18-07-2018 Drie mannen aangehouden voor witwassen

De politie heeft drie mannen uit Helmond aangehouden. Zij worden verdacht van het witwassen van crimineel geld. Eerder deze maand werd een man aangehouden. In zijn huis werd een groot geldbedrag en een vuurwapen aangetroffen. Verderop stond een huurauto met daarin een aanzienlijke hoeveelheid hennep. De politie vermoedde dat een familielid met de hennep te maken had en hij werd aangehouden. Ook de huurder van de huurauto is later opgepakt. Tienduizenden euro's, drugs, een vuurwapen en twee luxe auto's waaronder een Mercedes Cabriolet is de vangst van de politie. Zij doet onderzoek naar de herkomst van het geld. De mannen zitten vast. Bron: Omroep Brabant.

18-07-2018 Bijna 700 reacties op fusieplan

De provincie heeft 658 reacties ontvangen op het plan om Nuenen vanaf 2021 bij Eindhoven te voegen. Vrijwel alle reacties kwamen uit Nuenen zelf, voornamelijk van inwoners en instanties die tegen de fusie zijn. Acht reacties kwamen uit Eindhoven en dertien uit andere gemeenten. De reacties worden de komende weken uitgebreid bestudeerd waarna de provincie zeer waarschijnlijk met een reactie komt. De inwoners kunnen op 10 oktober stemmen tijdens een referendum. Op 8 november bespreekt de gemeenteraad de uitkomsten ervan. Bron: Omroep Brabant.

18-07-2018 Brand in bestelbus

In de Wilhelminalaan in Son heeft dinsdagnacht brand gewoed in een bestelbus die op een oprit stond. De brand werd met een tuinslang gedoofd nog voor de brandweer arriveerde. Die controleerde of het vuur definitief uit was. De oorzaak is vermoedelijk brandstichting. Daarom werden door de politie enkele buurtbewoners gehoord en is een onderzoek gestart. Bron: 112Brabant.

18-07-2018 Jacobs verbaasd over verdenkingen

De oud-burgemeester van Helmond Fons Jacobs is verbaasd dat voormalig wethouder Peter Tielemans wordt verdacht van het aannemen van tienduizend euro aan steekpenningen. Dat geld zou Tielemans hebben ontvangen van twee broers die in Eindhoven een coffeeshop dreven. De oud-burgemeester werd tijdens zijn ambtsperiode in december 2010 ernstig bedreigd, moest wekenlang worden beveiligd en zelfs enige tijd het land verlaten. De reden was de voorgenomen vestiging van een tweede coffeeshop in Helmond. Het pand werd doelwit van vernielingen en Jacobs trok uiteindelijk de vergunning in. Tielemans was in die periode wethouder en dus naaste collega van Jacobs. Dat hij juist in die hectische tijd mogelijk in contact stond met drugshandelaren is totaal nieuw voor Jacobs. De eerste zitting in de rechtszaak tegen de oud-wethouder is op vrijdag 27 juli. Bron: ED.

18-07-2018 Snorkelaarster overleed aan hartstilstand

De vrouw die maandag dood werd gevonden in het strandbad in Nuenen is gestorven aan een hartstilstand. Zij was zondag aan het snorkelen met een loodgordel om, maar kwam niet meer boven water. Na bijna een dag zoeken met behulp van een sonarboot en duikers werd haar lichaam gevonden op de bodem van de plas. Haar lichaam is maandagavond onderzocht in het ziekenhuis. Daar bleek een acute hartstilstand de doodsoorzaak te zijn. Bron: Omroep Brabant.

17-07-2018 Brand van loofbomen

De brandweer van Helmond, Bakel, Asten en Deurne is maandagmiddag 16 juli opgeroepen voor een brand van een bosgebied met loofbomen aan de Scheidijk in Helmond. Vanwege de droogte werd een zeer hoog risico voor natuurbranden afgegeven waardoor de brandweer meteen groot inzette, kort daarna werd door de brandweer het sein middelbrand gegeven. Rond vijf uur werd het sein brand meester gegeven. Bron: 112 nieuwsonline.

17-07-2018 Nieuwe koning 'gruun schut'

In Gemert heeft Harrie van den Elsen zich bij het 220ste schot in de 24e ronde tot koning geschoten van het Sint Antonius- en Sint Sebastianusgilde. Van den Elsen koos zijn vrouw Wilma tot koningin. Het evenement werd voor het eerst gehouden op het Ridderplein. Eerder gebeurde dat bij de Kokse Hoeve. Bron: ED.

17-07-2018 Verrijking Tielemans voor 1,5 ton

Het Openbaar Ministerie schat dat de Helmondse oud-wethouder Peter Tielemans zich in totaal voor 1,5 ton heeft verrijkt, vooral door geld te stelen van een geheime rekening van zijn partij SDH. Als het aan de officier van justitie ligt, betaalt Tielemans het volledige bedrag terug, blijkt uit een vordering die de verdediging heeft ontvangen. Tielemans werd in 2015 aangehouden en zat een paar dagen vast. Hij wordt verdacht van verduistering en corruptie. De strafzaak tegen hem begint op 27 juli. Bron: ED.

17-07-2018 Speciale ruimte beelden veilligheidscamera's

De 36 camera's die in het Helmondse uitgaansgebied hangen, worden straks uitgekeken in een speciale ruimte op de Automotive Campus. In die nieuwe toezichtruimte gaat de gemeente Helmond samenwerken met de Stichting Bedrijventerreinen Helmond. De veiligheidscamera's van die stichting worden nu nog uitgekeken in het politiebureau aan de Kasteel-Traverse in Helmond. Die camera's zijn aan vervanging toe. Daarvoor is een bedrag van 300.000 euro nodig. Voor dat geld schaft Helmond ook nog een mobiele camera aan. De inrichting van de nieuwe ruimte gaat 140.000 euro kosten, waarvan de gemeente de helft betaalt. Bron: ED.

17-07-2018 Vermiste vrouw gevonden

In het strandbad in Nuenen is maandag het lichaam gevonden van de 49-jarige vrouw uit Eindhoven die sinds zondag werd vermist. Duikers hebben haar lichaam gevonden. De vrouw kwam vrijwel dagelijks in Nuenen zwemmen. Zij was een ervaren snorkelaar. Zondag was zij aan het snorkelen met een loodgordel om. Op die manier kon ze soms enkele minuten onder water blijven. Zij fotografeert vaak de onderwaterwereld. Toen ze zondag niet meer boven water kwam werd de zoektocht gestart en ging door tot het donker werd. Maandag werd de zoektocht hervat waarbij de vrouw uiteindelijk werd gevonden. Bron: Omroep Brabant.

16-07-2018 Nostalgische kermis in Boerenbondsmuseum

Bij het Boerenbondsmuseum in Gemert werd de afgelopen dagen een nostalgische kermis gehouden. Drie dagen lang was het zwieren, zwaaien en rondjes draaien. Er stonden tal van attracties die deden denken aan een kermis in een Brabants dorp in het begin van de vorige eeuw. Zo stond er een mallemolen uit 1874, een luchtschommel uit 1924, de kop van jut uit 1936 en een zweefmolen. Daarnaast waren er tal van kraampjes waar prijsjes gewonnen konden worden en was er een waarzegster. Bron: Omroep Kontakt.

16-07-2018 Nominaties voor Eropuit-prijs

Negen ondernemers uit de Peelregio maken kans op de Eropuit in Eigen Land-Prijs. De komende weken kunnen mensen stemmen op hun favoriet. De prijzen worden op 15 september uitgereikt. Er zijn prijzen voor verschillende rubrieken. In deze regio zijn in de categorie Dagje Uit genomineerd het Boerenbondsmuseum in Gemert en het EDAH Museum in Helmond. Bron: ED.

16-07-2018 Koperdief aangehouden

Aan de Venuslaan in Helmond heeft de politie zondagmorgen geprobeerd twee mannen aan te houden voor koperdiefstal bij Aarle-Rixtel. Tijdens de aanhouding is een van de verdachten in het kanaal gesprongen om aan de politie te ontkomen. Hij wordt nog gezocht door de brandweer. Daarbij is een rugzak gevonden, maar het is onbekend of deze van de man afkomstig is. Wel zijn er aan de overkant van het kanaal natte voetafdrukken gevonden. De twee fietsten met een volle fietsaanhanger door Helmond. De fietsen en aanhanger zijn in beslag genomen. Bron: ED.

16-07-2018 Fietsster aangereden

Op de kruising van de Ruijschenbergstraat/Komweg in Gemert is maandagochtend een fietsster door een auto aangereden. De automobilist wilde de Komweg inrijden waarbij de fietsster tegen de auto aanreed. Zij kwam ten val, raakte lichtgewond en is in de ambulance behandeld. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis. De Ruijschenbergstraat werd tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Bron: 112nieuwsonline.

16-07-2018 Natuurbrand bij Helmond

In het bos aan de Rochadeweg en de Wolfsputter Baan in Helmond zijn zondag meerdere branden ontstaan. De rookwolken waren vanuit Eindhoven te zien. De branden waren op vier verschillende plaatsen ontstaan. De oppervlakte van de brand is ongeveer zo groot een voetbalveld. Bron: Omroep Brabant.

16-07-2018 Vrouw vermist in zwembad Nuenen

In het water van het Laco Strandbad in Nuenen wordt sinds zondagavond halfzeven een vrouw vermist. Zij was aan het snorkelen of 'freediven', maar kwam niet meer boven water. Duikteams van de brandweer werden ingezet omdat aan de oppervlakte niets werd gevonden. De zoektocht werd zondagavond laat gestaakt. Maandagochtend wordt er weer verder gezocht. De vrouw is een ervaren snorkelaarster of 'freediver', dat is duiken zonder zuurstof. Ze bleef wel vaker minutenlang onder water. Bron: Omroep Brabant.

15-07-2018 Accordeondag in Boerenbondsmuseum

In het Boerenbondsmuseum in Gemert wordt zondag 22 juli een accordeondag gehouden. Accordeonisten zijn deze middag aanwezig om de bezoekers van het museum te vermaken met hun muziek. Daarnaast kan jong en oud oud-hollandse spellen spelen. Deze zijn gemaakt door oud-beheerder Martien Hurkmans. In de ambachtsgebouwen worden demonstraties gegeven en er zijn tentoonstellingen te bezichtigen. Ook kan men een wandeling langs de velden maken richting de veldkapel van de Heilige Gerlachus. Bron: Boerenbondsmuseum.

14-07-2018 Bijtgrage hond in beslag genomen

De politie in Gemert heeft de hond in beslag genomen die de laatste tijd in de wijk Doonheide voor de nodige bijtincidenten bij andere honden heeft gezorgd. De gemeente had al eerder bevolen dat de hond alleen gemuilkorfd en aangelijnd mocht worden uitgelaten. Maar deze week zag een agent het dier zonder muilkorf lopen. Eigenares Yvonne Rosenberg had eerder al aangegeven er alles aan te doen om te voorkomen dat de hond nog een keer een andere hond zou bijten. Deskundigen die de hond in het verleden hadden geobserveerd concludeerden dat deze niet gevaarlijk was voor mensen. Bron: ED.

14-07-2018 Aanvragen luchtwassers in behandeling

De gemeente Gemert-Bakel gaat twaalf vergunningaanvragen voor gecombineerde luchtwassers bij veehouderijen weer in behandeling nemen. De provincie Noord-Brabant heeft advies gegeven om alvast strenge geurnormen te hanteren bij vergunningaanvragen. Uit onderzoek van Wageningen Universiteit begin april bleek dat de luchtwassers veel minder geur tegenhouden dan gedacht. Het ministerie besloot hierop om de geurnormen te gaan aanpassen waarna de provincie adviseerde om deze normen nu alvast te hanteren. Bron: ED.

14-07-2018 Giftig stofje in Berkendonk

Tijdens een zoektocht van Waterschap Aa en Maas in de Helmondse recreatieplas Berkendonk naar het giftig stofje GenX is ook een ongevaarlijke hoeveelheid Perfluoroctaanzuur (PFOA) aangetroffen. GenX werd vorig jaar aangetroffen in drinkwater in Zuid-Holland. Het Helmondse bedrijf Custom Powders bleek de bron van de vervuiling te zijn. Daarop besloot de gemeente Helmond samen met het waterschap en RIVM onderzoek te doen naar de verspreiding van GenX in Helmond. Daarop stuitte ze bij Berkendonk op PFOA, de voorloper van GenX. Het waterschap zal de komende tijd regelmatig metingen verrichten. Hoewel er volgens het RIVM gewoon in de plas kan worden gezwommen was het na de berichtgeving zaterdag beduidend minder druk. Bron: ED.