17-11-2019 Pieter van den Boomen prins in Gemert

Pieter van den Boomen is zaterdag 16 november als prins van De Drumknauwers in Gemert te voorschijn gekomen. De naam van de ondernemer, die met zijn familie aan de Beeksedijk een champignonkwekerij heeft, gonsde al een hele poos door Gemert. De nieuwe heerser is bekend van carnavalsverenniging De Gangmaokers, de hockeyclub  en het Sint Antonius en Sint Sebastianus gilde. Zijn Prinsin is Elise van den Boomen - van Dijk. Samen met Adjudant Stefan van Melis en Gouvernante Daniëlle van Dijk regeren zij over het Drumknauwersrijk met het motto: Efkes gin Sjampiejons, viejr karnaval mi ons! Bron: Drumknauwers. 

17-11-2019 Containerbrand bij basisschool in Veghel

De brandweer van Veghel werd zaterdagavond opgeroepen voor een containerbrand aan het Lookveld in deze plaats. Bij een basisschool bleek een container in brand te staan. De brandweerlieden hebben de container geblust en vol water gepompt. Over de oorzaak is niets bekend. De schade bleef beperkt tot de container. Bron: Brandweer Veghel.

16-11-2019 Autobanden in Gemert lek gestoken

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in de Oudestraat in Gemert tientallen autobanden lek gestoken. Veel auto's konden hierdoor niet meer weg. De politie vraagt mensen die iets hebben gezien of die camerabeelden hiervan hebben zich te melden bij de politie, tel. 0900 - 8844. Bron: 112nwsonline.

16-11-2019 Samenwerking Helmond Sport en Niels Vink

De Helmondse rolstoeltennisser Niels Vink wordt door Helmond Sport geholpen, ook financieel, om zijn paralympische droom te kunnen verwezenlijken. De 17-jarige sporter wordt een 'sporter' bij de voetbalclub. Dit houdt in dat hij net als de spelers van het eerste elftal en de jeugdspelers spreekbeurten en clinics gaat geven. Vink is nu zesde van de wereld in het onderdeel quad, waarin tennissers een beperking aan minstens drie ledematen hebben. Hij reist de wereld over om in de top te blijven maar omdat hij nog geen 18 is, is er geen vergoeding vanuit de bond of NOC*NSF. En dus werkt zijn eigen stichting - Niels on Wheels - hard om zijn dromen te verwezenlijken. Bron: ED.

16-11-2019 Meisje gewond door slag op het hoofd

Vrijdagavond is in Helmond een meisje gewond geraakt doordat ze door een jongen op het hoofd was geslagen. Het meisje fietste rond 22.00 uur met twee vriendinnen in de Lingestraat toen ze door een jongen werden ingehaald. Daarbij stak hij zijn hand uit waardoor twee van de meisjes op de grond vielen. De jongen pakte een voorwerp uit zijn tas waarmee hij een van de meisjes hard op het hoofd sloeg. De slag veroorzaakte een wond in het hoofd. Vervolgens ging de jongen er zonder buit vandoor. Hij vluchtte mogelijk richting de Rijnlaan. Bron: ED.

16-11-2019 Garage gaat verloren bij brand in Erp

De brandweerkorpsen van Erp en Veghel zijn vrijdagavond 15 november opgeroepen voor een woningbrand aan de Molentiend in Erp. Bij aankomst  bleek het geen woning te zijn maar een garagebrand. Hierop werd een hoogwerker ter assistentie gevraagd. Deze is uiteindelijk niet meer gekomen omdat de brandweerlieden de brand hadden geblust. De garage kan als verloren worden beschouwd. Niemand raakte gewond.  Bron: 112nwsonline.

16-11-2019 Getuigen brandstichting in auto gezocht

In de Spoorstraat in Helmond is vrijdagavond 15 november een auto vlakbij een appartementencomplex volledig uitgebrand . Volgens de politie is er vermoedelijk vuurwerk in de auto gegooid. De vlammen waren metershoog. Doordat de brandstoftank lek was, kreeg de brandweer van Helmond de brand moeilijk onder controle. Ernaast staande auto's op de parkeerplaats en het appartementencomplex hebben geen schade opgelopen. De politie doet onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844. Bron: politie Helmond.

15-11-2019 Sluis 9 mogelijk op andere plek

De nieuwe sluis 9 in de Zuid-Willemsvaart bij Helmond komt mogelijk meer richting de stad en niet ten zuiden van de huidige sluis. Dit heeft volgens de gemeente de voorkeur omdat die meer ruimte biedt voor het opstellen en schutten van schepen en omdat de bouw van de sluis minder risicovol is voor de omgeving. De bouw van de nieuwe sluis 9 begint in de loop van 2020. Ook sluis 8 wordt vernieuwd. Bron: ED.

15-11-2019 Info stakingsdag Elkerliek ziekenhuis

Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond en Deurne heeft op haar website een speciale pagina aangemaakt met informatie over de gevolgen van de personeelsstaking van komende woensdag 20 november. Die dag legt in heel Nederland het zorgpersoneel het werk neer uit onvrede over een hoge werkdruk en te lage (onkosten)vergoedingen. Alle Elkerliek-patiënten van wie de afspraak woensdag niet door kan gaan, zijn persoonlijk benaderd. De spoedzorg en de kankerzorg zijn gewoon beschikbaar, veel andere afdelingen draaien een zondagsdienst. Bron: ED.

15-11-2019 Duurzame bloemist in Stiphout

Als eerste bloemist in Helmond heeft Sabrina Koppenens met haar bloemenwinkel Atelier Blomane in Stiphout het certificaat 'Duurzaam gouden bloemist' gekregen. Komende dinsdag zal burgemeester Blanksma het door de Stichting Milieukeur (SMK) toegekende gouden certificaat aan Koppenens overhandigen. Het door de overheid ingestelde keurmerk zet het bedrijfsleven aan tot het verduurzamen van producten en bedrijfsvoering. Koppenens neemt bloemen af van kwekers die nauwelijks bestrijdingsmiddelen gebruiken. Daarnaast gaat het over een reeks details zoals de bloemenvoeding, ledverlichting, milieuvriendelijke schoonmaak en zorg voor medewerkers. Ook de inkoop van verpakkingsmateriaal, het scheiden van afval en het verbruik van stroom en water zijn allemaal zaken waarop gelet wordt. Bron: ED.

15-11-2019 Overval op pizzakoerier mislukt

In Helmond is vrijdagavond een overval mislukt op een pizzakoerier. Twee jongens hadden de pizzakoerier gedwongen te stoppen en eisten geld van hem. Dat gebeurde op het Sjef de Kimpepad. Maar de overval mislukte omdat de koerier weigerde mee te werken waarna de jongens vluchtten. Bron: ED.

15-11-2019 Marktplaatsovervallers opgepakt

Drie verdachten uit Beverwijk in Noord-Holland zijn opgepakt voor een gewelddadige woningoverval in Helmond in februari dit jaar. Het trio maakte onder dreiging met een pistool een dure Rolex buit. De mannen liepen tegen de lamp toen zij het kostbare uurwerk bij een juwelier te koop aanboden. Zij staan bekend als de 'marktplaatsovervallers', omdat zij via Marktplaats contact legden met verkopers van kostbare goederen om ze vervolgens op het huisadres te overvallen. Bron: Omroep Brabant

15-11-2019 Senzer Awards 2019 uitgereikt

SolarUnie uit Gemert en Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne hebben de Senzer Awards 2019 in de wacht gesleept. De eerste won in de categorie Kleine bedrijven, de tweede in de categorie Middelgrote tot grote bedrijven. De prijzen werden vrijdagmiddag 15 november uitgereikt door Senzer, het werkbedrijf voor Helmond en de Peel. Dat gebeurde tijdens de Dag van de Ondernemer. De Senzer Awards gaan naar bedrijven die op een vernieuwende wijze omgaan met werkgelegenheid en de arbeidsmarkt. Bron: Senzer

15-11-2019 Bibliotheek Helmond in wintertijd open

Wintertijd betekent dat Bibliotheek Helmond op zondag open is. Elke zondagmiddag is men welkom om een boek of dvd te lenen. Men kan aan de leestafel kranten en tijdschriften lezen of een van de werkplekken gebruiken. Ook zijn er elke week extra activiteiten. Bron: Bibliotheek Helmond-Peel.

15-11-2019 Bodycams voor Helmondse stadswacht

Handhavers van de gemeente Helmond, ook wel BOA's genoemd, worden in 2020 uitgerust met bodycams. Daarmee hoopt die gemeente het gevoel van veiligheid te vergroten voor de ‘stadswacht’ én de burger. De 16 camera's kosten 7.200 euro en daarna is de gemeente jaarlijks 1.000 euro kwijt om de apparaten te onderhouden. Helmond volgt met de invoering van de bodycams Rotterdam. Die stad maakte bekend alle vierhonderd handhavers uit te rusten met camera’s. Elders in het land lopen nog proeven met het gebruik. Bron: ED.

15-11-2019 Maandelijkse verzamelbeurs in Eerde

Op zondag 24 november wordt in gemeenschapshuis De Brink in Eerde de maandelijkse verzamelbeurs gehouden. Deze keer presenteert Jules Faber uit Uden zijn verzameling fototoestellen. Op de beurs kan van alles geruild worden. Er zijn o.a. verzamelaars van diverse supermarktacties, ansichtkaarten, jokers, munten, postzegels, bidprentjes, lucifermerken, stripboeken, pins, theezakjes, sleutelhangers, sigarenbandjes, speelkaarten, telefoonkaarten, reclamepennen, winkelwagenmuntjes en nog veel meer. Bron: Omroep Kontakt.

15-11-2019 Onderhoud N622 Schijndel-Veghel

Vanaf 25 november tot en met 1 december vindt er regulier onderhoud plaats aan de Eerdsebaan op de N622 tussen Schijndel en Veghel. Het asfalt is toe aan onderhoud en zal daarom tijdens de werkzaamheden worden vervangen. Bij de werkzaamheden wordt alleen het asfalt vernieuwd omdat de gemeente Meierijstad momenteel nadenkt over de omliggende wegen en omgeving. In afwachting hiervan is besloten geen grote aanpassingen te doen. Tijdens de wegwerkzaamheden kan tijdelijk hinder ervaren worden. Naast de weg staan met borden de omleidingsroutes aangegeven. Bron: Provincie.

15-11-2019 Debat Provinciale Staten over politieke situatie

Op 22 november debatteren de Statenleden van Noord-Brabant over de huidige politieke situatie in de provincie. Naar aanleiding van het ingediende ontslag van CDA-gedeputeerden Marianne Van der Sloot en Renze Bergsma dienden Lokaal Brabant, Forum voor Democratie, ChristenUnie-SGP, PVV en 50PLUS een aanvraag in voor het houden van een extra vergadering hierover. Lokaal Brabant nam het initiatief. Indiener en fractievoorzitter Wil van Pinxteren: “Ik vind het wenselijk om met elkaar te bespreken wat de gevolgen zijn van het ontslag van de CDA-gedeputeerden. Wat betekent dit voor de politieke situatie in Noord-Brabant en welke consequenties heeft dit?” Het debat vindt plaats na afronding van de reguliere vergadering. Bron: Provincie.

15-11-2019 Woestijnbuizerd gespot in Helmond

De Helmondse Dierenambulance meldt dat er een woestijnbuizerd werd gespot tussen het Sjef de Kimpepad en de Witte de Withstraat in die plaats. De eigenaren van de roofvogel weten inmiddels dat het dier op die plek is gezien. In de reacties op het Facebookbericht van de Dierenambulance staat dat de woestijnbuizerd zich niet makkelijk laat lokken, omdat hij zelf eten vangt. Deze buizerdsoort komt voor van het zuidwesten in Amerika tot Chili en Centraal-Argentinië. Mannetjes hebben een spanwijdte van ongeveer tachtig centimeter; de vrouwtjes zijn een meter breed als ze de vleugels uitslaan. Bron: in de buurt Helmond.

15-11-2019 Meet & greet 'stylist van het zuiden'

Roy ‘stylist van het zuiden’ Donders is op zondagmiddag 17 november op bezoek in Helmond. Speciaal voor tuincentrum Coppelmans ontwierp hij een serie kerstballen die hij komt showen in de vestiging van dat tuincentrum. "De kerstballen zijn van handgeblazen glas en hebben met hun gouden kleur en satijnen lintjes een luxe uitstraling”, aldus de site van het tuincentrum. Roy Donders vond het 'belangrijk dat de ballen qua looks en prijs voor iedereen toegankelijk zijn'. Om de kerstballenlijn te promoten komt hij naar Helmond. Men kan hem dan een handje schudden en misschien zelfs snel met hem op de foto. Bron: in de buurt Helmond.