27-05-2018 Fietser geschept door auto in Helmond

Bij een ongeval op de Kortenaerstraat in Helmond is zaterdagmiddag een fietser gewond geraakt. De jongen werd geschept door een auto. Hoe dat kon gebeuren is niet bekend. Het slachtoffer is door de ambulancedienst met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Bron: 112Brabant.

25-05-2018 ELE-rally in Helmond

Op vrijdagavond 1 juni wordt in Helmond een klassementsproef van de ELE-Rally verreden op en rond de Automotive Campus. Het wordt een showproef, waarbij de deelnemers meerdere rondjes rijden. De weggebruiker dient rekening te houden met afgesloten wegen op en nabij het bedrijventerrein Groot Schooten en drukte op de wegen er naartoe van kijkers. Bron: Gemeente Helmond.

25-05-2018 Anjeractie van 27 mei tot en met 2 juni

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant houdt van 27 mei tot en met 2 juni de Anjeractie. Met deze collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio, onder het motto 'Houd cultuur en natuur levend!' De helft van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende vereniging. De andere helft is bestemd voor projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap binnen de regio. Mede dankzij de Anjeractie-opbrengst kon het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant in 2017 337 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen. Daarmee was een bedrag van bijna 1.8 miljoen euro gemoeid.

 

 

25-05-2018 Lambertus Concert in kapel Elkerliek

Op zondagavond 3 juni is in de kapel van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond een optreden van Kymia Kermani (klarinet) en Belinda Jones (piano).  Kermani gaf concerten door heel Europa met o.a. het Royal Philharmonic Orchestra en de Staatskapelle Berlin. Jones is een solo-, duo- en kamermuziekpianiste uit Londen. Ze heeft gewerkt met enkele van de beste zangers en instrumentalisten van haar generatie. Het tweetal brengt werken van o.a. Ireland, Arnold, Bernstein en Gershwin. Bron: Lambertus Concerten.

25-05-2018 Zorgtuinderij De Bundertjes vaker open

Zorgtuinderij De Bundertjes van de Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) in Helmond doet haar deuren vaker open: publiek is er voortaan zes dagen in de week welkom. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kunnen er een arbeidstraject of dagbesteding invullen: onderhoud van het terrein, verbouwen van groenten en fruit, verzorgen van de dieren en alle andere facetten van het werken binnen de zorgtuinderij. Er is een winkeltje met o.a. zelfgemaakte jam, verse eieren, haardhout, kruiden, groente en fruit. Bron: SMO.

24-05-2018 Nieuwe topman bij Prinsen Berning

In Helmond is Bas van den Berg aangesteld als nieuwe topman van voedingsmiddelenbedrijf Prinsen Berning. Van den Berg heeft 23 jaar gewerkt voor FrieslandCampina. Hij volgt per 1 juni Alexander Collot d’Escury op. Prinsen legt zich toe op de productie van instant dieetmaaltijden, sportvoeding en wellness voedingsproducten. Berning produceert hoogwaardige proteïne repen. Onderdeel van het concern is ook Koninklijke Buisman uit Zwartsluis, specialist in de ontwikkeling en verkoop van natuurlijke kleur- en smaakstoffen en instant koffie- en cacaodranken. Bron: ED.

24-05-2018 Freya Pluim voor het Sint Anna

De patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen Freya heeft het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop voor de periode 2018-2019 weer de Pluim voor fertiliteitszorg toegekend. De Freya Pluim geeft aan dat het ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitscriteria die de patiëntenvereniging heeft opgesteld. Met het opstellen hiervan is inzichtelijk gemaakt welke meetbare aspecten van de fertiliteitszorg bijdragen aan een goede kwaliteit. De Freya Pluim wordt ontvangen wanneer er aan minimaal veertien van de zestien criteria wordt voldaan. Bron: St. Anna.

23-05-2018 Vlooienmarkt Jong Nederland

Jong Nederland Bakel houdt in samenwerking met het Kindervakantiewerk op zondagmiddag 27 mei een grote vlooienmarkt. Deze vindt plaats in en om 't Jeugdhuis aan de Bernhardstraat. De spullen worden aangeboden vanuit goed gesorteerde kramen. Enkele waardevolle spullen worden per opbod verkocht. Bron: Traverse.

23-05-2018 Verdachte van brand vrijgelaten

De man die werd verdacht van brandstichting van een leegstaande woonboerderij aan de Rooseindsestraat in Helmond op woensdag 16 mei, is vrijgelaten. De man zonder woon- of verblijfplaats was bij het pand toen de brand uitbrak maar hij blijkt er niets mee te maken te hebben. De woning brandde volledig uit. Er was al eerder brand geweest in het huis. Volgens buren hangen er geregeld kwajongens en daklozen rond. Bron: ED.

23-05-2018 Dievegge verkleed als verpleegster

Een beveiliger van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond heeft afgelopen weekend een vrouw aangehouden. De vrouw was verkleed als verpleegster en probeerde spullen te stelen. Daarbij werd zij betrapt. Zij had al spullen bij zich waaronder een portemonnee. Een handlanger van de vrouw, een man uit Gemert, werd op een parkeerplaats in de buurt van het ziekenhuis aangehouden. In zijn auto werden ook gestolen goederen gevonden. De twee zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. De vrouw is ingesloten. De auto is in beslag genomen. Bron: ED.

23-05-2018 Gemerts muziekkorps kampioen

Op het concours Der Lage Landen in Hamont in België heeft het Jachthoorn en Trompetterkorps uit Gemert het afgelopen weekeinde een eerste prijs gewonnen in de 'Hogere Afdeling'. Het korps mag zich nu twee jaar lang Kampioen Der Lage Landen noemen. Het korps speelde een loopnummer en een concertnummer. Dit laatste werd geschreven door haar eigen instructeur Bart Beekmans samen met de Gemertse componist Mark Kuypers. Bron: ED.

23-05-2018 Strijd over komst supermarkten

Bij de rechtbank in Den Bosch stonden dinsdag 22 mei vijf tegenstanders van de komst van twee supermarkten aan de Groeskuilen in Gemert tegenover de gemeente. De vraag was of de gemeente duidelijk had aangegeven dat de supermarkten er mochten komen. Ontwikkelaar Reggestede Projecten bv heeft het plan om aan de Groeskuilen een Lidl en een Coop-supermarkt te bouwen, met daar omheen 279 parkeerplaatsen. De gemeente zag zich eerder gedwongen aan het plan mee te werken. Op de plek waar de twee supers komen zat vroeger een tuincentrum. De centrale vraag is nu of daar ook ándere vormen van detailhandel zijn toegestaan, zoals bijvoorbeeld een supermarkt. In de planregels is zoveel onduidelijk, dat je naar de bedoeling achter die regels moet kijken. Op die gronden is het plan in strijd met het bestemmingsplan. De ontwikkelaar zal de rechtbank nog aanvullende stukken verstrekken, daarna volgt de uitspraak binnen zes weken. Bron: ED.

23-05-2018 Aanpak Smart Mobility-projecten

Om de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid van Brabant te verbeteren wil de provincie de toepassing van Smart Mobility-concepten mogelijk maken, versnellen en breed inzetten. De provincie stimuleert daartoe start-ups en biedt marktpartijen de mogelijkheid om concepten in de praktijk te testen en bewezen mobiliteitsconcepten breed toe te passen. Bron: Gedeputeerde Staten.

23-05-2018 Evaluatie Sportagenda Brabant Beweegt

Eind van dit jaar wordt de Sportagenda Brabant 2016 – 2019 geëvalueerd. Gedeputeerde Staten informeren Provinciale Staten over de opzet van het evaluatie onderzoek. Centraal staat de vraag 'Hoe doelmatig en doeltreffend was het gevoerde beleid op het gebied van sport en wat kunnen we hiervan leren voor het nieuwe beleid?' Een extern onderzoeksbureau gaat de evaluatie uitvoeren. Bron: Gedeputeerde Staten.

23-05-2018 7th Sunday festival

In Erp werd met Pinksteren voor de tiende keer het 7th Sunday festival gehouden. Zo'n 40.000 danceliefhebbers kwamen naar festivalterrein De Roost waar liefhebbers van house, hardstyle of electro bij diverse podia aan hun trekken kwamen. Het festival heet 7th Sunday omdat het zeven zondagen na Pasen wordt gehouden. Deze tiende editie is geen jubileum, dat zijn alleen de getallen die deelbaar zijn door 7. En dat is weer over vier jaar bij de veertiende editie. Bron: Omroep Kontakt.

23-05-2018 Vechtpartij bij 7th Sunday

Twee bezoekers van dancefestival 7th Sunday in Erp hebben afgelopen zondag kunnen voorkomen dat een mishandeling van de 30-jarige Alard van Keulen door twee festivalbezoekers nog verder uit de hand is gelopen. Van Keulen had bier gehaald en wilde teruglopen naar zijn vrienden toen vier jongens voor hem stonden en hem een klap en een kopstoot gaven. Toen hij op de grond lag werd hij door meerdere mensen geslagen. Twee andere bezoekers die het zagen gebeuren hebben de jongens uit elkaar gehaald. Zij gingen er vandoor. Van Keulen heeft er een flinke wond met zes hechtingen boven zijn oog aan overgehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek. Een ooggetuige heeft zich inmiddels gemeld. Bron: ED.

23-05-2018 Watertorenpark over een paar jaar klaar

Het Watertorenpark in Helmond is naar verwachting in 2021 klaar. Naast het terrein van Albert Heijn komen 250 woningen. Er komt ook een park. Rivier de Aa gaat dan weer bovengronds stromen. De gemeente Helmond heeft hierover afspraken gemaakt met projectontwikkelaar Ban Bouw uit Nuenen. Voorafgaand aan de bouwplannen wordt er nog een bodemonderzoek uitgevoerd. Bron: ED.

23-05-2018 Jeugdagent in basisteam Peelland

Sinds juni 2017 is Niels Kanters werkzaam als jeugdagent binnen het basisteam Peelland, naast zijn werk in de basispolitiezorg. Een van de doelstellingen van Kanters is 'er willen en kunnen zijn voor de jeugd op een laagdrempelige manier maar wel met duidelijke afspraken'. Het gebruik van sociale media speelt hierin een belangrijke rol. Meegaan met de tijd en de jeugd laten zien wat er speelt. Het is meer dan 'bonnen schrijven'. Via Instagram laat hij zien wat hij zoal tijdens een dienst doet en waar men bij uitkomt. De jeugd volgt het massaal en dit levert vaak leuke reacties op. Ook kennen en gekend worden speelt hierin een belangrijke rol. Bron: Weekblad Gemert-Bakel.

23-05-2018 Referendum in Nuenen over herindeling

De inwoners van Nuenen, Gerwen en Nederwetten kunnen na de zomer laten weten of ze bij Eindhoven willen horen. Dat hebben de politieke partijen in hun coalitieprogramma opgenomen. Zij delen het standpunt dat 'annexatie door Eindhoven onder geen beding de toekomst van Nuenen kan zijn'. Een datum voor het referendum staat nog niet vast. Dit zal op zijn vroegst begin september plaatsvinden. Bron: Omroep Brabant.

23-05-2018 The Rocking Sixties in Eigen Herd Uden

Zaterdag 2 juni is er een optreden van The Rocking Sixties in Eigen Herd in Uden. The Rocking Sixties brengen rock & roll en dansbare muziek uit de 50-er en 60-er jaren zoals foxtrot, jive, slow fox en swing. De muziek van Cliff, Elvis, Carl Perkins, Roy Orbison, The Tielman Brothers, maar ook muziek uit de wat latere tijd van The Bellamy Brothers, The Eagels en The Motions zullen aan bod komen. Bron: Eigen Herd Uden.