12-01-2020 Nummerke 3 onbetwiste winnaar Kwizut

De onbetwiste winnaars van de dorpsquiz Kwizut in Beek en Donk zijn gisteren tijdens de afterparty gehuldigd. In een goed gevulde sporthal d'n Ekker kregen zij hun prijs overhandigd door burgemeester Frank van der Meijden. De groep 'Nummerke 3' doet haar naam geen eer aan, want zij werd voor de vierde keer op rij eerste. Door het winnen van de negende editie heeft zij bijna de helft van alle edities op haar naam kunnen schrijven. Tweede werd Las Tortugas, derde werd Marwawaarutokalwir. Na afloop trad het orkest Baby Blue op. Bron: Omroep Kontakt.

11-01-2020 Gezamenlijke Collecteweek zoekt collectanten

De Gezamenlijke Collecte Laarbeek vindt plaats in de week van 13 tot 18 april 2020. De organisatie is op zoek naar collectanten die in die periode de enveloppen met uitleg en machtigingsformulier willen rondbrengen en ophalen. U zet zich in voor een aantal erkende (CBF-keurmerk) goede doelen tegelijk. Opgeven als collectant kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bron: MooiLaarbeek.

11-01-2020 Energy Teens Lieshout naar JumpXL

Tienerwerk Lieshout (&RG-Teens) gaat  vrijdagavond 17 januari naar trampolinehal JumpXL in Eindhoven. Zij heeft de hal een avond afgehuurd zodat de leden volledig uit hun dak kunnen gaan. Leden van &RG-Teens kunnen zich inschrijven op energyteens.nl. Ook kinderen van groep 6 kunnen zich opgeven en vanaf nu lid worden. Bron: Energyteens

11-01-2020 De Heikneuters op ziekenbezoek

Hoogheden Prins Erik en Prinses Ilse, Adjudant Ton en Hofdame Irma van Carnavalsvereniging De Heikneuters zouden graag op vrijdag 31 januari zieken en ouderen willen bezoeken. Dit mag zowel in het ziekenhuis, verzorgingstehuis of gewoon thuis zijn. Kent u iemand die een dergelijk bezoek op prijs stelt, dan kunt u bellen naar Cappie van den Broek op 0499-423816 of Gerrie van den Broek op 0499-422641 of 06-29377013. Opgeven kan tot en met vrijdag 24 januari 2020. Bron: MooiLaarbeek

11-01-2020 De Heikneuters houdt miniplaybackshow

Carnavalsvereniging De Heikneuters in Mariahout houdt op zondag 9 februari een miniplaybackshow in het Buurthuis. Kinderen tot 14 jaar kunnen meedoen met een individuele of met groepsact. Er zijn drie leeftijdscategorieën (leeftijd op 01-01-2020, bij een groep geldt de leeftijd van de oudste deelnemer): 0 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 14 jaar. Groep 8 valt buiten deze leeftijdscategorie en wordt apart gejureerd. Je mag maar met één act meedoen, in verband met de vele aanmeldingen. Deelnemers kunnen zich voor maandag 20 januari opgeven bij Patrick van Hoof, De Kramsvogel 4a, telefoonnummer 0499-323924. Bron: CV De Heikneuters.

11-01-2020 Dronken automobilist aangehouden op Lieshoutseweg

Een automobilist heeft vrijdagmiddag een spoor van vernielingen achtergelaten in Sint-Oederode. Hij vloog uit de bocht, ramde een aantal geparkeerde auto's en reed bijna een vrouw met kinderen aan. De man ging er vandoor, ondanks dat omstanders hem probeerden tegen te houden. Hij reed richting Beek en Donk, waar de politie hem op de Lieshoutseweg staande wist te houden. De man bleek driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter. Bron: Omroep Brabant

11-01-2020 Vierbinden Vrijwilligersdag druk bezocht

Vierbinden heeft afgelopen vrijdag in het Dorpshuis in Lieshout de Vrijwilligersdag 2019 gehouden. Hugo Greeven, ad interim directeur van Vierbinden verzorgde het openingswoord, waarna het feest kon beginnen. Vierbinden helpt veel inwoners van Laarbeek met veel verschillende dingen. Dit zou de organisatie niet kunnen doen zonder de inzet van vrijwilligers. Ongeveer 120 vrijwilligers waren aanwezig op de Vrijwilligersdag. Bron: Omroep Kontakt.

11-01-2020 17e Driebanden Kampioenschap Laarbeek

Biljartvereniging 'Nooit Volleerd' uit Lieshout houdt van 15 april tot en met 2 mei voor de 17e keer haar bekende 'Driebanden Kampioenschap Laarbeek'. De finales vinden plaats op zaterdag 2 mei. Biljarters kunnen zichzelf hiervoor inschrijven tot februari 2020. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de toernooicommissie. Meer informatie bij N. Kuijlaars: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bron: MooiLaarbeek.

11-01-2020 Heemhuis ondergaat metamorfose

Het Aarlese Heemhuis aan de Kouwenberg ondergaat een metamorfose. Afgelopen half jaar is er hard gewerkt aan een nieuwe ontvangstruimte waarin grotere groepe kunnen worden ontvangen. De vorige ruimte- de “goei kamer”- was hiervoor te klein, maar binnenkort komt hier een “dependance” van Het Klompenschuurtje van Nicole van Aerle. Ook de rest van het museumgedeelte wordt aangepakt. De officiële ingebruikname is gepland op zondag 2 februari. Het museumgedeelte van het heemhuis is tot die tijd gesloten. Bron: Heemkamer Aarle Rixtel.

11-01-2020 De Vriendenkring komt met nieuwe klucht

Toneelvereniging De Vriendenkring in Lieshout staat dit jaar in maart en april negen avonden op de planken met een nieuwe klucht. 'De Erfenis van tante Bella' speelt zich af in de beautysalon van tante Bella. Maar als tante plots komt te overlijden denken de gebroeders Duursma dat zij de salon zullen gaan erven. De regie is in handen van Loes Gruyters. Bron: MooiLaarbeek.

11-01-2020 Foutje op ticket Sauwelavond Teugelders

Carnavalsvereniging De Teugelders uit Beek en Donk laat weten dat er een foutje is geslopen in het kaartje van de Sauwelavond van 8 februari. Op de ene zijde van het ticket staat de juiste datum, maar op de andere zijde is per abuis de datum van vorig jaar blijven staan. De unieke kaartjes zijn bovendien bijna uitverkocht. De laatste toegangsbewijzen zijn nog verkrijgbaar bij De Snuffelmarkt in Beek en Donk. Bron: CV De Teugelders. 

11-01-2020 Jeugd Bonte Middag de Roapers

De jeugd Bonte Middag van carnavalsvereniging De Roapers in Lieshout wordt dit jaar op zondag 26 januari gehouden. Kinderen van drie tot dertien jaar kunnen hun talenten showen op het podium van het Dorpshuis. Opgeven kan tot 18 januari. Kijk voor meer informatie op cvderaopers.nl. Bron: CV De Roapers

11-01-2020 Ondernemers VIER heffen glas op 2020

Tijdens de nieuwjaarbijeenkomst van Ondernemersclub Vier in zaal Van de Burgt in Beek en Donk namen Nikki Barten en Pieter Kuhn afscheid van het bestuur. Zij hadden hun termijn van 2 x drie jaar er op zitten. Ook Robin Janssens stopte in de activiteitencommissie. Voorzitter Paul Sneijders dankte de dame en heren voor hun inzet en overhandigde hen een bloemetje. Frank van Halteren komt het bestuur versterken. Kort blikte de voorzitter terug op vorig jaar maar de toekomst biedt ook veel moois, liet hij weten. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zal komend jaar voor ondernemers in Laarbeek hoog op de wensenlijst staan. Bron: Omroep Kontakt.