22-03-2019 Brandweer Boekel goed op dreef

Donderdagavond 21 maart werd de brandweer van Boekel opgeroepen voor een binnenbrand aan de Kennedystraat aldaar. In de kelder van jeugdsoos De Basement zou tijdens het repeteren van een orkest een brand ontstaan zijn. Er waren nog vier slachtoffers beneden toen de brandweer arriveerde. De brandweer bracht die slachtoffers veilig naar buiten en bluste de brand. Gelukkig betrof het een wedstrijdoefening. Aanstaande zaterdag is er voor Boekel een wedstrijd tijdens de vaardigheidstoetsen van de brandweer in Vlijmen. Bron: 112nieuwsonline.

22-03-2019 Uitslag waterschapsverkiezingen Aa en Maas

De waterschapsverkiezingen vonden woensdag 20 maart plaats. Een dag later heeft dijkgraaf Lambert Verheijen van waterschap Aa en Maas de voorlopige verkiezingsuitslag bekendgemaakt. De definitieve uitslag volgt maandag 25 maart. Voorlopige uitslag: Water Natuurlijk 7 zetels; CDA 5 zetels; VVD 3 zetels; PvdA 2 zetels; AWP niet politiek wel deskundig 1 zetel; 50PLUS 2 zetels; Ouderen Appèl – Hart voor Water 0 zetels. Er zijn nog 3 restzetels te verdelen. Die verdeling is maandag 25 maart bekend. Bron: MooiLaarbeek.

21-3-2019 Brabantse middag

Door de Mariahoutse liederentafel wordt woensdag 10 april een Brabantse middag gehouden. Deze vindt plaats bij De Pelgrim. Er worden Nederlandse meezingliedjes gezongen waarvoor tekstboekjes te verkrijgen zijn. Bron: Omroep Kontakt.

21-03-2019 De wereld van de vlinder

Bij de KennisFabriek van Bibliotheek De Lage Beemden in Gemert komt Geert Jonker vrijdagmiddag 5 april aan de jeugd vertellen over de Reis door de wereld van de vlinder. Jonker is van de Vlindersafari in Gemert. De jeugd maakt kennis met vlinders uit alle windstreken. Kleine en grote vlinders, vlinders met opvallende kleuren, perfect gecamoufleerde exemplaren, doorzichtige vlinders en vlinders met angstaanjagende schijnogen. De bijeenkomst wordt gehouden in De Eendracht in Gemert. Bron: Omroep Kontakt.

21-03-2019 Ontheffing Drank- en Horecawet

Het college van Laarbeek heeft besloten ontheffing te verlenen voor het verstrekken van alcoholhoudende drank tijdens een dorpsbarbecue op het Heuvelplein in Beek en Donk. Het evenement wordt gehouden op 30 mei van 13.00 tot 20.00 uur met een mogelijke uitwijkdatum op 10 juni van 13.00 tot 20.00 uur. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid tot 29 april tegen dit besluit een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente Laarbeek, ter attentie van de burgemeester. Bron: Gemeente Laarbeek.

21-03-2019 Varkenshouder mag uitbreiden

De provincie heeft het aangevraagde subsidiebedrag van 600.000 euro toegekend aan varkenshouder Heijligers-Van Gennip in De Rips voor een uitbreidingsplan. Het bedrijf zit nu nog aan de Eiermijndreef in De Rips. De varkenshouder wilde aanvankelijk uitbreiden aan de Jodenpeeldreef 2a, maar na bezwaren vanuit de buurt werd een alternatief overeengekomen: uitbreiding aan de Jodenpeeldreef 9. Die locatie ligt vlakbij het bestaande bedrijf. De toegekende subsidie valt onder een provinciale regeling voor ’urgentiegebieden'. Bron: ED.

21-03-2019 Bezinning parochie Gemert-Bakel

Binnen de parochie H. Willibrordus in Gemert-Bakel wordt over de toekomst nagedacht. Het parochiebestuur heeft drie werkgroepen gevormd die zich elk op een specifiek thema richten. Een van die thema's is de toekomst van het katholicisme binnen de parochie. Door een andere werkgroep wordt bekeken of er meer muzikale variatie in de vieringen kan worden aangebracht. Die muzikale variëteit past bij de werkgroep die kijkt of er meer themavieringen kunnen komen. Bron: ED.

21-03-2019 Strafzaak tegen Limburger Pieter H.

Bij de rechtbank in Den Bosch is de strafzaak tegen de 57-jarige Pieter H. uit Limburg begonnen. Hij wordt ervan verdacht de gemeente Helmond voor honderdduizenden of zelfs miljoenen euro’s te hebben bestolen. Ook zijn ex-vrouw Diana N. zou schuld dragen. De Limburger zou jarenlang op kosten van de gemeente allerlei spullen voor zichzelf hebben aangeschaft, van elektronica en planten tot kleding en wijn. De formele verdenking tegen het voormalige hoofd van de Interne Dienst luidt: oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. Zijn ex staat terecht voor witwassen en opzetheling. Bron: ED.

21-03-2019 'Speel je Mee' nog hard nodig

Zo'n zes jaar zit in Helmond de stichting Speel je Mee, een stichting die arme gezinnen van speelgoed voorziet. De stichting die in het gebouw Con Brio zit is nog steeds hard nodig. Het aantal kinderen dat verlegen zit om speelgoed neemt nog altijd toe. Momenteel staan er zo'n zeshonderd kinderen bij de stichting geregistreerd. Gezinnen die op of onder de armoedegrens zitten worden doorverwezen door Stichting Leergeld. De winkel is elke woensdagmiddag geopend. Bron: ED.

20-03-2019 Bijeenkomst over Slimme Wijk

In het Carolus Borromeus College in Helmond werd woensdagavond een informatieavond gehouden over de 'Slimme Wijk', de nieuwe wijk die naast Brandevoort zal verrijzen. In 2020 begint de bouw. Tien jaar lang verrijzen jaarlijks 150 woningen. De huizen worden gebouwd van duurzame materialen, wekken hun eigen energie op en de bewoners delen voorzieningen zoals keukens, tuinen, vervoer, lees- en fitnessruimtes. Post NL gaat een proef doen met efficiënte pakketbezorging, Brabant Water gaat met de waterschappen het water binnen de wijk zuiveren en hergebruiken en Ecarcell organiseert het delen van elektrische voertuigen. Bron: ED.

20-03-2019 Auto uitgebrand

Op een parkeerplaats aan de Suytboulevard in Helmond is woensdagavond een auto met Pools kenteken uitgebrand. Onder de bestuurdersstoel lag behoorlijk wat afval dat voor een deel heeft vlamgevat. De stoelen en het dak aan de binnenkant zijn ook behoorlijk beschadigd. Brandweer en politie konden de oorzaak niet achterhalen. Bron: ED.

20-03-2019 Pilot Continue geurmetingen

Gedeputeerde Staten hebben Provinciale Staten geïnformeerd over de uitkomst van een verkennend onderzoek naar de mogelijkheden om de milieubelasting van veehouderijen via sensoren te meten en te evalueren. Tevens is bekeken of dit een basis kan zijn om daarover afspraken met veehouders vast te leggen. Er is hiervoor een pilot uitgevoerd bij vijf varkenshouderijen, waarbij met sensoren geurmetingen zijn uitgevoerd. Het onderzoek geeft aan dat het gebruik van sensoren een kansrijk perspectief is. Er is nog wel verder onderzoek nodig voordat dit daadwerkelijk kan worden toegepast. Bron: Ged. Staten.

20-03-2019 Plan voor 'gratis' wonen in Helmond

Een verhaal in het Financiële Dagblad over het vrijwillig afstaan van data in de slimme wijk Brandevoort in Helmond, in ruil voor bijvoorbeeld huurverlaging, heeft heel wat losgemaakt op de sociale media. Voor gratis wonen in Brandevoort in ruil voor data was architectenbureau UNStudio niet helemaal gelukkig, mede omdat dit project nog in de haalbaarheidsfase zit. Als er risico's aan verbonden zijn, dan gaat het niet door, aldus het projectenbureau. Er valt nog weinig concreets te zeggen over de data-verzamelplannen van Brainport Smart District. Bron: ED.

20-03-2019 Woningbrand in Schijndel

Dinsdagavond is brand onstaan in een woning aan de Putsteeg in Schijndel. De brandweer van Schijndel werd opgeroepen en een hoogwerker van de brandweer uit Veghel waren ter plaatse. De oorzaak zou een schoorsteenbrand zijn. De brandweer heeft de schoorsteen gecontroleerd, maar kon geen brand vinden. Bron: 112nieuwsonline.

20-03-2019 Fietser zwaargewond bij botsing

Een man op een mountainbike is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt. Op de weg tussen Bakel en Milheeze kwam hij in botsing met een auto waarbij het slachtoffer zwaargewond raakte. Een traumahelikopter werd hiervoor opgeroepen. De mountainbiker is met de ziekenauto naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Bron: ED.

19-03-2019 Scholiere gewond bij botsing Gemert

Op dinsdagmorgen 19 maart rond 11:40 uur vond er een ongeval plaats op de Heuvel in Gemert. Daar kwamen een scooter en een fietser om onduidelijke redenen met elkaar in botsing. De fietser kwam daarbij ten val. De politie en ambulance kwamen ter plaatse en hebben zich over het jeugdige slachtoffer ontfermd. Het meisje op de fiets hield een losse tand en een schaafwondje aan het gezicht over aan de val. Ze is in een ambulance behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Bron: 112nieuwsonline.

19-03-2019 Geslaagde open dag provinciehuis

De open dag in het provinciehuis van Noord-Brabant trok zo'n 3.000 bezoekers. Zij bezochten de politieke markt en bekeken de vergaderruimte van het provinciale parlement, de Statenzaal. Ook het uitzicht vanaf de 23e verdieping en een bezoek aan de bunker waren publiekstrekkers. Brandweerlieden in de dop konden alvast oefenen bij de provinciale brandweer en er was een speelhoek voor de kleinsten. Omroep Brabant zond een verkiezingsdebat uit. Biljartkampioen Dick Jaspers en kickbokser Rico Verhoeven kregen uit handen van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de hoogste provinciale onderscheiding: de provinciepenning. Zij zijn nu ereburger van Brabant. Bron: Provincie Noord-Brabant.

19-03-2019 'Alle 13 één' op de brommer door Zijtaart

Het programma 'Alle 13 één' van Omroep Meierij bromt deze maand letterlijk door Zijtaart. Programmamaakster Ellis Rijkers stapte achterop een oldtimer-brommer van één van de leden van de Bromvliegers. 'Alle 13 één' maakt maandelijks een portret van één van de dertien kernen van Meierijstad. In Zijtaart werd een rondleiding gemaakt door het tot hart van de gemeenschap verbouwde klooster. Ook de Daltonhoeve, een varkensbedrijf waar het publiek welkom is om kennis te maken met het boerenleven, werd bezocht. 'Alle 13 één' is vanaf maandag 25 maart een week lang te zien bij Omroep Meierij TV. Bron: Omroep Meierij.

19-03-2019 Team Meierijstad opgesplitst

De gemeenteraadsfractie van Team Meierijstad heeft zich officieel opgesplitst in twee aparte fracties, die elk hun eigen weg gaan. Uiteindelijk zullen ze elk een nieuwe vereniging oprichten met elk een eigen naam. Nadat vorige week de fractie uiteenviel in een groep van vijf en een groep van zes is die splitsing maandag officieel bekrachtigd. De groep van zes gaat voorlopig verder als Team Meierijstad, de groep van vijf richt een nieuwe vereniging op. Die laatste groep bestaat uit de voormalige fractie van DDP. Alle elf raadsleden hebben toegezegd dat zij steun blijven geven aan wethouder Eric van den Boogaard en aan de coalitie met CDA, VVD en PvdA. Bron: Omroep Meierij.

19-03-2019 56 Brabantse politici op twee lijsten

In Noord-Brabant stellen 56 politici zich kandidaat voor zowel de Provinciale Staten als de Waterschappen: 11,3 procent van de ruim 500 kandidaten. Zij kunnen overigens, als ze worden gekozen, niet in beide zitting nemen. In de Waterschapswet staat dat het lidmaatschap van het algemeen bestuur van een waterschap, waar de kandidaten terecht komen als ze gekozen worden, niet gecombineerd mag worden met het lidmaatschap van Provinciale Staten. Politici die voor beide besturen gekozen worden, zullen dus moeten kiezen. Bron: ED.