19-09-2018 Reünie Zeilkamp Laarbeek

Voor de kinderen die dit jaar mee zijn geweest op Zeilkamp Laarbeek in Loosdrecht wordt zondagavond 7 oktober een reünie gehouden. Dan kunnen de foto's worden bekeken en herinneringen worden opgehaald. Ook worden de zeildiploma's uitgereikt. Geslaagd bij de bemanning zijn Lars Maas, Thymen Kuijpers en Giel Vereijken. Geslaagd voor het diploma tot stuurman is Max Leenders. De reünie wordt gehouden op het adres Scheepstal 3 in Aarle-Rixtel. Bron: Zeilkamp Laarbeek.

19-09-2018 Week van het Pesten

Deze week is het de Week van het Pesten. Op scholen wordt hier extra aandacht aan besteed. Het herkennen van signalen is lastig. Bovendien gebeurt pesten vaak buiten de muren van het klaslokaal of op momenten dat een leraar niet kijkt. Leerlingen moeten hun leraar dus in vertrouwen nemen en vertellen wat zich afspeelt in de klas. Zo wordt een eerste stap gezet in de aanpak van het pesten.

19-09-2018 Actie Kinderpostzegels

De Kinderpostzegelactie wordt dit jaar gehouden van woensdag 26 september tot en met woensdag 3 oktober. Dan gaan in Nederland ruim 160.000 kinderen langs de deuren. Zij zetten zich in zodat andere kinderen het beter krijgen onder het motto 'Voor kinderen, door kinderen'. Hun missie is 400.000 kinderen aan een goed thuis helpen. De kinderen verkopen postzegels met figuren uit de Fabeltjeskrant, kaarten en nog vele andere artikelen. Bron: Stichting Kinderpostzegels.

19-09-2018 Activiteitenmiddag Zonnebloem

Voor de Zonnebloemgasten uit Beek en Donk werd dinsdag een ontspanningsmiddag gehouden in zaal 't Huukske. De leden konden luisteren naar bekende liedjes die werden gezongen door Nancy Langenhuizen. Na ontvangst met koffie of thee met gebak, kon er uit volle borst worden meegezongen. Er waren zangbundels waarvan volop gebruik gemaakt werd. Ook na de pauze kon weer meegezongen worden. Daarnaast was er een loterij, waarmee veel prijzen konden worden gewonnen. Bron: MooiLaarbeekKrant.

19-09-2018 Prinsjesdag in Lieshout

Sinds enkele jaren stellen de ex-prinsen van Raopersgat zich solidair met de regering en houden op de derde dinsdag van september ook een Prinsjesdag. De Gardisten komen dan samen om met elkaar een gezellige dag te hebben buiten het carnavalsseizoen. De ex-prinsen kwamen dinsdagmiddag bij elkaar. Na de koffie gingen zij richting de Janmiekeshoeve in Mariahout waar zij een rondleiding kregen. Terug in Lieshout werd de dag afgesloten met een gezellig samenzijn. Bron: MooiLaarbeek.

19-09-2018 Uitreiking Operatie Steenbreektrofee

Donderdag 20 september wordt bekendgemaakt wie de Operatie Steenbreektrofee heeft gewonnen. De gemeente Laarbeek is met de Groenstrijd 2.0 één van de zes genomineerden. Vorig jaar was Laarbeek ook één van de genomineerden maar greep toen naast de prijs. Operatie Steenbreek staat voor innovatieve voorbeelden die biodiversiteit stimuleren, tuinen ontstenen, een positieve bijdrage leveren aan klimaatverandering en een stimulerende werking hebben op anderen. De winnaar wordt in Den Haag bekendgemaakt tijdens de Nationale Groendag. Eén van de sprekers deze dag is de Laarbeekse burgemeester Frank van der Meijden die het onder andere zal hebben over het betrekken van inwoners bij de vergroeningsopgave. Bron: Gemeente Laarbeek.

19-09-2018 KinderRaad op Bernadetteschool

Op basisschool Bernadette in Mariahout zijn in het nieuwe schooljaar weer kinderen gekozen voor de KinderRaad. Deze bestaat nu uit Silke, Joep, Jade, Niels, Eva, Daan, Pleun en Jens. Jens is de voorzitter die de vergaderingen leidt en Jade de secretaris die de ideeënbus voor de vergadering checkt. Het doel van de  KinderRaad is om ideeën te bedenken die de school beter maken. Na de herfstvakantie is er weer een vergadering met nieuwe ideeën. Bron: Bernadetteschool.

19-09-2018 Nieuwe jeugdgemeenteraadsleden bekend

In groep 7 van de Laarbeekse basisscholen zijn dinsdag 18 september de nieuwe leden van de Jeugdgemeenteraad gekozen. Burgemeester Frank van der Meijden heeft via Omroep Kontakt de namen bekendgemaakt. Het zijn:
Myrte Endevoets van basisschool De Heindert in Aarle-Rixtel
Yao Dekkers van basisschool Brukelum in Aarle-Rixtel
Timo Vereijken van basisschool De Raagten in Beek en Donk
Imke Toonen van Daltonbasisschool ’t Otterke in Beek en Donk
Kick Aikema van basisschool De Muldershof in Beek en Donk
Robin van Kessel van openbare basisschool Het Klokhuis in Beek en Donk
Nout van Overbeek van basisschool De Sprankel in Lieshout
Matthijs van Velthooven van de Bernadetteschool in Mariahout
Tein van Overbeek van de Petrus Dondersschool in Gemert
De verkiezingen op openbare basisschool De Driehoek in Aarle-Rixtel worden op een later tijdstip gehouden.
Bron: Gemeente Laarbeek.
 

19-09-2018 Geen mobieltjes tijdens lessen Commanderij

Bij het Laarbeeks Commanderij College in Beek en Donk hebben ze de telefoontas al weer aan de kant geschoven. In die tas moesten leerlingen hun telefoon opbergen maar niet alle mobieltjes stonden uit waardoor dit de lessen verstoorde. Daarnaast deed niet iedereen zijn of haar telefoon in de tas. Nu heeft elke leerling een kluisje, waar de telefoon 's morgens ingaat. Pas tijdens de pauze mogen de leerlingen hem eruit halen. Ook tijdens de leswisseling blijft de telefoon in de kluis. Bron: ED.

19-09-2018 Onderzoek parkeersituatie in Lieshout

De parkeersituatie in het centrum van Lieshout vraagt om aandacht. De parkeervraag bestaat uit pieken en dalen. Hiervoor wordt een parkeeronderzoek gestart. In dit onderzoek wordt de herontwikkeling van het plein meegenomen in verband met de komst van een supermarkt, aanvullende detailhandel en appartementen. De parkeervraag wordt hierdoor groter en het bestaande aanbod wordt kleiner. Bron: Gemeente Laarbeek.

19-09-2018 Installatie jeugdgemeenteraad

De nieuwe jeugdgemeenteraad van Laarbeek wordt woensdagmiddag 26 september geïnstalleerd. In de raadzaal in het gemeentehuis van Laarbeek worden de kinderen ontvangen door burgemeester Van der Meijden. Dan wordt ook de eerste Laarbeekse jeugdburgemeester benoemd. Bron: Gemeente Laarbeek.

19-09-2018 Commissaris van de Koning in Laarbeek

De commissaris van de Koning, Wim van de Donk, brengt woensdag 26 september een werkbezoek aan de gemeente Laarbeek. Hij ontmoet daar de fractievoorzitters van de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders. Tijdens dit bezoek zal er gesproken worden over actuele ontwikkelingen in de gemeente. Het werkbezoek wordt afgesloten met een kort persgesprek. Bron: Gemeente Laarbeek.

19-09-2018 Ambassadeur V.S. bezoekt Laarbeek

De heer Hoekstra, ambassadeur van de Verenigde Staten, heeft maandag een informeel werkbezoek gebracht aan Laarbeek. Hij was te gast bij bierbrouwerij Bavaria in gezelschap van de familie Swinkels en de burgemeester, Frank van der Meijden. Aanleiding van het bezoek was het functioneren van Brainport Eindhoven waar de gemeente Laarbeek ook deel van uitmaakt. Bron: Omroep Kontakt.

19-09-2018 Film in Kouwenbergs kerkje

Op woensdag 26 september wordt in het Kouwenbergs kerkje in Aarle-Rixtel een film over de jaren zeventig vertoond. De film vormt de opmaat naar een expositie over die jaren in het Aarlese Heemhuis. In de film komen onder meer thema's als wonen, mode, verkeer en vervoer, vrije tijdsbesteding en jong en oud aan bod. Ook zijn optredens te zien van de in die tijd bekende artiesten en bands. Het was de tijd van onder andere het bruin en oranje interieur en de witte fietsen. Bron: Kouwenbergs kerkje.

19-09-2018 Nieuwe platenzaak in Aarle-Rixtel

In de voormalige slagerij Faassen aan de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel wordt op vrijdag 19 oktober een platenzaak geopend. Men kan daar dan terecht voor onder andere langspeelplaten en singels. De eigenaar van deze winkel is Bob van der Staak. Bron: Omroep Kontakt.

19-09-2018 Bouw huurwoningen in Mariahout gestart

Aan de Arhorn in Mariahout is dinsdagmiddag de eerste steen gelegd voor het realiseren van acht sociale huurwoningen in de uitbreidingslocatie D'n Hoge Suute. Samen met omwonenden, partners en wethouder Meulensteen werd het startsein gegeven voor de bouw. Aannemer Vlassak uit Budel gaat deze energiezuinige woningen bouwen in opdracht van woningbouwvereniging woCom. Bron: Omroep Kontakt.

19-09-2018 Kapelstraat start veilig verkeersactie

De bewoners van de Kapelstraat in Beek en Donk gaan iets doen tegen de onveilige situatie in hun straat. Om de doorgang van het zware sluipverkeer te ontmoedigen worden in overleg met de Dorpsraad en de gemeente Laarbeek als experiment twee bloembakken tussen de Schoolstraat en de Oude Bemmerstraat geplaatst. Op 26 september zullen alle bewoners van de Kapelstraat de actie starten door het plaatsen van 30-km bordjes op lantaarnpalen en kliko's. Bron: Omroep Kontakt.

18-09-2018 Wie wordt Prins van Ganzegat?

Op 10 november wordt op het bordes van de Couwenbergh in Aarle-Rixtel afscheid genomen van prins Richard d’n Uurste en prinses Ingrid en draagt de prins de scepter over aan de nieuwe Prins van Ganzegat. De komende weken worden in de media hints gegeven over de nieuwe Prins van Ganzegat. Die hints worden niet in woorden maar in beelden gegeven. Het delen van hints met elkaar en op ‘social media’ wordt door de organisatie warm aanbevolen. Bron: Organisatie Carnaval Ganzegat.

18-09-2018 Steun Cultuurfonds voor Laarbeeks bedrijf

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant heeft over het derde kwartaal van 2018 in totaal 244.023 euro toegekend aan 48 natuur- en cultuurprojecten. Provincie en Cultuurfonds stimuleren met de regeling buurtcultuur/ icoonprojecten toonaangevende projecten op het snijvlak van cultuur, natuur, design en innovatie die de kwaliteit van de (fysieke) leefomgeving verbeteren. Het Beek en Donkse hoveniersbedrijf De Groene Hoek werd 30.000 euro toegekend voor projecten in de Klavierstraat, Goossensstraat en Dorpsstraat in Aarle-Rixtel. De definitieve hoogte van het toegekende bedrag wordt pas achteraf vastgesteld, na realisatie van het project. Bron: Prins Bernhard Cultuurfonds.

18-09-2018 Gezondheidsrace Laarbeek 3.0 van start

Op maandagavond 17 september ging de nieuwe Gezondheidsrace Laarbeek 3.0 officieel van start. In de startbijeenkomst maakten de deelnemende verenigingen kennis met elkaar en gaf wethouder Joan Briels het startsein voor de vijfde editie van de Gezondheidsrace. Plaats van handeling: de accommodatie van voetbalvereniging ELI in Lieshout, zelf een van de zeven deelnemers. De Gezondheidsrace is door inwoners zelf bedacht en heeft tot doel om de mensen in Laarbeek bewust te maken en te stimuleren tot een gezonde leefstijl. De deelnemers zijn: RKVV ELI – ATTC ’77 – Sparta ’25 – Badmintonclub Lieshout – Zonnebloem afdeling Mariahout – Harmonie St. Caecilia – Runningteam Laarbeek.