12-01-2020 Recherche onderzoekt dood man Helmond

Politie heeft zondagochtend 12 januari rond 03.30 uur een bebloede man aangetroffen die naakt in de Zeeltstraat in Helmond liep. Het bleek een buurtbewoner te zijn die een verwarde indruk maakte. Omdat een ambulance niet snel genoeg beschikbaar was, werd de man onder verzet met een politieauto naar het ziekenhuis gebracht. Na reanimatie overleed hij daar. De Rijksrecherche is onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant een onderzoek gestart naar de dood van de Helmondse man. Bron: Politie Helmond.

12-01-2020 Nummerke 3 onbetwiste winnaar Kwizut

De onbetwiste winnaars van de dorpsquiz Kwizut in Beek en Donk zijn gisteren tijdens de afterparty gehuldigd. In een goed gevulde sporthal d'n Ekker kregen zij hun prijs overhandigd door burgemeester Frank van der Meijden. De groep 'Nummerke 3' doet haar naam geen eer aan, want zij werd voor de vierde keer op rij eerste. Door het winnen van de negende editie heeft zij bijna de helft van alle edities op haar naam kunnen schrijven. Tweede werd Las Tortugas, derde werd Marwawaarutokalwir. Na afloop trad het orkest Baby Blue op. Bron: Omroep Kontakt.

12-01-2020 Ruim verlies dames en heren BeDoVo

Volleybalvereniging BeDoVo uit Beek en Donk is met het dames 1 en heren 1 team niet goed begonnen aan 2020. Zowel de dames als heren verloren met 4-0 in Horst. De dames van BeDoVo boden Trivia alleen in de tweede set flinke tegenstand maar verloren ze alle vier. Die eindigde in 31-29. De eerste set werd 25-20, de derde 25-18 en vierde 25-15. De heren van BeDoVo kregen van HOVOC 2 een lesje effectiviteit met de setstanden, 25-21, 25-22, 25-23 en 25-22.

12-01-2020 Prins Fabian bij de Paplippels Keldonk

Fabian Meulendijks en zijn vriendin Marleen Vissers zijn vrijdag in Keldonk uitgeroepen tot prinsenpaar van Paplippelland. Zij worden tijdens carnaval bijgestaan door adjudantenpaar Geert en Ine Kuijpers. Prins Fabian d’n Urste woont sinds 2004 in Keldonk maar is een geboren Heikrikkel (Mariaheide). Meulendijks is 43 jaar oud en is projectleider. Prinses Marleen is geboren als Paplipppellinneke. Zij werkt in de horeca in Uden. Het carnavalsmotto dit jaar is : ‘We Goan Knallen’. Bron: Paplippels.

12-01-2020 Twee gewonden door brandende koelkast

In Gemert zijn zaterdagavond 11 januari rond middernacht bij een brand twee personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. De brand ontstond in een appartement op de begane grond aan de Elisabethplaats. In de woning had een koelkast vlam gevat. De bewoonster van de woning riep haar bovenbuurman te hulp, maar hij kon niet voorkomen dat beiden gewond raakten. De vrouw is met ademhalingsproblemen in een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen, de buurman is opgenomen in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.Bron: 112nwsonline.

11-01-2020 Gezamenlijke Collecteweek zoekt collectanten

De Gezamenlijke Collecte Laarbeek vindt plaats in de week van 13 tot 18 april 2020. De organisatie is op zoek naar collectanten die in die periode de enveloppen met uitleg en machtigingsformulier willen rondbrengen en ophalen. U zet zich in voor een aantal erkende (CBF-keurmerk) goede doelen tegelijk. Opgeven als collectant kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bron: MooiLaarbeek.

11-01-2020 Energy Teens Lieshout naar JumpXL

Tienerwerk Lieshout (&RG-Teens) gaat  vrijdagavond 17 januari naar trampolinehal JumpXL in Eindhoven. Zij heeft de hal een avond afgehuurd zodat de leden volledig uit hun dak kunnen gaan. Leden van &RG-Teens kunnen zich inschrijven op energyteens.nl. Ook kinderen van groep 6 kunnen zich opgeven en vanaf nu lid worden. Bron: Energyteens

11-01-2020 De Heikneuters op ziekenbezoek

Hoogheden Prins Erik en Prinses Ilse, Adjudant Ton en Hofdame Irma van Carnavalsvereniging De Heikneuters zouden graag op vrijdag 31 januari zieken en ouderen willen bezoeken. Dit mag zowel in het ziekenhuis, verzorgingstehuis of gewoon thuis zijn. Kent u iemand die een dergelijk bezoek op prijs stelt, dan kunt u bellen naar Cappie van den Broek op 0499-423816 of Gerrie van den Broek op 0499-422641 of 06-29377013. Opgeven kan tot en met vrijdag 24 januari 2020. Bron: MooiLaarbeek

11-01-2020 De Heikneuters houdt miniplaybackshow

Carnavalsvereniging De Heikneuters in Mariahout houdt op zondag 9 februari een miniplaybackshow in het Buurthuis. Kinderen tot 14 jaar kunnen meedoen met een individuele of met groepsact. Er zijn drie leeftijdscategorieën (leeftijd op 01-01-2020, bij een groep geldt de leeftijd van de oudste deelnemer): 0 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 14 jaar. Groep 8 valt buiten deze leeftijdscategorie en wordt apart gejureerd. Je mag maar met één act meedoen, in verband met de vele aanmeldingen. Deelnemers kunnen zich voor maandag 20 januari opgeven bij Patrick van Hoof, De Kramsvogel 4a, telefoonnummer 0499-323924. Bron: CV De Heikneuters.

11-01-2020 Dronken automobilist aangehouden op Lieshoutseweg

Een automobilist heeft vrijdagmiddag een spoor van vernielingen achtergelaten in Sint-Oederode. Hij vloog uit de bocht, ramde een aantal geparkeerde auto's en reed bijna een vrouw met kinderen aan. De man ging er vandoor, ondanks dat omstanders hem probeerden tegen te houden. Hij reed richting Beek en Donk, waar de politie hem op de Lieshoutseweg staande wist te houden. De man bleek driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter. Bron: Omroep Brabant

11-01-2020 Meulensteen/van Lieshout boekt knappe zege

In de B-klasse van het WAC Beek en Donk heeft Meulensteen/ van Lieshout weer eens een zege in de competitie geboekt. BrabantTent werd met ruime cijfers aan de kant gezet: 5-1. Ook voor FC Avondrood was er een zege in de kelder van deze klasse. Café Thuis moest het onderspit delven: het werd 3-1. De gedoodverfde favoriet in de A-klasse moest andermaal een nederlaag slikken. Degradatiekandidaat 1.FC Geerts had de middelen in huis om ze met 4-1 over de knie te leggen. Voor Go-People BV zag het er na deze speelavond gunstig uit. Zij versloegen Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs met 6-3 en naderen de koppositie tot op een punt. Bron: Omroep Kontakt.

11-01-2020 Uitslag paardendressuur

Bij manege D’n Perdenbak in Lieshout werden vrijdag 10 januari paardendressuurwedstrijden gehouden. Hieraan deden 19 ruiters uit de regio mee. De uitslagen van de Laarbeekse deelnemers:
Klasse B: Evelien Panhuijzen en Espresso B werden twee keer 1ste. Zij hadden de hoogste score van de avond.
Klasse L: Sanne van Lieshout en Glee M werden 1ste en 2de, Annick Buise en Arbria werden 2de en 1ste, Nadieh Koopman en SK Whinny werden twee keer 5de, Tamara de Haas en Eliena werden twee keer 7de.
Klasse M: Franka vd Tillaat met Ricci One VDT en zij werden twee keer 1ste.
Bron: Omroep Kontakt

11-01-2020 Vierbinden Vrijwilligersdag druk bezocht

Vierbinden heeft afgelopen vrijdag in het Dorpshuis in Lieshout de Vrijwilligersdag 2019 gehouden. Hugo Greeven, ad interim directeur van Vierbinden verzorgde het openingswoord, waarna het feest kon beginnen. Vierbinden helpt veel inwoners van Laarbeek met veel verschillende dingen. Dit zou de organisatie niet kunnen doen zonder de inzet van vrijwilligers. Ongeveer 120 vrijwilligers waren aanwezig op de Vrijwilligersdag. Bron: Omroep Kontakt.

11-01-2020 Biljartclub Van de Rooje

Biljartclub Beek en Donk
Uitslagen 10 januari 2020

1-3 Geert-Jan Otten - Mark vd Burgt
0-3 Bart Janssen - Jan Crooijmans
3-0 Dave vd Burgt - Jan Crooijmans
0-2 Bert Pellegrino - Jan v Grinsven
3-0 Bart Janssen - Marcel Bekkers

Stand per 10 januari 2020
1. Dave vd Burgt 17-36
2. Mark vd Burgt 14-35
3. Arie vd Burgt 15-30
4. Dennis v Dommelen 16-28
5. Geert-Jan Otten 16-24
Bron: Omroep Kontakt.

11-01-2020 17e Driebanden Kampioenschap Laarbeek

Biljartvereniging 'Nooit Volleerd' uit Lieshout houdt van 15 april tot en met 2 mei voor de 17e keer haar bekende 'Driebanden Kampioenschap Laarbeek'. De finales vinden plaats op zaterdag 2 mei. Biljarters kunnen zichzelf hiervoor inschrijven tot februari 2020. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de toernooicommissie. Meer informatie bij N. Kuijlaars: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bron: MooiLaarbeek.

11-01-2020 Bernhoven start beeldvormende diagnostiek in Schijndel

Inwoners van Schijndel en omgeving kunnen vanaf 1 februari terecht in het Medisch Centrum Schijndel voor röntgenfoto's of echo's. Het Bernhoven ziekenhuis in Uden opent op deze locatie kamers voor beeldvormende diagnostiek. Deze zijn op dinsdag de hele dag en op vrijdagochtend geopend. Patiënten van het Bernhoven kunnen bij het maken van de afspraak voor röntgen- of echo-onderzoek hun voorkeur voor Schijndel aangeven. Bron: Bernhoven.

11-01-2020 Expositie Jeanne van Kaathoven-van Grinsven

Jeanne van Kaathoven - van Grinsven exposeert van 12 januari tot 21 februari 2020 in het Cultureel Centrum Mariëndael te Sint-Oedenrode. Op latere leeftijd is ze gaan schilderen, volgde diverse cursussen en workshops. Ze werkt het liefst figuratief en schildert met acrylverf. In 2018 heeft ze een eigen versie van 'Het meisje met de parel' mogen exposeren in het Vermeer Centrum in Delft, tijdens de expositie ' Het Meisje inspireert '. Ze hoopt met deze tentoonstelling anderen te inspireren en ook zelf nieuwe inspiratie op te doen voor de toekomst. Bron: Omroep Meierij

11-01-2020 Duizendjarig Woud verrijst in Sint Oedenrode

De Kunststichting Sint-Oedenrode realiseert met support van kantoorflat Ahrend het project ‘Het Duizendjarig Woud’ aan Het Kofferen in Sint Oedenrode. Er worden ruim 30 bomen van verschillende grootte geplant waardoor een mini-woud ontstaat mede als appèl aan de CO2-discussie.
Het ‘Duizendjarig Woud’ verbindt het druk gebruikte wandelpad met de dorpskern en verwijst naar het duizendjarig verleden (voormalig slot Lochtenburg met brug over de Dommel) via het heden (Ahrendfabriek) naar de toekomst (overleeft elke nu levende dorpsbewoner). Naar verluidt zullen de leeuwen (beelden die vroeger de toegang naar de Kasteellaan bewaakten) in het project opgenomen worden. Het kunstwerk ‘Aqua Spectra’ – De Waterspiegels – aan de voorkant van de Ahrendflat is bijna klaar en maakt onderdeel uit van het totale project. Bron: Omroep Meierij

11-01-2020 Heemhuis ondergaat metamorfose

Het Aarlese Heemhuis aan de Kouwenberg ondergaat een metamorfose. Afgelopen half jaar is er hard gewerkt aan een nieuwe ontvangstruimte waarin grotere groepe kunnen worden ontvangen. De vorige ruimte- de “goei kamer”- was hiervoor te klein, maar binnenkort komt hier een “dependance” van Het Klompenschuurtje van Nicole van Aerle. Ook de rest van het museumgedeelte wordt aangepakt. De officiële ingebruikname is gepland op zondag 2 februari. Het museumgedeelte van het heemhuis is tot die tijd gesloten. Bron: Heemkamer Aarle Rixtel.

11-01-2020 De Vriendenkring komt met nieuwe klucht

Toneelvereniging De Vriendenkring in Lieshout staat dit jaar in maart en april negen avonden op de planken met een nieuwe klucht. 'De Erfenis van tante Bella' speelt zich af in de beautysalon van tante Bella. Maar als tante plots komt te overlijden denken de gebroeders Duursma dat zij de salon zullen gaan erven. De regie is in handen van Loes Gruyters. Bron: MooiLaarbeek.