22-10-2018 Muziekfestival in Bakelse kerk

In de kerk in Bakel wordt zondag 28 oktober door het Bakels gemengd koor Kunst en Vermaak een Muziekfestival gehouden. Deelnemers zijn het Geldrops Mannenkoor, strijkorkest Duodecima, trio Tricky Triple, het Pieporkest van Musis Sacrum Bakel en het organiserende Kunst en Vermaak dat onder leiding staat van Antoine Kop. Bron: Kunst en Vermaak

22-10-2018 Lagebandentoernooi

Zeven leden van budoclub Beek en Donk hebben zondag 21 oktober deelgenomen aan het lagebandentoernooi dat werd gehouden bij judoclub Kano in Bakel. Zij speelden in verschillende poules.
De uitslag van de Beek en Donkse judoka's:
1. Skye v.d. Linden
5. Karel Jeurgens
4. Tom v.d. Bogaart
5. Vince Verschuren
4. Raf v.d. Bruggen
4. Tom Brals 4
1. Daan vd Bogaart
Bron: Budoclub Beek en Donk.

22-10-2018 Jonge Hajar zet zich in voor jongeren

De 18-jarige Hajar Yagkoubi uit Helmond is in de race om jongerenvertegenwoordiger van de VN te worden op het gebied van mensenrechten en vrede & veiligheid. De beslissing valt op 5 november tijdens de Nacht van de VN in Amsterdam. Zij zat in de debatclub van het Dr. Knippenbergcollege en maakt al een paar jaar deel uit van de 'Adviesvangers' die de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant adviseert. Daarvoor gaat ze met leeftijdsgenoten in gesprek om te ontdekken wat er bij hen speelt. Yagkoubi gaat zich bij de (inter)nationale politiek hardmaken voor de belangen van die jongeren. Hoogtepunt is het houden van een speech tijdens de algemene vergadering van de VN voor alle wereldleiders. Bron: ED.

22-10-2018 Carolijn Visser bij Literair Café

Bij Literair Café Helmond is dinsdagavond Carolijn Visser te gast. Visser is bekend door haar verhalen. Zij reist al jaren de wereld over, vooral naar communistische en postcommunistische samenlevingen. Daarover schrijft ze reisverhalen. Haar bestseller Selma werd in 2017 bekroond met de Libris Geschiedenisprijs. De avond wordt gehouden in zaal Traverse. Bron: ED.

22-10-2018 Gasfles in brand

De brandweer van De Rips en Gemert is zaterdagavond opgeroepen voor een woningbrand aan de Stootershutweg in Elsendorp. Daar bleek een gasfles van een straalkachel vlam te hebben gevat. De brandweer heeft de gasfles geblust en gekoeld. De overkapping heeft lichte schade opgelopen. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Bron: 112nwsonline.

22-10-2018 Pijnlijke beroving van iPhone

Zaterdagnacht is Berry Thoonen uit Helmond op de terugweg naar huis door twee jonge mannen overvallen. Daarbij is hij beroofd van de iPhone van zijn overleden zoon. De iPhone was een tastbare herinnering aan zoon Levi die vorig jaar op 14-jarige leeftijd bij een watersportongeluk in Well om het leven kwam. Vader Thoonen gebruikt sindsdien de iPhone van zijn zoon vaak, ook omdat er veel persoonlijke foto’s en video’s van hemzelf, zijn vrienden en zijn familie op staan. Thoonen werd na een avond stappen tijdens een plaspauze in de Kasteellaan door de twee overvallen. Bron: ED.

21-10-2018 Brabants wipschieten

Bij het Onze Lieve Vrouwe gilde in Aarle-Rixtel is zondag een vrije wedstrijd Brabants wipschieten gehouden.
De uitslagen van de  Laarbeekse schutters:
Personeel: 1. Jan Rovers - Sint Leonardus gilde, 5. Annie Rovers Sint Leonardus gilde, 6. Bert Vorstenbosch Sint Servatius gilde.
Bejaarden: 1. Bert Vorstenbosch Sint Servatiusgilde
Vrije hand: 3. Henk van der Velden Onze Lieve Vrouwe gilde, 4. Gerard Maas
Puistprijzen: 1. Tiny van den Heuvel, 2. en 6. Jos van den Heuvel, 3. Annie Rovers.
Bron: Onze Lieve Vrouwe gilde.

21-10-2018 Grote vlooienmarkt D'n Perdenbak

In manege D'n Perdenbak in Lieshout werd zondag 21 oktober een vlooienmarkt gehouden. Mensen die spulletjes van de hand wilden doen konden die op deze grote vlooienmarkt te koop aanbieden. Er was voor iedereen wel iets van zijn gading te vinden. Van lampen tot boeken en van speelgoed tot gereedschap, het was er allemaal.  Bron: Omroep Kontakt.

21-10-2018 Forelvissen Het Geduld

De leden van hengelsportvereniging Het Geduld in Beek en Donk hebben afgelopen weekend kunnen vissen op forel. De forel was vrijdagmiddag uitgezet in de vijver aan de IJsbaanlaan. Het vissen begon zaterdagmorgen vroeg toen het licht werd en eindigde 's avonds toen het donker werd. Bron: Omroep Kontakt.

21-10-2018 Tafeltennisvereniging ATTC'77

De tafeltenniscompetitie ligt een weekje stil vanwege de herfstvakantie maar het 2e en 3e team van ATTC'77 uit Aarle-Rixtel moesten nog een wedstrijd inhalen. Beide teams speelden op vrijdag 19 oktober in Veldhoven tegen het zesde respectievelijk het achtste team van de plaatselijke tafeltennisvereniging.
De uitslagen:
3-7  Veldhoven-ATTC'77 2
4-6  Veldhoven-ATTC'77 3
Zaterdag namen enkele leden ook deel aan de Laarbeekrun, de eerste activiteit van de Gezondheidsrace 3.0. De organisatie was in handen van Running Team
Laarbeek.
Bron: ATTC'77.

21-10-2018 Historische overwinning Gemert

In de voetbalcompetitie is Gemert in Papendorp flink uit zijn slof geschoten. Na een ruststand van 0-3 werd het uiteindelijk 0-13. Eli hield Stiphout Vooruit met 2-2 in bedwang en Mariahout speelde voor de vierde keer met 2-2 gelijk, nu tegen Olympia Boys. ASV'33 1 won met 2-1 van MVC 1. Boekel Sport behaalde een zege bij Vitesse'08, het werd 1-2. Boerdonk was vrij. Bron: Omroep Kontakt.

21-10-2018 JOTA JOTI bij scouting

Scouting Aarle-Rixtel heeft afgelopen weekend deelgenomen aan JOTA-JOTI. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI voor Jamboree On The Internet. Het thema dit jaar was Expedition Cosmos. Dit evenement wordt wereldwijd jaarlijks in het derde weekend van oktober gehouden. Dan ontmoeten zo'n 500.000 scouts over de hele wereld elkaar via de amateurradio en het internet. In de blokhut in Aarle-Rixtel waren scouts in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar actief bezig met oude en moderne communicatieapparatuur. Voor de overige leden was er zaterdag een programma met spellen, opdrachten, activiteiten en raadsels. Bron: Omroep Kontakt

21-10-2018 Opening wandelgebied

Zondagmorgen werd bij het IVN in Aarle-Rixtel een wandelgebied feestelijk geopend. Het IVN had een weiland van 2 hectare van het Onze Lieve Vrouwe Gilde getransformeerd tot een historisch natuurgebied. Met behulp van oude kaarten was het gebied tussen het kanaal en het IVN-terrein in de oorspronkelijke staat teruggebracht. De officiële opening door de voorzitters van beide verenigingen werd bijgewoond door de wethouders Briels en Slaets. Daarna werd door het gilde een vendelgroet gebracht. Bron: Omroep Kontakt.

21-10-2018 Eerste Laarbeeks Bierfestival

Zondagmiddag werd in de voormalige klokkengieterij in Aarle-Rixtel het eerste Laarbeeks Bierfestival gehouden. Zeven kleinschalige brouwerijen presenteerden er hun bieren dat op ambachtelijke wijze was gebrouwen. Bezoekers konden kennismaken met 32 verschillende bieren. Daaronder vielen de vier speciaalbieren die Brouwerij Laarbeek in het assortiment heeft. Ook de Laarbeekse brouwerijen De Gieterij, Croy Bier en Hooglander Bier toonden hun brouwkunsten. Bron: Omroep Kontakt.

21-10-2018 Korfbalvereniging Flamingo's

Korfbalvereniging Mariahout
De uitslagen:
10-10 Midweek - Flash midweek
19-5 Welpen - De Korfrakkers
10-3 De Korfrakkers - Pupillen D1
3-6 AspirantenC2 - SVOC'01
1-9 AspirantenC1 - DAW Schaijk
2-5 BMC - Aspiranten B1 
9-5 KVS '17 - Junioren A1
Bron: Flamingo's.

21-10-2018 Laarbeekrun voor goed doel

In Laarbeek werd zaterdag de Laarbeekrun gehouden, een estafetteloop van 32,4 kilometer door de vier Laarbeekse kernen. De lopers deden in teamverband aan dit evenement mee. Het werd gehouden in het kader van de Gezondheidsrace 3.0. Eén lid van het team ging als loper van start en werd door de andere teamleden per fiets gevolgd. Onderweg mochten de deelnemers zo vaak wisselen als ze wilden als er maar steeds één teamlid liep. De opbrengst was bestemd voor de Roparun ter ondersteuning van de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Bron: Omroep Kontakt.

21-10-2018 Rabo Spaarfeest vol workshops

Tijdens het Rabo Spaarfeest dat zaterdag in Gemert werd gehouden, was er voor de kinderen van alles te doen. Voor de jongste kinderen was er een knutseltafel waar ze kunstwerken konden maken. Voor de oudere kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar waren er diverse workshops. Ze konden een pizza maken, een armband maken of deelnemen aan een dansworkshop. Maar er was tevens een meet en greet met vlogger Jur uit Beek en Donk. Bron: Omroep Kontakt.

21-10-2018 Sjoelwedstrijden bij Yammas

Bij tienerwerk Yammas in Mariahout werden vrijdagavond 19 oktober sjoelwedstrijden gehouden. Jongeren bonden de strijd met elkaar aan. Daarna konden ze gaan sporten. Yammas tienerwerk organiseert regelmatig activiteiten voor jongeren vanaf groep 8. Bron: Omroep Kontakt.

21-10-2018 Aarle-Rixtel Natuurlijk

Dorps- en IVN-gids Henk van Beek geeft donderdag 25 oktober een presentatie onder de titel 'Aarle-Rixtel Natuurlijk'. Hij laat een afwisselend beeld zien van de verschillende landschappen waarmee het dorp wordt omringd. Daarbij worden de typische kenmerken met bijbehorende natuurverschijnselen naar voren gebracht. De avond wordt gehouden in het Kouwenbergs kerkje. Bron: Omroep Kontakt

21-10-2018 Minister wil onderzoek naar legionella in waterzuiveringen

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft laten weten dat er een onderzoek komt naar de verspreiding van de legionellabacterie in biologische waterzuiveringsinstallaties. Dit naar aanleiding van de opkomst van de bacterie in Boxtel en Son. In de omgeving van Boxtel en Son zijn meerdere mensen ziek geworden na de verspreiding van de bacterie vanuit de biologische waterzuivering in de buurt. Volgens de minister was ‘Directe verspreiding over grotere afstand vanuit zo’n biologische afvalwaterzuiveringsinstallatie nog niet eerder bekend’, zo schrijft ze aan de Tweede Kamer. Omdat dit onbekend was, staan er ook geen eisen in de regelgeving voor deze installaties. Bron: ED