20-09-2019 Motorrijtuigenbelasting in Brabant omhoog

Autobezitters in Brabant zijn vanaf 2020 zo'n 12,50 euro per jaar meer kwijt aan motorrijtuigenbelasting. De provincie wil het tarief met 2,5 procent verhogen, aldus gedeputeerde Christophe van der Maat (VVD). Kon Brabant het afgelopen jaren zonder belastingverhoging af, nu komt de bodem van de pot met geld via de verkoop van energiebedrijf Essent in zicht. De investeringsruimte wordt daardoor minder, terwijl er een behoorlijke prioriteitenlijst is: versnellen van de omslag naar duurzame energie, terugdringen van criminaliteit en de aanpak van het woningtekort en de leegstand. Door het verhogen van de motorrijtuigenbelasting heeft de provincie de komende vier jaar 65 miljoen euro extra te besteden. Provinciale Staten moet nog wel instemmen met de verhoging. Bron: ED.

20-09-2019 'Brabant remembers'

Het provinciehuis van Noord-Brabant staat in het licht van 75 jaar vrijheid. Door middel van een lichtprojectie die verwijst naar de parachutes van de bevrijders wordt de aandacht gevestigd op de viering van onze bevrijding en de bezetting. De lichtprojectie is tot en met 27 oktober te zien. Met de tekst 'Brabant Remembers' wordt de aandacht gevestigd op de activiteiten die in heel de provincie plaatsvinden en de 75 verhalen van gebeurtenissen tijdens de oorlog die het leven van mensen veranderden. Bron: Provincie Noord-Brabant.

20-09-2019 Politie waarschuwt voor malafide slotenmakers

Er wordt gewaarschuwd voor malafide slotenmakers. De politie adviseert om niet zomaar een slotenmaker te bellen die je vindt via internet. Op Facebook plaatste de politie een foto van een rekening met een eindbedrag van 398,25 euro. Sommige slotenmakers rekenen meer dan 1.000  euro voor het openmaken van een slot terwijl een normale prijs hiervoor rond de 150 euro ligt. Soms vraagt een slotenmaker de klant de rekening alvast te ondertekenen en vult hij later de bedragen in. Bron: in de buurt Helmond.

 

 

 

20-09-2019 Looproute station - centrum wordt aangekleed

Om een duidelijkere verbinding tussen het station en het centrum in Helmond te krijgen is die verbinding zichtbaar gemaakt met rode kasteeltjes. De ‘kasteeltjes-route’ begint bij het station met één groot kasteel met daarop een korte uitleg. Op de kasteeltjes komen nog stickers: gele die de route naar het centrum aangeven en blauwe voor de route naar het Kasteel. In het centrum komt een groot kasteel als markering van het eindpunt. Dat komt er pas als de nieuwe indeling van de zaterdagmarkt klaar is. Binnenkort wordt de Kasteeltjes-route feestelijk geopend. Bron: Gemeente Helmond.

20-09-2019 In Gemert wordt aan de weg getimmerd

De Vondellaan in Gemert wordt op 23 en 24 september afgesloten voor gemotoriseerd verkeer omdat er nieuw asfalt aangebracht wordt. Het verkeer wordt via de Noord-Om omgeleid. Vanaf woensdag 25 september is de Vondellaan weer open. De Pastoor Santfoortstraat blijft nog wel afgesloten vanaf de Vondellaan. Vanaf donderdag 26 september is de kruising Lodderdijk-Doonheide-Handelseweg-Scheiweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer; niet voor fietsers en voetgangers. Eerder zijn er al werkzaamheden rond het fietspad, waarbij overlast kan ontstaan. Er wordt gestart met het vervangen van de mini-rotonde door een kruising met een inrit naar Doonheide. Bron: Gemeente Gemert-Bakel.

20-09-2019 Veiligheid Meierijstad niet in gevaar

De veiligheid van inwoners en bedrijven in Meierijstad is niet in gevaar omdat er te weinig politiemensen zouden zijn. Dat zei burgemeester Kees van Rooij donderdagavond 19 september in de gemeenteraad naar aanleiding van vragen van Lokaal Meierijstad. Die politieke partij had vragen gesteld naar aanleiding van een tweet van wijkagent Ger Roumen. Hij schreef op 7 september: “Komende 4 weken niet in mijn wijk, maar tewerkgesteld in Den Bosch bij Afhandelvoorziening: onderzoeken, verdachten horen, dossiers maken”. Lokaal vroeg zich af waarom een wijkagent uit Meierijstad zo lang op kantoor in Den Bosch moet zitten. Bron: Omroep Meierij. 

20-09-2019 Scholen kosten veel meer dan begroot

Het stadsbestuur van Helmond heeft de komende jaren ruim tien miljoen euro extra nodig voor het bouwen en vernieuwen van scholen. Onderwijsinstellingen vrezen uitstel dan wel afstel van gemaakte plannen. Hogere bouwkosten en nieuwe onderwijswensen maken de huisvesting van scholen fors duurder. In totaal is er zeker 24,4 miljoen euro mee gemoeid, terwijl er 14,2 miljoen euro was gereserveerd voor de meest urgente projecten. Het gaat onder meer om de bouw of ombouw van basisscholen in de Rijpelberg en Mierlo-Hout. Bron: Gemeente Helmond

20-09-2019 Brandweer bedekt benzine met korrels

Donderdagmiddag 19 september werd de brandweer van Son en Breugel opgeroepen voor een dienstverlening aan het 17 Septemberplein in die plaats. Er was een personenauto op een grote steen (een zogenaamde 'varkensrug') beland, waarschijnlijk door een stuurfout van een automobilist. De auto bleef op de steen hangen en de brandstoftank raakte lek. Met absorptiekorrels verhielp de brandweer de problemen. Bron: 112nieuwsonline.

20-09-2019 Mestbedrijf op tijd met indienen voorstel

Mestbedrijf Den Ouden in Helmond heeft op tijd bij de provincie een voorstel ingediend hoe de stankoverlast van de fabriek het beste kan worden teruggedrongen. De onderneming moest uiterlijk op donderdag 19 september met een voorstel komen. Over de inhoud kan de provincie nog niets zeggen. Het plan wordt bestudeerd door de Omgevingsdienst. De fabriek van Den Ouden bevindt zich op industrieterrein BZOB aan de zuidkant van de stad. De onderneming veroorzaakt geregeld stankoverlast in de omgeving, met name in de wijk Brouwhuis. De leiding van Den Ouden heeft verbeteringen aangekondigd. Bron: ED

20-09-2019 Jeugdgezondheidszorg naar GGD

De jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar voor alle 21 gemeenten in de regio gaat vanaf 1 januari 2021 naar de GGD Brabant-Zuidoost. Nu is deze wettelijk geregelde zorg nog ondergebracht bij de Zorgboog in Helmond en ZuidZorg in Veldhoven. Met de overstap komt ook personeel van die beide instellingen in dienst van de GGD. Het gaat om zeventig werknemers van de Zorgboog en 175 van ZuidZorg. De huidige consultatiebureaus in de wijken en dorpen blijven bestaan.  Bron: MRE

19-09-2019 Regiofeest KansPlus succes

In het kader van haar 60-jarig bestaan heeft KansPlus zondag 15 september een groots feest gevierd. Dat gebeurde bij La Compagnie in Boekel. KansPlus is het belangennetwerk voor mensen met een verstandelijke beperking. Het spits werd afgebeten door poppentheater Kris-Kras uit Beek en Donk. Met de special stars en de Vrolijke Noot uit Asten en het optreden van de dansers uit Gemert-Bakel lieten de mensen zien wat zij allemaal in hun mars hadden. Na het optreden van 'Jody Bernal' die tijdens het songfestival van ORO de eerste prijs in de wacht sleepte, ging het dak eraf met de Party Freunden. Bron: Omroep Kontakt.

19-09-2019 Helmondse specialisten voor Rijksmuseum

Het Helmondse bedrijf Kerbstone, dat nog maar enkele weken bestaat, is door het Rijksmuseum gevraagd om beveiligingstechnici te leveren. Het museum vond het bedrijf via Google. Kerbstone richt zich in eerste instantie op werving en selectie van beveiligingstechnici. Om het aanbod aan goedopgeleide beveiligingsmonteurs te verhogen wil Kerbstone samen met het ROC ook opleidingen gaan aanbieden. Bron: ED.

19-09-2019 Geen overlastgevers in Helmonds centrum

Overlastgevers in het centrum van Helmond kunnen voortaan een gebiedsontzegging krijgen door de politie. Mensen die zich misdragen, drugsdealers, drugsgebruikers en geweldplegers kunnen tijdelijk uit het gebied geweerd worden. In eerste instantie voor maximaal twee weken maar bij herhaling kan het verbod voor uiterlijk twaalf weken gelden. Het opleggen van een gebiedsverbod is een van de middelen om zo nodig de openbare orde in het gebied te herstellen. Bron: ED.

19-09-2019 Rodenburg directeur Helicon

Corien Rodenburg wordt de nieuwe directeur van Helicon MBO Helmond. Ze volgt Cyrille van Bragt op en begint 1 november in deze functie. Ze heeft veel ervaring in het mbo en was werkzaam in diverse plaatsen. Momenteel is zij interim-onderwijsmanager bij het Nordwin College in Leeuwarden. Bron: ED.

19-09-2019 Meisje uit Veghel onschuldig

Het 17-jarige meisje uit Veghel zat zondag niet in de auto van de jongen die tijdens de Kempen Cross in Leende opzettelijk het publiek in reed. Uit onderzoek blijkt dat de man alleen in de auto zat en deze bestuurde. Na het ongeval liep het meisje naar de auto en nam in eerste instantie de schuld op zich. Getuigen verklaarden echter dat de man had gereden. Het meisje werd wel opgepakt maar is dinsdag weer vrijgelaten. Bron: Omroep Brabant.

19-09-2019 Pilot BravoFlex verlengd

De pilot BravoFlex in Helmond wordt met een jaar verlengd tot eind 2020. Met de verlenging gunnen de provincie, vervoerder Hermes en de gemeente de nieuwe OV-dienst de tijd om meer reizigers te trekken en worden mogelijkheden ingezet om ook andere doelgroepen kennis te laten maken met BravoFlex. Het gebruik blijft wat achter bij de verwachtingen. Op werkdagen maken circa honderd mensen er gebruik van. Voor een optimale benutting van het systeem zouden dat zo'n 175 gebruikers moeten zijn. Bron: Omroep Kontakt.

18-09-2019 Bijeenkomst over openbaar vervoer

In De Cacaofabriek in Helmond wordt dinsdagavond 24 september een podiumbijeenkomst gehouden over het openbaar vervoer (OV). De gemeenteraad zal zich hierover laten bijpraten. Centraal staat hoe het openbaar vervoer verandert en waarom. Sprekers van verschillende organisaties geven de raads- en burgercommissieleden uitleg over de ontwikkelingen in het OV en welke uitdagingen en kansen er voor de gemeente liggen. Bron: Gemeente Helmond.

18-09-2019 Stadswacht vindt voorstel onacceptabel

De stadswacht in Helmond die vanwege tweemaal foutparkeren op staande voet is ontslagen, heeft bij haar advocaat aangedrongen op een agressieve aanpak. Juristen van de gemeente willen dat het arbeidscontract met wederzijds goedvinden wordt beëindigd zodat de vrouw uitzicht op een WW-uitkering behoudt. Ook mag ze een traject doorlopen bij een mobiliteitsbureau, waardoor ze meer kans heeft op een nieuwe baan. De vrouw werkte al tien jaar als stadswacht en zij vindt het schikkingsvoorstel van de gemeente onacceptabel. Bron: ED.

18-09-2019 Coolen toezichthouder in Rusland

Louis Coolen, technisch coördinator bij Helmond Sport, wordt weer toezichthouder van de voetbalacademie in het Russische Toljatti. Coolen stak van 2008 tot 2011 samen met anderen veel tijd in de academie. Sinds zijn vertrek is het verval daar ingetreden. Tussen 2012 en 2016 werkte hij ook in de opleiding van Zenit. Coolen blijft zijn werk bij Helmond Sport doen. Bron: ED.

18-09-2019 Gemeenten antwoorden snel

Bijna alle gemeenten in Zuidoost-Brabant geven binnen twee werkdagen antwoord op vragen van de burger, behalve Meierijstad en Waalre. Na een maand is er van deze twee gemeenten nog geen antwoord. Initiatiefnemer Peter van de Wijngaart onderzocht voor het vierde jaar de online bereikbaarheid van Nederlandse gemeenten. Bij enkele gemeenten, waaronder Nuenen en Son en Breugel, troffen de onderzoekers geen e-mailadres aan op de website. Bron: ED.