22-06-2018 Provincie verlengt campagne Natuurverdubbelaar

De provincie Noord-Brabant verlengt de subsidiecampagne voor crowdfunding-initiatieven die een verbetering zijn voor natuur en biodiversiteit of milieu en gezondheid. De provincie verdubbelt het bedrag dat bij elkaar is gebracht door het publiek, tot een maximum van € 5.000 per project. Initiatiefnemers kunnen bij het opzetten van hun project ook een beroep doen op begeleiding van voorjebuurt.nl/brabant. Begin dit jaar stelde de provincie een eerste subsidieronde open. Hiervoor was veel animo. De provincie wil met de verdubbel-subsidie projecten ondersteunen die groen en biodiversiteit bevorderen of goed zijn voor milieu en gezondheid. Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie is dat het project moet bijdragen aan de actieve betrokkenheid van bewoners bij het groen in hun omgeving. Bron: Provincie Noord-Brabant.

22-06-2018 Gezocht: lid Urgentiecommissie

Binnen het Stedelijk Gebied Eindhoven (de gemeenten Best, Eindhoven, GeldropMierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre) geldt een urgentieregeling met regels voor het met voorrang verhuren van sociale woningen aan urgent-woningzoekenden. Aanvragen voor urgentie worden voorgelegd aan een onafhankelijke urgentiecommissie. Gezocht wordt een nieuw lid dat vanuit zijn of haar maatschappelijke betrokkenheid invulling wil geven aan deze commissie. Een volledig profel en achtergrondinformatie kan gevonden worden op www.sonenbreugel.nl/vacature. Reageren kan tot 5 juli 2018 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bron: Gemeente Helmond.

22-06-2018 Digitale nieuwsbrief N279

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de plannen voor provinciale weg N279 van Veghel naar Asten? Dat kan door u aan te melden voor de digitale nieuwsbrief N279. Deze nieuwsbrief verschijnt enkele malen per jaar en informeert u over het laatste nieuws over het project. Aanmelden kan via de website van de provincie www.brabant.nl/N279. Bron: Gemeente Helmond.

22-06-2018 Laat weten wat u van de weekmarkt vindt

De gemeente Helmond wil graag weten wat men van de weekmarkt vindt. Hoe moet de weekmarkt in het centrum van Helmond er volgens u uitzien? Komt u er vaak? Wat ziet u graag en wat mist u? De gemeente komt het graag te weten. Vul de enquête in en help de gemeente om de weekmarkt te verbeteren. De enquête vindt u op www.helmond.nl/vragenlijst. Deze link blijft twee weken actief. Invullen kost ongeveer 5 minuten tijd en de antwoorden zijn anoniem. De resultaten gebruikt de gemeente bij het opstellen van de nieuwe visie op de zaterdagmarkt. Bron: Gemeente Helmond.

22-06-2018 Overlast vliegen in De Rips

Aan Blaarpeelweg en Middenpeelweg in De Rips heeft men ook dit jaar weer last van grote zwermen vliegen. Er wordt met de beschuldigende vinger gewezen in de richting van de nertsenhouderijen aldaar, maar uit een eerder onderzoek van de gemeente Gemert-Bakel naar de bron van de vliegenoverlast in De Rips is niet aangetoond dat de nertsen de oorzaak van de vliegenplaag waren. In een warme periode plant een vlieg zich snel voort. Een eitje kan dan binnen een week een volwassen vlieg worden. Een vrouwtjesvlieg kan per keer tussen de 600 en 2000 eitjes leggen. Een specialistisch bedrijf kan ter plekke de bron bestrijden. Bron: Omroep Centraal.

22-06-2018 Hertjes ontsnapt na vernieling hek

Donderdag 21 juni is de politie in Gemert druk in de weer geweest met ontsnapte hertjes. De dieren waren verdwenen nadat vandalen het hek rond de hertenweide bij visvijver De Dribbelei hadden vernield. Een van de herten werd rond zes uur 's avonds - na een oproep van een agent op Instagram - teruggevonden in de bosjes bij de visvijver. Om negen uur 's avonds zag iemand die zijn hond uitliet een tweede hertje bij de vijver. De ingeseinde milieupolitie wist ook dit beestje met behulp van een vangnet te vangen. Bron: Omroep Brabant.

22-06-2018 Invallen in 13 bedrijfspanden in Helmond

Het Peelland Interventieteam heeft woensdag invallen gedaan in 13 bedrijfspanden in Helmond. Bij de actie werden onder meer 65 flessen wodka, 338 sloffen sigaretten, hennepgerelateerde goederen en een grote hoeveelheid mobiele telefoons in beslag genomen. In een loods woonde iemand illegaal. In een ander pand werkten vijftien mensen van wie enkelen ook een uitkering van het UWV en de gemeente ontvangen. Onder de 13 adressen was er één pand waar twee werknemers uit Oekraïne staande zijn gehouden voor de Vreemdelingenwet. Deze vreemdelingen werden onder slechte omstandigheden illegaal tewerkgesteld. Een ondernemer is aangehouden voor heling. Bron: Omroep Brabant.

22-06-2018 Man steelt kratten bier uit achtertuin in Helmond.

Een man zonder vast adres is donderdagmorgen opgepakt omdat hij een aantal kratten bier en een tennistas uit een tuinhuis in Helmond had gestolen. De politie werd gebeld omdat getuigen hadden gezien dat de kratten bier uit een afgesloten tuin aan de President Rooseveltlaan werden gestolen. De toegesnelde politie hield in de omgeving man aan die voldeed aan het signalement. De kratten bier en andere goederen werden in de omgeving teruggevonden. Deze zijn inmiddels terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar. Bron: Politie Helmond.

21-06-2018 Motorcrosser Herlings naar Indonesie

De verwachting is dat Motorcrosser Jeffrey Herlings op 1 juli terugkeert in de GP van Indonesië. Hij hoopt dan dat hij voldoende hersteld is van zijn sleutelbeenbreuk. In afwachting van de uitslag van een controle later deze week bij orthopedisch chirurg Toon Claes, heeft KTM-sportdirecteur Joël Smets al een trainingsschema opgesteld voor Jeffrey Herlings.

20-06-2018 Provinciaal Inpassings Plan gepresenteerd

Op maandag 18 juni was in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk een inloopbijeenkomst over het Provinciaal Inpassings Plan (PIP) over de N279. Gedeputeerde Staten van provincie Noord-Brabant hebben het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (provinciaal bestemmingsplan) voor de uitbreiding van de N279 tussen Veghel en Asten gepresenteerd. Ook de bijbehorende onderzoeken voor de milieueffectrapportage (met effecten voor mens en natuur) zijn gepubliceerd zodat men op de plannen kon reageren. Het ontwerp inpassingsplan ligt nog ter inzage tot en met 9 juli in het gemeentehuis van Laarbeek. In deze periode kunnen hierop nog zienswijzen worden ingediend. Bron: Provincie Noord-Brabant.

20-06-2018 Steeds meer whats-app groepen inbraakpreventie

De whatsapp-alertgroep voor inbraakpreventie, samen met buurtgenoten, blijkt een groeiend succes volgens de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW). Voor vrijwel alles wordt wel zo'n groep in het leven geroepen. In september 2016 was nog iets minder dan een kwart aangesloten bij een whatsapp-alertgroep. In maart dit jaar was dit aantal al toegenomen tot ruim 26 procent. Circa 45 procent van de ondervraagden die nog niet bij een whatsapp-buurtpreventiegroep zit, zou zich graag aansluiten. Opmerkelijk is daarbij dat de meerderheid geen idee heeft hoe dat te doen. Bron: NIPW.

20-06-2018 HockeyLoverz feest ingekort

Het HockeyLoverz feest, dat wordt gehouden bij Time-Out in Gemert, duurt twee weekenden in plaats van drie. Het organiseren van dit festival heeft meer praktische problemen gekend dan vooraf werd verwacht, aldus festivaldirectrice Dominique Rommers. Het festival voor jeugdleden van hockeyclubs uit heel Nederland wordt gehouden in het weekend vanaf vrijdag 6 juli en in het weekend vanaf vrijdag 13 juli. Er worden zo'n 10 duizend bezoekers verwacht. Beide weekenden zijn al uitverkocht. Bron: ED.

20-06-2018 Proef met extra lange goederentreinen

Eind augustus gaan er extra lange goederentreinen rijden over het spoor in Brabant. De treinen worden zo'n honderd meter langer dan ze nu al zijn. De spoorvervoerders willen hierdoor beter concurreren met het vrachtvervoer op de weg. Het is een tijdelijke proef van de afspraken tussen het ministerie, ProRail en de spoorgoederensector. Bron: ED.

20-06-2018 Dode en twee zwaargewonden op A50

Bij een ongeluk met vijf auto's op de snelweg A50 bij knooppunt Ekkersweijer is dinsdag aan het eind van de middag een dode gevallen. Twee mensen raakten zwaargewond en twee mensen raakten lichtgewond. Een bestelbusje reed in op vier andere auto's die in een file stonden. Twee traumahelikopters en vijf ambulances kwamen naar de plaats van het ongeluk. De gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Rond elf uur werd de weg weer vrijgegeven. Bron: Omroep Brabant.

19-06-2018 Elke woensdagmiddag voorlezen

Voor kinderen is voorlezen heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar het is ook gewoon gezellig, samen een boek lezen en ontdekken! In de Helmondse bibliotheek wordt elke woensdagmiddag om 15:00 uur voorgelezen. Het is voor alle kinderen van 3 tot 7 jaar. Bron: Bibliotheek Helmond-Peel.

19-06-2018 Fans voor Rode Duivels in Bakel

Omdat Oranje ontbreekt tijdens het WK voetbal in Rusland juicht men in Bakel nu voor België. Restaurant Jut&Jul aan de Dorpsstraat is helemaal zwart, geel en rood gekleurd. Eigenaar Roel Niessen vindt het jammer dat Nederland niet meedoet en zocht daarom een alternatief. 'We zijn nu maar voor België, dat is in ieder geval beter dan voor Duitsland.' Het restaurant is helemaal in Belgische sferen gebracht met vlaggen, petten en shirtjes. Er staat een grote beamer zodat iedereen de wedstrijd goed kan zien. Normaal is het restaurant op maandag dicht, maar speciaal voor de wedstrijd België-Panama waren deuren en tap open. Ook zaterdag, als België tegen Tunesië speelt, wordt er gejuicht voor de Rode Duivels. Bron: Omroep Brabant.

19-06-2018 Buschauffeurs staken maandag opnieuw

Werknemers in het streekvervoer leggen aanstaande maandag in het hele land het werk neer. Leden van FNV hebben besloten om voor onbepaalde tijd te staken. Leden van vakbond CNV houden het voorlopig nog bij 72 uur. Reden is een al langer lopend conflict met de werkgevers in het streekvervoer over werkdruk en lonen. De chauffeurs eisen al lange tijd betere cao-afspraken. Maar tot nu toe is het nog niet gelukt om tot een overeenkomst te komen. Vorige maand nog hielden chauffeurs een grote stakingsactie. Bron: Omroep Brabant.

19-06-2018 Veel belangstelling voor kaarten Speelhuis

Het Speelhuis in Helmond verdubbelde de kaartverkoop bijna in de eerste verkoopweken ten opzichte van de twee voorlaatste seizoenen. Vorig theaterseizoen was korter en anders in verband met de ingrijpende verbouwing. Sinds 19 mei zijn er circa 20.000 kaarten verkocht voor het nieuwe seizoen. Er is ook veel animo voor de feestelijke voorstellingen in de openingsweek en voor de theatrale rondleidingen. Het seizoen wordt geopend met respectievelijk een cabaret-, circustheater-, toneel- en muziekvoorstelling. Deze vier voorstellingen zijn in feestelijke sfeer, inclusief gratis hapjes en drankjes. De kaarten hiervoor worden via een lotingsysteem aangeboden. Van 28 t/m 30 september zijn er rondleidingen, waarbij bezoekers worden meegenomen door alle hoeken en gaten van het nieuwe gebouw, van kleedkamers tot het nieuwe pop-up-restaurant.

19-06-2018 Tweede KennisCafé in Bibliotheek Gemert

Maandagavond 2 juli van 19.30 tot 21.00 uur vindt het tweede KennisCafé van Bibliotheek De Lage Beemden in Bibliotheek Gemert plaats. De toegang is gratis. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Twee deskundigen doen hun verhaal over wat onze baby’s nodig hebben. De zussen Noortje en Rosa van den Elzen vertellen hier meer over. Noortje is van oorsprong verloskundige, werkt momenteel als lactatiekundige en heeft bijna vijftien jaar ervaring in het begeleiden van jonge gezinnen. Rosa werkt tien jaar als ontwikkelingspsycholoog en is in opleiding tot infant mental health-specialist. Iedereen die regelmatig een baby in zijn armen heeft is welkom om te komen luisteren naar hun verhaal: hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat baby’s de aandacht krijgen die zij verdienen?

18-06-2018 Koemelken in het Boerenbondsmuseum Gemert

Koemelken deed men vroeger met de handen. Om te zien lijkt het heel eenvoudig, maar het is moeilijker dan gedacht. Tijdens het ‘kampioenschap koemelken’ op zondag 24 juni kan groot en klein zich komen bewijzen. Wie melkt de meeste melk in een bepaalde tijd! Er zijn leuke prijsjes mee te winnen. Iedereen mag het zelf eens proberen. En als je het onder de knie hebt dan is het nog de kunst om de melk in de emmer te krijgen. De muziek wordt verzorgd door “Wood in Harmony” van Tijn van Brussel. Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en zijn ook de tentoonstellingen te bezichtigen. Het museum in Gemert is op 24 juni geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Bron: Boerenbondsmuseum Gemert.