27-05-2018 Laarbeekse wandeltochten

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni organiseert buurtvereniging De Vijver de jaarlijkse Laarbeekse wandeltochten. Ook dit jaar zijn er weer 2 verschillende wandeltochten uitgezet voor de zaterdag en de zondag. Evenals vorig jaar is de startplaats Pluk Pannenkoekenhuis in Beek en Donk. Van daaruit wordt vertrokken, waarbij gekozen kan worden uit de afstanden van 5, 10, 15, 20, 30 of 40 kilometer. De wandelingen zijn helemaal uitgepijld, en gaan over B-wegen, onverharde paden, door bossen, over fietspaden, langs waterloopjes, vennen en poeltjes. Bron: Laarbeekse Wandeltochten.

27-05-2018 Een waterkoeler op elke school

Op elke basisschool in Laarbeek komt een waterkoeler te staan, waaruit vers koud en extra gekoeld water kan worden getapt. Namens de jeugdgemeenteraad waren jeugdwethouder Gijs van de Avoird en wethouder Joan Briels aanwezig om de eerste koeler aan te bieden aan de leerlingen van Het Klokhuis in Beek en Donk. In de aula van Het Klokhuis zijn alle kinderen verzameld. Sjanny Kusters heet iedereen welkom en verwelkomt de gasten, vooral ook jeugdwethouder Gijs van de Avoirt. 'Juni Watermaand' is langzamerhand een begrip aan het worden in Laarbeek. Bron: MooiLaarbeek.

26-05-2018 Nationale Hengeldag van HSV ’t Sluisje

Het was een mooie zonnige dag met genoeg te beleven voor jong en oud. Alle kinderen waren welkom om te komen vissen. Vorig jaar waren er wel meer dan 400 vissen gevangen door de jeugd. En wie wint een van de felbegeerde bekers. Na de wedstrijd werden eerst de diploma's van de jeudviscursus uitgereikt door de gemeente. Daarna werd de uitslag van de wedstrijd bekendgemaakt. Natuurlijk kreeg iedere deelnemer een leuke prijs. Omroep Kontakt was aanwezig om verslag te doen van de uitreiking. Er werd ook gezorgd voor eten en drinken en er was een frietwagen. Bron: Omroep Kontakt.

27-05-2018 Bekerwinst gaat naar Lindeboom

De WAC-beker is bemachtigd door Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. In een poule met de A-klassers Café-Zaal de Tapperij, 1.FC Geerts en B-klasser Meulensteen/van Lieshout kwamen zij als sterkste uit de bus. Uiteindelijk gaf het doelsaldo bij het opmaken van de eindstand de doorslag, aangezien zowel De Tapperij als Lindeboom met evenveel punten op de eerste plek eindigden. De officiële prijzen gingen dit jaar naar de kampioenen Café-Zaal de Tapperij en Hurkmans Plaatwerk BV. Laatstgenoemde promoveert, net als DK Garagebedrijf, naar de A-klasse. Danny Megens Keurslagerij bewandelt de omgekeerde weg. Topscorer in de A-klasse werd Thijs Kluytmans met 27 doelpunten. Bron: WAC.

27-05-2018 Fietser geschept door auto in Helmond

Bij een ongeval op de Kortenaerstraat in Helmond is zaterdagmiddag een fietser gewond geraakt. De jongen werd geschept door een auto. Hoe dat kon gebeuren is niet bekend. Het slachtoffer is door de ambulancedienst met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Bron: 112Brabant.

26-05-2018 Vrijwilligerspenning Marinus Smits

In Lieshout is zaterdag 26 mei aan de heer Marinus Smits de Vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt. Hij ontving deze onderscheiding namens het college van B&W in verband met het feit dat hij al 43 jaar vrijwilliger is bij hengelsportvereniging ’t Sluisje. Hij zat 28 jaar in het bestuur waarvan 20 jaar als secretaris. Daarnaast droeg hij zijn steentje bij aan alle jeugdactiviteiten, jeugdwedstrijden en jeugdcursussen. Daarnaast was hij lid van de activiteitencommissie. Hij hielp bij werkzaamheden tijdens de bouw van het clubhuis en ook bij de renovatie van de vijver was de heer Smits nauw betrokken. De heer Smits was de grote animator als het ging om vissen met mensen met een beperking (KansPlus). Vanaf 1990 is hij betrokken bij het ophalen van het zwerfvuil langs het kanaal en op de landelijke zwerfvuildagen. De heer Smits neemt afscheid als bestuurslid en secretaris. De Vrijwilligerspenning werd hem uitgereikt bij het water bij de Bavariarotonde. Bron: gemeente Laarbeek.

26-05-2018 Vrijwilligerspenning Gerrie Dekkers

In Lieshout heeft de heer Gerrie Dekkers zaterdag 26 mei namens het college van B&W de Vrijwilligerspenning Laarbeek ontvangen. Hij ontving deze onderscheiding in verband met zijn 7e lustrum als vrijwilliger bij hengelsportvereniging ’t Sluisje. De heer Dekkers doet onderhoudsklussen in en rondom de visvijver en het clubhuis. Als lid van de wedstrijdcommissie zorgt hij bij alle 40 wedstrijden voor het uitzetten van de plaatsnummers. Na de viswedstrijden worden de vissen opgemeten en gewogen en de uitslagen geregistreerd. Ook is de heer Dekkers lid van de Jeugdcommissie. Bijna dagelijks zorgt hij er voor dat er rondom de visvijver geen afval ligt. Wekelijks ruimt hij ook het zwerfvuil op in zijn woonbuurt rondom De Melter in Lieshout. Tijdens de Nationale Zwerfvuildag is de heer Dekkers samen met zijn vrouw ook actief. De Vrijwilligerspenning werd hem uitgereikt bij het water bij de Bavariarotonde in Lieshout. Bron: gemeente Laarbeek.

26-05-2018 Dienstenveiling Omroep Kontakt

In het kader van haar 25-jarig bestaan houdt Omroep Kontakt zondag 27 mei in het Dorpshuis in Lieshout een grote openbare dienstenveiling. Er worden diensten/goederen aangeboden waarop een bod kan worden gedaan. De diensten of goederen gaan naar de hoogste bieder. Het is voor bedrijven en particulieren nog steeds mogelijk om diensten/goederen aan te bieden. Mail daarvoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar tel. 0492 - 46 36 24. De lijst met diensten staat op onze website te lezen. De opbrengst van de veiling is bestemd voor apparatuur in de live-studio. Bron: Omroep Kontakt.

26-05-2018 Sparta'25 op weg naar kampioenschap

Bij winst op Handel is Sparta'25 kampioen. Bij gelijkspel of verlies ligt het aan de uitslagen van de concurrenten. Mariahout en Eli spelen de derby en ASV'33 speelt tegen Essche Boys. Ehc ontvangt Gemert en Boekel Sport speelt tegen Berghem Sport. Boerdonk gaat op bezoek bij Ollandia. Bron: Omroep Kontakt.

25-05-2018 ELE-rally in Helmond

Op vrijdagavond 1 juni wordt in Helmond een klassementsproef van de ELE-Rally verreden op en rond de Automotive Campus. Het wordt een showproef, waarbij de deelnemers meerdere rondjes rijden. De weggebruiker dient rekening te houden met afgesloten wegen op en nabij het bedrijventerrein Groot Schooten en drukte op de wegen er naartoe van kijkers. Bron: Gemeente Helmond.

25-05-2018 Functionaris Gegevensbescherming Laarbeek

Voor de gemeente Laarbeek is een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aangewezen op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) welke vanaf 25 mei 2018 geldt. Dat is de heer M. van Esch. De FG is betrokken bij alle aangelegenheden die verband houden met de bescherming van persoonsgegevens. De taken van de FG zijn informeren, adviseren, toezicht houden, bewustwording creëren, en optreden als contactpersoon van de Autoriteit Persoonsgegevens. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens (externe link). Bron: Gemeente Laarbeek.

25-05-2018 Anjeractie van 27 mei tot en met 2 juni

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant houdt van 27 mei tot en met 2 juni de Anjeractie. Met deze collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio, onder het motto 'Houd cultuur en natuur levend!' De helft van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende vereniging. De andere helft is bestemd voor projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap binnen de regio. Mede dankzij de Anjeractie-opbrengst kon het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant in 2017 337 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen. Daarmee was een bedrag van bijna 1.8 miljoen euro gemoeid.

 

 

25-05-2018 Lambertus Concert in kapel Elkerliek

Op zondagavond 3 juni is in de kapel van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond een optreden van Kymia Kermani (klarinet) en Belinda Jones (piano).  Kermani gaf concerten door heel Europa met o.a. het Royal Philharmonic Orchestra en de Staatskapelle Berlin. Jones is een solo-, duo- en kamermuziekpianiste uit Londen. Ze heeft gewerkt met enkele van de beste zangers en instrumentalisten van haar generatie. Het tweetal brengt werken van o.a. Ireland, Arnold, Bernstein en Gershwin. Bron: Lambertus Concerten.

25-05-2018 Seizoensafsluiting WAC Beek en Donk

Donderdagavond 24 mei vond de seizoensafsluiting van de zaalvoetbalcompetitie van WAC Beek en Donk in sporthal D’n Ekker plaats. Daar werden de bekerfinalewedstrijden gespeeld. In een poule van vier teams werd uitgevochten wie zich dit jaar bekerwinnaar mocht noemen. Aansluitend werd in het sportcafé van de hal het seizoen afgesloten. Ook de prijzen werden verdeeld, o.a. de naar oprichter Cees van Oorschot vernoemde sportiviteitsprijs. Bron: WAC.

25-05-2018 Poppenspel voor Nacht van de Vluchteling

Tijdens het Muziektuinpodium in Beek en Donk op zondagmiddag 27 mei geeft poppentheater Kris-Kras twee voorstellingen voor de kleintjes. De Engelse dubbeldekker staat dan op het pad naast de Muziektuin. Iets vóór de aanvang verzamelen ze zich bij het Theehuis en lopen dan samen met wethouder Greet Buter en met muzikale begeleiding naar de bus. Het bezoek aan Kris-Kras is een benefietvoorstelling voor de Nacht van de Vluchteling. Wel wordt van ouders een vrijwillige bijdrage gevraagd. Bron: MooiLaarbeek.

25-05-2018 Zorgtuinderij De Bundertjes vaker open

Zorgtuinderij De Bundertjes van de Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) in Helmond doet haar deuren vaker open: publiek is er voortaan zes dagen in de week welkom. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kunnen er een arbeidstraject of dagbesteding invullen: onderhoud van het terrein, verbouwen van groenten en fruit, verzorgen van de dieren en alle andere facetten van het werken binnen de zorgtuinderij. Er is een winkeltje met o.a. zelfgemaakte jam, verse eieren, haardhout, kruiden, groente en fruit. Bron: SMO.

25-05-2018 Bavaria schrikt van nieuws Freeman

Bierbrouwer Bavaria uit Lieshout zegt geschrokken te zijn van de beschuldigingen aan het adres van Morgan Freeman. De samenwerking wordt echter vooralsnog niet opgezegd. De 80-jarige acteur zou het zoveelste geval van MeToo zijn in Hollywood. Ten minste acht vrouwen hebben Freeman beschuldigd van ongewenst gedrag en seksuele intimidatie. Freeman is sinds vorig jaar het gezicht van Swinckels, het luxebier van Bavaria. Momenteel is er geen actieve campagne, zoals televisiespots of afbeeldingen in bushaltehokjes. Wel is de acteur prominent te zien op de website van het biermerk en ook is hij op YouTube veelvuldig terug te vinden. Andere bedrijven zouden de samenwerking met de acteur wel opschorten: onder meer Visa en Translink hebben daar melding van gedaan. Bron: Omroep Brabant.

25-05-2018 Vriendinnendag bij Sparta '25

Voetbalvereniging Sparta'25 uit Beek en Donk houdt woensdagavond 6 juni een vriendinnendag bij het meisjesvoetbal. Ben je tussen de 5 en 15 jaar oud en lijkt het je leuk om een keer mee te trainen, dan kun je je opgeven via een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ben je vergeten je per mail aan te melden: kom dan toch. Dan kijken ze gewoon hoe ze je inplannen. Bron: MooiLaarbeek.

25-05-2018 Dienstenveiling Omroep Kontakt

In het kader van haar 25-jarig bestaan houdt Omroep Kontakt zondag 27 mei in het Dorpshuis in Lieshout een grote openbare dienstenveiling. Er worden diensten/goederen aangeboden waarop een bod kan worden gedaan. De diensten of goederen gaan naar de hoogste bieder. Het is voor bedrijven en particulieren nog steeds mogelijk om diensten/goederen aan te bieden. Mail daarvoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar tel. 0492 - 46 36 24. De lijst met diensten staat op onze website te lezen. De opbrengst van de veiling is bestemd voor apparatuur in de live-studio. Bron: Omroep Kontakt.

25-05-2018 Mariahout 85

85 jaar geleden was er nog niets tussen het Ginderdoor en Rooijseweg. Pastoor van Eijndhoven heeft daar verandering in gebracht. Ergens langs de weg van Ginderdoor naar St. Oedenrode besloot hij een kerk te bouwen en Mariahout was geboren. Dit jaar vieren ze het 85-jarig bestaan in het weekend van 2 en 3 juni. Zaterdag 2 juni staat in het teken van sportiviteit en competitie met op het Oranjeplein een zeskamp. 's Avonds gaat de strijd voor de buurten door bij De Pelgrim.  Zondag 3 juni is er een heilige mis in het openluchttheater waarna het vernieuwde processiepark officieel worden heropend. In het openluchttheater zijn er optredens. In de Mariastraat is er een kindervlooienmarkt, braderie en een show van oude auto’s, motoren en landbouwmachines. Ook staat een echte formule 1 auto van Max Verstappen tentoongesteld. Comité Mariahout 85.