen voldeed al geruime tijd niet meer. Vorig jaar werd er als noodoplossing een wagen gehuurd. De vereniging realiseerde zich dat dit geen oplossing voor de lange termijn was. Na afloop van het vorige seizoen werd daarom besloten om zelf een nieuwe prinsenwagen te gaan bouwen. Bron: MooiLaarbeek. Foto: MooiLaarbeek.

18-01-2019 Intentie tot samenvoeging Rabobank Peel Noord en Rabobank Helmond

Om de kwaliteit van dienstverlening te versterken hebben de directies en raden van commissarissen van Rabobank Peel Noord en Rabobank Helmond het voornemen de banken samen te voegen tot één Rabobank. Op 10 januari hebben directievoorzitters Pieter Michielsen (Peel Noord) en Paul van Rijn (Helmond) en voorzitters RvC Hans Snijders (Peel Noord) en Yvonne van Mierlo (Helmond) deze intentie toegelicht aan de ledenraden van beide banken. Michielsen is beoogd directievoorzitter van de samengevoegde bank. Volgens Michielsen zijn beide banken beter in staat kennis, kunde en kwaliteit te bundelen in ‘robuuste teams’. Met elkaar kunnen ze actief inspelen op de ingezette versnelling van de digitale beweging. Tegelijkertijd blijven ze sterk betrokken bij het economische, sociale en culturele leven in de regio. De maatschappelijke impact blijft als voorheen.' Bron: Omroep Kontakt.

18-01-2019 Feestelijke bouwhandeling

De bouw van de tweekappers aan de Rijbroeksedreef en Blokskampsedreef in Beek en Donk is gestart, woensdag vond een feestelijke bouwhandeling plaats. Deze handeling werd aangeboden door bouwbedrijf Van Bussel ’t Hout. Er vond een symbolische bouwhandeling plaats waarbij de toekomstige bewoners en wethouder Meulensteen aanwezig waren. Bron: Omroep Kontakt.

17-01-2019 Vrijwilligerspenning Lyda Stal

In Lieshout is donderdag 17 januari de Vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt aan mevrouw Lyda Stal-Huygens. Dit bij haar afscheid na 28 jaar als voorzitter van Katholieke Vrouwenvereniging Lieshout (KVL). Als voorzitter heeft mevrouw Stal er mede voor gezorgd dat de vereniging in 1997 zelfstandig werd. Zij nam deel aan het Vrouwenoverleg met andere vrouwenverenigingen in Laarbeek en hielp mee met de jaarlijkse organisatie van een activiteit op de Internationale Vrouwendag op 8 maart. Binnen de vereniging heeft ze diverse clubjes opgericht en zorgde zij samen met het bestuur voor lezingen, excursies en ontspanningsactiviteiten. Daarnaast haalde zij oudere leden op voor het bijwonen van activiteiten. Ze bezoekt de zieken en zij verzorgt de maandelijkse circulaire. Daarnaast is zij collectante voor twee organisaties. De Vrijwilligerspenning werd haar uitgereikt door wethouder Buter in zaal De Koekoek. Bron: Gemeente Laarbeek.