21-10-2018 Grote vlooienmarkt D'n Perdenbak

In manege D'n Perdenbak in Lieshout werd zondag 21 oktober een vlooienmarkt gehouden. Mensen die spulletjes van de hand wilden doen konden die op deze grote vlooienmarkt te koop aanbieden. Er was voor iedereen wel iets van zijn gading te vinden. Van lampen tot boeken en van speelgoed tot gereedschap, het was er allemaal.  Bron: Omroep Kontakt.

21-10-2018 JOTA JOTI bij scouting

Scouting Aarle-Rixtel heeft afgelopen weekend deelgenomen aan JOTA-JOTI. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI voor Jamboree On The Internet. Het thema dit jaar was Expedition Cosmos. Dit evenement wordt wereldwijd jaarlijks in het derde weekend van oktober gehouden. Dan ontmoeten zo'n 500.000 scouts over de hele wereld elkaar via de amateurradio en het internet. In de blokhut in Aarle-Rixtel waren scouts in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar actief bezig met oude en moderne communicatieapparatuur. Voor de overige leden was er zaterdag een programma met spellen, opdrachten, activiteiten en raadsels. Bron: Omroep Kontakt

21-10-2018 Opening wandelgebied

Zondagmorgen werd bij het IVN in Aarle-Rixtel een wandelgebied feestelijk geopend. Het IVN had een weiland van 2 hectare van het Onze Lieve Vrouwe Gilde getransformeerd tot een historisch natuurgebied. Met behulp van oude kaarten was het gebied tussen het kanaal en het IVN-terrein in de oorspronkelijke staat teruggebracht. De officiële opening door de voorzitters van beide verenigingen werd bijgewoond door de wethouders Briels en Slaets. Daarna werd door het gilde een vendelgroet gebracht. Bron: Omroep Kontakt.

21-10-2018 Eerste Laarbeeks Bierfestival

Zondagmiddag werd in de voormalige klokkengieterij in Aarle-Rixtel het eerste Laarbeeks Bierfestival gehouden. Zeven kleinschalige brouwerijen presenteerden er hun bieren dat op ambachtelijke wijze was gebrouwen. Bezoekers konden kennismaken met 32 verschillende bieren. Daaronder vielen de vier speciaalbieren die Brouwerij Laarbeek in het assortiment heeft. Ook de Laarbeekse brouwerijen De Gieterij, Croy Bier en Hooglander Bier toonden hun brouwkunsten. Bron: Omroep Kontakt.

21-10-2018 Sjoelwedstrijden bij Yammas

Bij tienerwerk Yammas in Mariahout werden vrijdagavond 19 oktober sjoelwedstrijden gehouden. Jongeren bonden de strijd met elkaar aan. Daarna konden ze gaan sporten. Yammas tienerwerk organiseert regelmatig activiteiten voor jongeren vanaf groep 8. Bron: Omroep Kontakt.

21-10-2018 Aarle-Rixtel Natuurlijk

Dorps- en IVN-gids Henk van Beek geeft donderdag 25 oktober een presentatie onder de titel 'Aarle-Rixtel Natuurlijk'. Hij laat een afwisselend beeld zien van de verschillende landschappen waarmee het dorp wordt omringd. Daarbij worden de typische kenmerken met bijbehorende natuurverschijnselen naar voren gebracht. De avond wordt gehouden in het Kouwenbergs kerkje. Bron: Omroep Kontakt

20-10-2018 Bierfestival in Aarle-Rixtel

Zondagmiddag vindt het eerste Laarbeekse Bierfestival plaats in Aarle-Rixtel. Zeven kleinschalige brouwerijen presenteren dan hun bieren. Zij brouwen hun bier op ambachtelijke wijze. Bezoekers kunnen op het festival kennismaken met 32 verschillende bieren. Daaronder vallen de vier speciaalbieren die Brouwerij Laarbeek in het assortiment heeft. Ook het nieuwste bier Russian Imperial Stout. Daarnaast tonen de Laarbeekse brouwerijen De Gieterij, Croy Bier en Hooglander Bier hun brouwkunsten. Het bierfestival wordt gehouden in Klokkengietersstraat 1 in Aarle-Rixtel. Bron: ED

20-10-2018 Harde botsing fietsers in Aarle-Rixtel

Op de Bakelseweg in Aarle-Rixtel zijn vrijdagmiddag twee fietsers tegen elkaar gebotst. De ene fietser knalde tegen de andere fietser aan toen deze wilde afdraaien. Een man kwam hierbij hard ten val en raakte gewond aan hoofd en been. Ambulancepersoneel heeft zich over de man ontfermd. Bron: Mooilaarbeek

20-10-2018 Gasexplosie in woning in Beek en Donk

Vrijdagmiddag heeft bij een woonboerderij aan de Lekerstraat in Beek en Donk een gasexplosie plaatsgevonden. Twee mensen zijn ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De woning was onlangs verbouwd en de bewoners hadden net hun eerste nacht in hun vernieuwde woning achter de rug. Na het omzetten van een lichtschakelaar explodeerde de woning en raakte zwaar beschadigd. Dakpannen waren van de woning geblazen en de ramen lagen er uit. Aan de achterzijde is een deel van de gevel ingestort. De omgeving is door de brandweer afgezet. Bron: 112nieuwsonline.nl

20-10-2018 Vrachtwagen verliest betonblok

Een vrachtwagen heeft vrijdagmiddag op de Beekseweg in Lieshout zijn lading verloren. Bij het verlaten van de rotonde viel er een betonblok van de oplegger. Het bedrijf heeft een loader laten komen om het blok terug op de oplegger te laten plaatsen. Er vielen geen gewonden, wel ontstond er schade. Bron: 112nieuwsonline.nl

19-10-2018 'Vier keer leuk' in Ons Tejater

Op zaterdag 27 oktober speelt De Cabaretpoel 'Vier keer leuk!' in Ons Tejater in Lieshout. In De Cabaretpoel geven vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. Een soort reizend cabaretfestival zonder competitie-element. Chris Verlaan won de juryprijs op het Schager Cabaret Festival in 2015. Thjum Arts won de jury- en publieksprijs Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2018. Remy Evers studeerde af aan de Koningstheateracademie en vormt met Thijs van de Meeberg en Marco Lopes het trio Un, Dos, Stress. Duo Bonusmateriaal won de publieksprijs Utrechts Cabaret Festival 2017.

19-10-2018 Start aanleg wooneiland Beekse Akkers

Op maandagmiddag 29 oktober start de aanleg van het wooneiland in de wijk Beekse Akkers in Beek en Donk. Wethouder Tonny Meulensteen van Laarbeek geeft om 15:00 uur symbolisch het startsein voor de realisatie van deze bijzondere woonplek in Laarbeek. Plaats van handeling is tegenover De Ruijterweg 5. Bron: Gemeente Laarbeek.

19-10-2018 Natuurwerkdag bij IVN Laarbeek

Op zaterdag 3 november is weer de jaarlijkse landelijke Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie in het groen. In het hele land steken duizenden mensen de handen uit de mouwen om het landschap een opknapbeurt te geven. Iedereen, jong en oud, kan onder begeleiding aan de slag op vele locaties. IVN Laarbeek gaat rond het eigen verenigingsgebouw De Bimd aan de Beekseweg in Aarle-Rixtel aan de slag. Er moet gesnoeid worden en wilgen geknot. Voor de lunch wordt gezorgd. Bron: IVN Laarbeek.

19-10-2018 Kampioenen HSV Het Geduld bekend

 Het seizoen van Hengelsportvereniging Het Geduld in Beek en Donk zit er weer op en alle kampioenen zijn bekend. Er werden acht koningswedstrijden afgewerkt, een koppelwedstrijd en een uitwisseling met Gemert. Uitslag Koningsvissen: 1 Ronald Bosmans; 2 Ronald Mastbroek; 3 Willie van Bakel. Uitslag Koningsvissen Jeugd: 1 Ilse Mastbroek; 2 Stan van Zoggel; 3.Max van den Broek. Uitslag Koppelwedstrijd: 1 Frans Vereijken - Sjaak Raaijmakers; 2 Henk van de Vegt - Geert Kremers; 3 Raf Verbruggen - Henk Mastbroek. Uitslag Schrokker: 1 Ronald Bosmans 164 vissen - 6,58 kilo; 2 Ronald Mastbroek 100 vissen - 8,71 kilo; 3 Peter Vogels 69 vissen - 14,0 kilo. Bron: MooiLaarbeek.

19-10-2018 Bob's Vinyl opent in Aarle-Rixtel

In de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel wordt op vrijdagmiddag 19 oktober platenzaak 'Bob's Vinyl' geopend. 'Bob's Vinyl' bestaat al een jaar of zes, maar was tot nu toe uitsluitend een webwinkel. De loods in Beek en Donk waaruit het bedrijf werkzaam was, wordt nu verruild voor het pand van de voormalige slagerij Faassen. 'Bob's Vinyl' verkoopt nieuwe en tweedehands LP's en singles in alle genres. Voor de nieuwste releases van hedendaagse artiesten, maar ook voor albums uit bijvoorbeeld de jaren '60 kun je bij Bob terecht. Hij verkoopt ook platenspelers, accessoires en cadeau-artikelen met een retro-stijl, zoals metalen reclameborden.Bron: MooiLaarbeek. 

19-10-2018 Opening natuurterrein De Beemd

In de MooiLaarbeekkrant van donderdag 18 oktober werd aandacht besteed aan de opening van het natuurterrein van het Onze Lieve Vrouwe Gilde in 'De Beemd' in Aarle-Rixtel. IVN afdeling Laarbeek legde op het terrein van het gilde o.a. een elzensingel, een struweelhaag, bloemrijke randen, een poel en wandelpaden aan en gaat het 'nieuwe' natuurterrein beheren. De feestelijke opening op zondagmorgen 21 oktober van het wandelgebied door Onze Lieve Vrouwe Gilde en IVN vindt niet plaats om 10:30 uur, maar al om 10:00 uur. Iedere belangstellende is welkom. 

19-10-2018 Muziek van blaasorkest Brabant

Donderdagmiddag was er een drukbezocht optreden van blaaskapel Brabant in Gasterij De Regt in Beek en Donk. De kapel, onder leiding van Pieter Bukkems, speelde Moravische, Böhmische en Egerländer volksmuziek, maar ook muziek uit musicals, operettes en van André Rieu. De middag was voor bewoners van wooncomplex Burcht Regt en Oever en voor de ouderen uit Beek en Donk. Bron: Omroep Kontakt.

18-10-2018 Zonnepanelen voor Laarbeekse bedrijven

24 bedrijven in Laarbeek en Helmond krijgen begin volgend jaar voordelig zonnepanelen op hun daken. In totaal hebben zij rijkssubsidies verkregen voor negen hectare van deze energieopwekkers. Het betreft bedrijven op de industrieterreinen Beekerheide, Bemmer en Stater in Laarbeek en Hoogeind, BZOB en Groot-Schooten in Helmond. Via Parkmanagement Laarbeek en Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) werden eerder dit jaar subsidieverzoeken ingediend die niet werden gehonoreerd. Maar ditmaal lukte dit wel. Bron: ED.

18-10-2018 Dienstenveiling Sint Caecilia

Harmonie Sint Caecilia in Lieshout/Mariahout houdt zaterdagavond 27 oktober een goederen- en dienstenveiling. Hiermee hoopt zij inkomsten te verwerven waarmee zij in het bijzonder de jeugd van de harmonie zowel financieel als moreel kan ondersteunen. Een greep uit de aangeboden diensten: het bestrijden van een wespennest, de huur van een hoogwerker, vip-kaarten voor een concert van Guus Meeuwis of een diner voor vier personen. De dienstenveiling wordt gehouden in Bavaria Brouwerijcafé. Bron: St. Caecilia.

18-10-2018 JOTA-JOTI bij scouting

Scouting Aarle-Rixtel neemt zaterdag 20 en zondag 21 oktober deel aan JOTA-JOTI. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI voor Jamboree On The Internet. Het thema dit jaar is Expedition Cosmos. Het hele weekend zijn de scouts in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar in de blokhut actief  bezig  met oude en moderne communicatieapparatuur. Dat gebeurt op dat moment over de hele wereld door zo'n 500.000 scouts. Zaterdag is er voor kinderen een programma samengesteld zodat zij kennis kunnen maken met JOTA en JOTI. Bron: Scouting