22-06-2018 Weer maandelijkse oudijzeractie harmonie

Harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel houdt zaterdagmorgen 23 juni weer een oudijzeractie. Op het terrein tussen de Boerenbond en grand café Stout kunnen alle soorten oude metalen worden ingeleverd. Verder ook elektrakabels, witgoed en oude computers. Géén koelkasten, diepvriezers en televisietoestellen. Bij de maandelijkse inzameling worden vaak oude fietsen ingenomen. Deze worden gerepareerd en rijklaar aangeboden. Bron: MooiLaarbeek.

22-06-2018 18e Bedovo Beach Event

Zaterdag 23 juni vindt op het Heuvelplein in Beek en Donk voor de 18e keer het Bedovo Beach Event plaats. Zaterdagmorgen worden daartoe de nodige kubieke meters geel zand gestort. Voor alles zal dan gezorgd zijn: van een broodje gezond tot een hamburger, van ranja tot gerstenat. Voor de kleintjes is er een springkussen en natuurlijk een hoop zand. Van 's middags tot 's avonds spelen Nevobo-spelers, jeugd en recreatievolleyballers hun wedstrijden. Vanaf 20.30 uur is er tot in de kleine uurtjes een Caribbeanfeest bij Café Thuis. Op zondagmorgen 24 juni is het de beurt aan de recreanten. Bron: MooiLaarbeek.

22-06-2018 Onderhoud asfaltwegen Laarbeek

Komende weken wordt er onderhoud gepleegd aan enkele asfaltwegen in de gemeente Laarbeek. In Aarle-Rixtel: Croylaan, van 26 tot en met 29 juni en op 2 juli. Laagstrijp, op 29 juni en van 2 tot en met 5 juli. Jonker Karellaan, van 2 tot en met 13 juli. Kasteellaan, van 2 tot en met 4 juli. In Beek en Donk: Karstraat, op 2 en 3 juli. Schoondonckseweg, op 6 juli. In Lieshout: Het Hof, van 3 tot en met 6 juli. Ten slotte in Mariahout: Meerven, van 5 tot en met 9 juli. Bron: Gemeente Laarbeek.

22-06-2018 Informatieavond verkeersveiligheid Lieshout

Maandag 25 juni is er in het Dorpshuis in Lieshout om half acht een informatieavond voor de inwoners van Lieshout over de verkeersveiligheid en onveilige situaties. De Dorpsraad Lieshout organiseert die avond naar aanleiding van signalen van inwoners. De Dorpsraad wil zoveel mogelijk informatie verzamelen over onveilige punten waar gevaarlijke situaties ontstaan. Leden van de Dorpsraad zullen samen met dorpsondersteuner Suzan de Koning vragen en klachten notuleren. Op 30 augustus zullen die aangeboden worden aan wethouder Ria van de Zanden. Bron: MooiLaarbeek.

22-06-2018 SplasH tweedaags waterevenement

Zondagmiddag 24 juni moet SplasH, georganiseerd door De Teugelders van Ganzendonck, één van de hoogtepunten van de Laarbeekse 'Juni Watermaand' worden. Hoogtepunt van dit waterevenement is de Botenparade op die dag. Zaterdagavond 23 juni wordt in de tent bij de Beekse brug om 20.00 uur afgetrapt met een feestavond met de rock-'n-rollband Third Half uit Gemert. Zondag 24 juni is het SplasH-terrein bij de Beekse Brug vanaf 13:00 uur geopend. De kinderen kunnen zich vermaken met waterspellen. Versnaperingen en ijs zijn verkrijgbaar en is er een bar. De Beek en Donkse kapel STOUDT zorgt voor de muzikale omlijsting, afgewisseld door de Daves Band uit België. Bron: MooiLaarbeek.

22-06-2018 Derde editie Laarbeek KUBB-toernooi

Buurtvereniging D’n Hoge Suute houdt, in samenwerking met korfbalclub Flamingo’s, op zondag 12 augustus voor de derde keer het Laarbeek KUBB-toernooi. De eerste 2 edities waren zeer geslaagd, met 40 deelnemende teams. Net als vorig jaar wordt dit toernooi gehouden op sportpark de Heibunders in Mariahout. Een team bestaat uit 6 personen en iedereen kan meedoen, van 6 tot 99 jaar oud. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kan tot 1 juli. Bron: MooiLaarbeek.

22-06-2018 Open dag Omroep Kontakt

Bij Omroep Kontakt aan de Otterweg in Beek en Donk is zaterdagmiddag 23 juni van 13:00 tot 19:00 een open dag. De nieuwe studio's zijn klaar. De vrijwilligers van de omroep laten zien wat er allemaal bij komt kijken om het actuele nieuws te brengen zowel op de radio, televisie en de sociale media. Een van de activiteiten van het 25-jarig bestaan was de dienstenveiling. De opbrengst hiervan is mede gebruikt om de studio's een opknapbeurt te geven en nieuwe apparatuur aan te schaffen. Tijdens de open dag kan men diverse spullen kopen waaronder Lp’s, singels en 78-toeren platen. Voor de inwendige mens wordt gezorgd en voor de kinderen is er een luchtkussen. Bron: Omroep Kontakt.

22-06-2018 Oogsttijd van de brouwgerst

Woensdag 20 juni was het tijd voor de oogsttijd van de brouwgerst die door diverse boeren en tuinders ingezaaid was vanuit het project Boer Bier en Water. Om deze bijzondere samenwerking tussen de ZLTO, Gemeente Laarbeek, Rabobank Peel Noord, Waterschap Aa en Maas en Bavaria te vieren, werden de betrokken boeren en alle anderen uitgenodigd om midden in het gerstveld een glas bier te komen drinken. Bron: Omroep Kontakt.

22-06-2018 Jeugdgemeenteraad uitreiken van prullenbakken

De Nationale opruimdag in Laarbeek was op 24 maart. Vele vrijwilligers hebben toen in totaal 32 m2 (4,9 ton) afval opgehaald. De Jeugdgemeenteraad heeft de basisscholen uitgedaagd om ook mee te doen met deze actie. Dit hoefde niet op zaterdag 24 maart te zijn, want de bewustwording is belangrijker dan de datum. Scholen hebben zich enthousiast aangemeld en meegedaan. Daarom kregen zij een coole JGR-prullenbak. Op 20 juni werden de eerste twee prullenbakken feestelijk aangeboden aan alle leerlingen van de school. Dat gebeurde op de Heindert en op het Klokhuis. De leerlingen van de Bernadetteschool waren deze dag vrij. Zij krijgen de prullenbak op 27 juni aangeboden uit handen van twee leerlingen van deze school (Luuk en Janneke); zij zitten beiden in het groepje Laarbeek groen-groener-groenst. Bron: Gemeente Laarbeek.

22-06-2018 Opening speeltuin in Aarle - Rixtel

Zondag wordt speelpark De Lijster in Aarle-Rixtel geopend door burgemeester Frank van der Meijden. In het speelpark staan speeltoestellen die gemaakt zijn van duurzaam hout. De vorig jaar opgerichte Stichting Speelplezier Aarle-Rixtel gaf de aanzet tot het compleet vernieuwde speelpark aan de Lijsterstraat. Mede dankzij financiële steun van de Rabobank, VSBfonds, Stichting Steun Welzijnszorg, Jantje Beton en de gemeente Laarbeek is er voldoende geld ingezameld. Vrijwilligers maar ook omwonenden zorgden voor de aanleg. Bron: ED.

22-06-2018 Verkeersmaatregelen in verband met Wish Outdoor

Vanwege het Wish Outdoor-evenement en de Triatlon in Nuenen is de N615 in het weekend van 30 juni - 1 juli opengesteld voor verkeer. Het wegvak van de Bosweg tot aan de kruising Deense Hoek is van vrijdag 6 juli 21.00 uur, tot en met maandag 9 juli 6.00 uur, het gehele weekend afgesloten. De Deense Hoek en ’t Hof zijn vanaf Beek en Donk bereikbaar. Bewoners en bedrijven blijven bereikbaar. Bron: Gemeente Laarbeek.

22-06-2018 Werkzaamheden N615

Nog tot en met eind september 2018 vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de provinciale weg N615 tussen Nuenen en Beek en Donk. Het asfalt van de N615 met bijbehorende fietspaden en de aanwezige verkeerslichten en software worden vervangen. Aanvullend op de onderhoudswerkzaamheden van de provincie wil de gemeente Laarbeek een aantal kleine verkeerskundige aanpassingen aanbrengen die passen binnen het groot onderhoud. De werkzaamheden lopen vanaf de Bosweg ten noorden van de kom Gerwen tot de rotonde met de N279 in Beek en Donk. Bron: Gemeente Laarbeek.

22-06-2018 Project Samen Lieshout organiseert Zomerevent

Donderdagmorgen 28 juni organiseren basisschool het Klokhuis en Zorgboogcentrum Franciscushof een Zomerevent in het kader van Project “Samen”. Met project "Samen" willen ze jong en oud op een leuke manier kennis met elkaar laten maken door middel van het opzetten van projecten waarin ze gaan samenwerken. Tijdens het Zomerevent worden er in de tuin van basisschool het Klokhuis in Lieshout gezamenlijk oud-Hollandse spelen gespeeld. Bron: Vierbinden.

21-06-2018 Overlast Processierupsen

De hele regio heeft te kampen met grote hoeveelheden processierupsen. Het zijn de haartjes op de rups die zorgen voor jeuk en irritatie. Elke rups heeft er meer dan vijfhonderdduizend en ze zijn elk ongeveer 0,2 mm groot. In het voorjaar heeft de gemeente Laarbeek preventief laten spuiten met een biologisch middel, zodat de rupsen zich niet kunnen ontwikkelen. Toch zijn er in de hele regio nu plots veel eikenprocessierupsen. Op dit moment zijn de rupsen aan het verpoppen tot (kleine bruine) vlinders. De nesten met de haren blijven nog wel achter en de wind zorgt voor verspreiding van de haren. Bron: Gemeente Laarbeek.

21-06-2018 Oude metalen voor de Harmonie

Het is weer mogelijk oude metalen in te leveren, op zaterdagmorgen 23 juni, ten behoeve van harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel. U kunt daarvoor terecht op het terrein tussen de Boerenbond en Grandcafé Stout aan de Dorpsstraat 82. Leden van de harmonie zijn aanwezig om de materialen in ontvangst te nemen. Alle soorten oude metalen zijn welkom. Daarnaast ook: elektrakabels, witgoed en oude computers. Er worden géén koelkasten, diepvriezers en televisies aangenomen! Overige huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, drogers en magnetrons zijn nog steeds welkom. Bron: Omroep Kontakt.

21-06-2018 Repair Café

In Lieshout werd woensdagmiddag 20 juni het Repair Café gehouden. Bij het Repair Café kunnen mensen uit Laarbeek en omgeving kleine huishoudelijke apparaten, fietsen en kleine meubels laten repareren. Er zit ook iemand die kleding kan herstellen. Zo krijgen spullen een tweede leven. Het Repair Café wordt elke derde woensdagmiddag van de maand in het Dorpshuis gehouden. Bron: Repair Café.

21-06-2018 Gedeputeerde Ger Koopmans in Laarbeek

Woensdag bracht Ger Koopmans een bezoek aan de gemeente Laarbeek. Hij had onder meer een gesprek met burgemeester Frank van der Meijden over bestuurlijk politieke zaken. De heer Koopmans (CDA) is gedeputeerde in Limburg met in zijn portefeuille Financiën, Sport, Cultuur. Bron: Gemeente Laarbeek.

20-06-2018 Open dag Omroep Kontakt

Bij Omroep Kontakt aan de Otterweg in Beek en Donk is zaterdagmiddag 23 juni van 13:00 tot 19:00 een open dag. De nieuwe studio's zijn klaar. De vrijwilligers van de omroep laten zien wat er allemaal bij komt kijken om het actuele nieuws te brengen zowel op de radio, televisie en de sociale media. Een van de activiteiten van het 25-jarig bestaan was de dienstenveiling. De opbrengst hiervan is mede gebruikt om de studio's een opknapbeurt te geven en nieuwe apparatuur aan te schaffen. Tijdens de open dag kan men diverse spullen kopen waaronder LP's, singels en 78-toeren platen. Voor de inwendige mens wordt gezorgd en voor de kinderen is er een luchtkussen. Bron: Omroep Kontakt.

20-06-2018 Vergadering regionale bestuurders Bizob

Bestuurders van aangesloten gemeenten hebben maandagmiddag in het gemeentehuis van Laarbeek een vergadering gehouden over Bizob (Bureau inkoop en aanbestedingen Zuidoost-Brabant). De leden werden bijgepraat over de rol die Bizob kan betekenen voor de partijen en de ontwikkelingen die binnen Bizob plaatsvinden. Bij Bizob zijn 27 organisaties aangesloten; achttien gemeenten in Zuidoost-Brabant, drie gemeenten in Noordoost-Brabant en zes overige organisaties. Van elders in het land is belangstelling voor deze vorm van samenwerking. Bron: Gemeente Laarbeek.

20-06-2018 Verkeersdag op De Sprankel

Op Kindcentrum De Sprankel in Lieshout wordt op dinsdag 26 juni een verkeersdag gehouden. Groep 1 en 2 gaan die dag verschillende verkeersopdrachten uitvoeren. Groep 3 en 4 gaat een dorpswandeling houden met als doel om verkeerssituaties en verkeersborden te leren kennen. Groep 5 en 6 wordt getest op fietsvaardigheden en groep 7 gaat het project rondom de dodehoek spiegel doen en zij gaan leren en beleven hoe het verkeer eruitziet vanuit een vrachtwagen. Bron: De Sprankel.