20-09-2019 Voor eerste keer festival BoemBeatz

Op zaterdag 21 september wordt in Beek en Donk voor de eerste keer het festival 'BoemBeatz' gehouden, een festival voor de jeugd vanaf groep 6 van de basisschool tot en met de tweede klas van de middelbare school. Een mini-WiSH op een met hekken afgeschermd festivalterrein, twee muziek-area's, dj's, een foodtruck en een disco-springkussen. Jeugdhonk De Boemerang in het Ontmoetingscentrum wordt omgetoverd tot feestterrein. Binnen draait een dj dance- en top40-nummers, buiten wordt feestmuziek gedraaid in een mobiele Irish pub. Bron: ED.

20-09-2019 Laatste Muziektuinconcert van 2019

In de Muziektuin in Beek en Donk vindt op zondag 22 september het laatste concert van het seizoen 2019 plaats. De middag wordt geopend door het vrijetijdsorkest VTO uit Deurne, gevolgd door popkoor Brand New Voices uit Brandevoort in Helmond. Het programma wordt vervolgd door het Eindhovense orkest Lichtstad Brass en de band Beez sluit de rij. Bron: Omroep Kontakt.

20-09-2019 Runnersclub bracht bevrijdingsvuur naar Aarle

Op donderdagavond 19 september haalden lopers van Runnersclub Lieshout het bevrijdingsvuur op in Asten. In die plaats werd onder ruime belangstelling het bevrijdingsvuur van De Peel ontstoken. Er was een ceremonie bij het Astense gemeentehuis met o.a. medewerking van de Peellandse gilden en de Gemert Fire Brigade Pipes & Drums. Met een estafetteloop brachten zes lopers en twee fietsers van de Runnersclub het vuur naar de kerk in Aarle-Rixtel, waar het tot 24 september brandend wordt gehouden. Op 24 september zullen de lopers het vuur naar het monument aan de Heikant brengen, waar een herdenking wordt gehouden. Bron: Omroep Kontakt.

20-09-2019 Pater Maciel bezoekt Laarbeek

Donderdag 19 september ontving burgemeester Frank van der Meijden van Laarbeek pater Marcus Vinícius Maciel,  afkomstig uit de Braziliaanse stad Belo Horizonte.  Daar is ook een  Eustachiusparochie waar in een Memorial de stoffelijke resten van Eustachius, de zalig verklaarde afkomstig uit Aarle-Rixtel, in een speciale graftombe worden bewaakt. Pater Maciel bezocht het geboortedorp van Eustachius, waarbij ook een bezoek aan de burgemeester van Laarbeek op het programma stond. Tijdens het gesprek, waar ook pastor Geoffrey de Jong bij aansloot, is o.a. gesproken over een permanente informatievoorziening in Laarbeek over Eustachius, eventueel in combinatie met de Eustachiuskapel in Lieshout. Bron: Omroep Kontakt. 

20-09-2019 'Avé Maria' bij KBO Lieshout

Dinsdagmiddag 8 oktober is er in het Dorpshuis in Lieshout een door KBO Lieshout georganiseerde middag, 'Avé Maria' geheten. Eric Kolen gaat in op de achtergronden van het fenomeen ‘Maria’; waar komt die verering vandaan? Waarom is ‘Maria’ verbonden met wonderverhalen uit Lourdes en Oirschot, maar ook uit Ommel, Handel en Den Bosch? De voordracht wordt afgewisseld met powerpointpresentaties met beelden van Maria ‘all over the world’. Er is muziek van onder meer Schubert, Verdi en Mozart en de aloude Marialiederen worden gezongen. Bron: Omroep Kontakt.

19-09-2019 Oplichter in Beek en Donk opgepakt

In Beek en Donk is woensdagavond een jongeman door de politie aangehouden op verdenking van oplichting. Buurtbewoners uit de wijk Beekse Akkers hadden de politie dinsdagavond al getipt dat een jongeman langs de deuren kwam voor KiKa. Hij vroeg om sponsoring namens voetbalclub HVV uit Helmond. Deze club bracht echter zaterdag al via Social Media naar buiten dat zij niet collecteerde. De club had eerder ook al bericht ontvangen dat er gecollecteerd werd in Dierdonk. Woensdagavond kwam er opnieuw een melding uit de wijk Beekse Akkers. De politie, die deze avond al surveilleerde, kon de jongeman aanhouden. Bron: Politie.

19-09-2019 Herdenkingsplaatje terug bij eigenaar

De eigenaar van het herdenkingsplaatje dat dinsdag werd gevonden door Anita Slaats uit Lieshout, heeft zich gemeld. Het plaatje is gemaakt ter nagedachtenis aan de ouders en broer van Jo van de Ven. Hij verloor het tijdens een fietstocht langs het Wilhelminakanaal van Sint-Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart ter hoogte van Lieshout. Anita Slaats belde naar het ED dat eerder op haar website informatie over het plaatje had gezet. Zo leidde de zoektocht naar Zijtaart. Bron: ED.

19-09-2019 Wereldvertellers in Laarbeek

In het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk wordt dinsdag 1 oktober een kleurrijke avond gehouden waarop verhalen uit andere culturen centraal staan. Presentator Wim van de Burgt gaat in gesprek met vertellers uit Syrië, Brazilië en Indonesië. Zij vertellen hun verhaal en laten de luisteraars kennismaken met hun cultuur. De verhalen worden omlijst met muziek en foto's. Bron: Omroep Kontakt.

19-09-2019 Twee bedrijven naar Bemmer IV

De nu nog in Veghel gevestigde onderneming Riverside Sales BV, gespecialiseerd in de export van landbouwmachines naar Noord-Amerika, gaat zich vestigen op bedrijventerrein Bemmer IV in Beek en Donk. Het snel groeiende bedrijf heeft samen met PCE Van Zutphen op dit bedrijventerrein een kavel van ruim 6.800m² van de gemeente gekocht. Het doel van Riverside is om de beste Europese landbouwmachines te verkopen aan boeren en handelaren in Noord-Amerika. Bron: Gemeente Laarbeek.

19-09-2019 Goededoelendiner met KUUB

Rotary Quartier van Peellandt houdt in november een goededoelen cabaretdiner. Dat gebeurt met medewerking van de Laarbeekse cabaretgroep KUUB. Met dit avondvullende cabaretdiner wordt Super Sociaal en Stichting Wensambulance Brabant ondersteund. Het wordt gehouden in het restaurant op de Automotivecampus in Helmond. Super Sociaal biedt inwoners van Laarbeek en Helmond, die moeilijk rond kunnen komen, de mogelijkheid om boodschappen te doen tegen een sterk gereduceerd tarief. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Ze worden die dag begeleid door professionele vrijwilligers. Het vervoer met de ambulance is kostenloos. Bron: Omroep Kontakt.

19-09-2019 Kennisgeving klus- en timmerbedrijf

Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek maakt bekend dat een melding is ontvangen van klus- en timmerbedrijf P. de Korte, Trentstraat 33 in Beek en Donk, voor het starten van een klus- en timmerbedrijf. Deze melding betreft uitsluitend een kennisgeving. Er is geen mogelijkheid om tegen deze melding bezwaar te maken. Bron: Gemeente Laarbeek.

19-09-2019 Buurtbemiddelaars

De gemeente Laarbeek heeft enkele buurtbemiddelaars. Dat zijn getrainde vrijwilligers die kunnen worden ingezet bij een conflict tussen twee partijen. De buurtbemiddelaars kunnen mensen weer in gesprek brengen om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken. Zij helpen om afspraken met elkaar te maken die voor beiden goed werken. Aan het project Buurtbemiddeling wordt meegewerkt door woCom, de gemeente Laarbeek, de politie Gemert-Bakel/Laarbeek en Stichting Vierbinden. Bron: Gemeente Laarbeek.

19-09-2019 Uitgifte bouwkavels

Binnenkort gaat de gemeente Laarbeek starten met de uitgifte van nieuwe bouwkavels in drie projecten, namelijk in De Beekse Akkers in Beek en Donk, D’n Hoge Suute in Mariahout en De Vogelenzang in Lieshout. Het betreft kavels voor vrijstaande en halfvrijstaande woningen. De kavels worden uitgegeven door loting. Meer informatie is te vinden op de gemeentelijke website. Bron: Gemeente Laarbeek.

19-09-2019 Duurzame onkruidbestrijding

De gemeente Laarbeek gebruikt geen chemische onkruidbestrijdingsmiddelen meer bij het beheer van de openbare ruimte. In de beplantingen wordt het onkruid alleen mechanisch verwijderd, zoals door wieden en schoffelen. Omdat de wortels gedeeltelijk intact blijven komt onkruid weer opnieuw opzetten waardoor behandeling vaker nodig is. De gemeente probeert het onkruid met de nieuwe technieken zoveel mogelijk te verwijderen. Bron: Gemeente Laarbeek.

18-09-2019 Kinderen maken kunst

Basisschool Brukelum in Aarle-Rixtel bestaat 40 jaar. Dit wordt gevierd op dinsdag 1 oktober waarbij de dag in het teken staat van kunst en zelf kunst maken. De hele week wordt vervolgens door alle kinderen gewerkt aan een kunstproject. De werkstukken worden tentoongesteld in een pop-up museum en zijn te bekijken op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober. Bron: Omroep Kontakt.

18-09-2019 Jeugdgemeenteraadsleden geïnstalleerd

In het gemeentehuis in Beek en Donk zijn woensdagmiddag de nieuwe jeugdgemeenteraadsleden geïnstalleerd. Vorige week werden in groep 7 van de Laarbeekse basisscholen de verkiezingen gehouden en maandagmiddag 16 september werd de uitslag door burgemeester Frank van der Meijden op Omroep Kontakt bekendgemaakt. De nieuwe jeugdraadsleden zullen zich het komend jaar samen met de zittende jeugdraadsleden van groep 8 gaan inzetten. Bron: Omroep Kontakt.

18-09-2019 Laarbeekse inwoners bij erewacht

Zo'n 190 Brabanders stonden dinsdag in Den Haag in een erehaag langs de route van Prinsjesdag. Onder hen drie inwoners van Laarbeek: Ger Aarts-Rooijakkers uit Mariahout, Martijn van Hoek uit Beek en Donk en Jan Dekkers uit Aarle-Rixtel. Dit jaar mocht de provincie Noord-Brabant de burger-erewacht vormen. Elke gemeente mocht drie personen aanwijzen. De Laarbeekse burgemeester Van der Meijden had deze drie mensen voorgedragen. Bron: Omroep Kontakt.

18-09-2019 Veilige situatie voor fietsers

Om de verkeersveiligheid van fietsers te verbeteren is op de weg van Lieshout naar Nuenen een rode bitumenlaag aangebracht. Twee dagen lang hebben de werkzaamheden geduurd. Dit gebeurde op voordracht van de Dorpsraad die hierover enige tijd geleden overleg voerde met burgemeester Van der Meijden en ex-wethouder Ria van der Zanden. Eerder moesten fietsers de drukke weg tweemaal oversteken, nu kunnen ze aan de rechterkant blijven rijden. Bron: Omroep Kontakt.

18-09-2019 Historische voertuigen in Gemert

Een konvooi van Britse historische legervoertuigen arriveerde woensdag 18 september in Gemert. Tanks, pantserwagens en andere wielvoertuigen stopten op het Ridderplein waar mensen de gelegenheid kregen om ze te bekijken. De voertuigen rijden in zeven dagen van Lommel in België naar Oosterhout. Daarbij doet het konvooi dezelfde bruggen aan als 75 jaar geleden. Bron: Omroep Kontakt.

18-09-2019 Twee Aarlese muziekfestijnen

In het kader van 75 jaar bevrijding wordt in Aarle-Rixtel op vrijdag- 27 en zaterdag 28 september 's avonds in De Dreef een muziekfestijn gehouden. Op vrijdag begeleidt de 'Wat Fijn Dat Je Erbij Band' een aantal solisten. Zij brengen nummers van artiesten zoals Robby Williams, Anouk of André Hazes. Zaterdag vindt er een Aarles artiestengala plaats met een groot aantal plaatselijke artiesten zoals Lieke van Duppen, Lucy van Gerwen, Henk van Beek, Peter Stultiëns en de Boel Nölle band. Bron: Omroep Kontakt.