12-01-2020 Recherche onderzoekt dood man Helmond

Politie heeft zondagochtend 12 januari rond 03.30 uur een bebloede man aangetroffen die naakt in de Zeeltstraat in Helmond liep. Het bleek een buurtbewoner te zijn die een verwarde indruk maakte. Omdat een ambulance niet snel genoeg beschikbaar was, werd de man onder verzet met een politieauto naar het ziekenhuis gebracht. Na reanimatie overleed hij daar. De Rijksrecherche is onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant een onderzoek gestart naar de dood van de Helmondse man. Bron: Politie Helmond.

12-01-2020 Prins Fabian bij de Paplippels Keldonk

Fabian Meulendijks en zijn vriendin Marleen Vissers zijn vrijdag in Keldonk uitgeroepen tot prinsenpaar van Paplippelland. Zij worden tijdens carnaval bijgestaan door adjudantenpaar Geert en Ine Kuijpers. Prins Fabian d’n Urste woont sinds 2004 in Keldonk maar is een geboren Heikrikkel (Mariaheide). Meulendijks is 43 jaar oud en is projectleider. Prinses Marleen is geboren als Paplipppellinneke. Zij werkt in de horeca in Uden. Het carnavalsmotto dit jaar is : ‘We Goan Knallen’. Bron: Paplippels.

12-01-2020 Twee gewonden door brandende koelkast

In Gemert zijn zaterdagavond 11 januari rond middernacht bij een brand twee personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. De brand ontstond in een appartement op de begane grond aan de Elisabethplaats. In de woning had een koelkast vlam gevat. De bewoonster van de woning riep haar bovenbuurman te hulp, maar hij kon niet voorkomen dat beiden gewond raakten. De vrouw is met ademhalingsproblemen in een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen, de buurman is opgenomen in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.Bron: 112nwsonline.

11-01-2020 Bernhoven start beeldvormende diagnostiek in Schijndel

Inwoners van Schijndel en omgeving kunnen vanaf 1 februari terecht in het Medisch Centrum Schijndel voor röntgenfoto's of echo's. Het Bernhoven ziekenhuis in Uden opent op deze locatie kamers voor beeldvormende diagnostiek. Deze zijn op dinsdag de hele dag en op vrijdagochtend geopend. Patiënten van het Bernhoven kunnen bij het maken van de afspraak voor röntgen- of echo-onderzoek hun voorkeur voor Schijndel aangeven. Bron: Bernhoven.

11-01-2020 Expositie Jeanne van Kaathoven-van Grinsven

Jeanne van Kaathoven - van Grinsven exposeert van 12 januari tot 21 februari 2020 in het Cultureel Centrum Mariëndael te Sint-Oedenrode. Op latere leeftijd is ze gaan schilderen, volgde diverse cursussen en workshops. Ze werkt het liefst figuratief en schildert met acrylverf. In 2018 heeft ze een eigen versie van 'Het meisje met de parel' mogen exposeren in het Vermeer Centrum in Delft, tijdens de expositie ' Het Meisje inspireert '. Ze hoopt met deze tentoonstelling anderen te inspireren en ook zelf nieuwe inspiratie op te doen voor de toekomst. Bron: Omroep Meierij

11-01-2020 Duizendjarig Woud verrijst in Sint Oedenrode

De Kunststichting Sint-Oedenrode realiseert met support van kantoorflat Ahrend het project ‘Het Duizendjarig Woud’ aan Het Kofferen in Sint Oedenrode. Er worden ruim 30 bomen van verschillende grootte geplant waardoor een mini-woud ontstaat mede als appèl aan de CO2-discussie.
Het ‘Duizendjarig Woud’ verbindt het druk gebruikte wandelpad met de dorpskern en verwijst naar het duizendjarig verleden (voormalig slot Lochtenburg met brug over de Dommel) via het heden (Ahrendfabriek) naar de toekomst (overleeft elke nu levende dorpsbewoner). Naar verluidt zullen de leeuwen (beelden die vroeger de toegang naar de Kasteellaan bewaakten) in het project opgenomen worden. Het kunstwerk ‘Aqua Spectra’ – De Waterspiegels – aan de voorkant van de Ahrendflat is bijna klaar en maakt onderdeel uit van het totale project. Bron: Omroep Meierij

11-01-2020 ROC Ter Aa in Top 10

In de nieuwe Keuzegids mbo (versie 2020) staat ROC Ter AA uit Helmond in de categorie brede mbo-scholen (roc’s) landelijk op een gedeelde zesde plaats. Daarnaast blijft ROC Ter AA grossieren in topopleidingen, vijftien in totaal. Elf daarvan zijn bouwopleidingen en drie in de zorg. De opleiding Beveiliger is voor het tweede jaar op rij de beste beveiligersopleiding van het land. Een opleiding wordt benoemd tot topopleiding als de totaalscore 75 punten of meer is op een schaal van nul tot honderd. Alle vijftien topopleidingen kregen vorig jaar ook dit predicaat. Bron: Omroep Kontakt.

11-01-2020 Lid Raad van Bestuur Elkerliek vertrekt

Michel Foppen stopt per 1 april 2020 als lid van de Raad van Bestuur van het Elkerliek ziekenhuis in zowel Helmond als Deurne. Zo is besloten in goed onderling overleg. Foppen vormt sinds november 2018 samen met Eveline de Bont de tweekoppige leiding en gaat over bedrijfsvoering, financiën en organisatie. De baan brengt Foppen niet wat hij ervan verwachtte. De Raad van Toezicht hoopt snel een opvolger te hebben voor Foppen. Bron: Elkerliek.

10-01-2020 Hart voor Minima stopt met uitdelen voedsel

Hart voor Minima in Helmond stopt met het uitdelen van voedsel. De particuliere voedselbank krijgt niet genoeg verse spullen meer om weg te geven. De grootste leverancier van verse producten, Jumbo Supermarkten, verkoopt voortaan zelf etenswaren met korting tegen de houdbaarheidsdatum. De gezinnen die gebruikmaakten van Hart van Minima zijn op de hoogte gebracht. De afgelopen vijf jaar gingen vijftien vrijwilligers elke dag langs Jumbo-supermarkten in Eindhoven en Helmond om bijna-over-de-datum-producten op te halen. Volgens de organisatie werden de afgelopen vijf jaar ruim vijfhonderd gezinnen geholpen en zijn negentig gezinnen door die hulp uit de schulden gekomen. Het bestuur gaat kijken of er in de nabije toekomst andere mogelijkheden zijn om minima te helpen. Bron: ED.

10-01-2020 Coalitiefracties provincie stellen rapporteurs aan

Twee rapporteurs gaan met de twaalf Brabantse fracties in Provinciale Staten praten hoe zij denken dat Brabant de resterende bestuursperiode stabiel bestuurd moet worden. Peter van der Velden was o.a. burgemeester van Breda en is bestuurlijk actief op diverse terreinen. Alfred Arbouw is Eerste Kamerlid namens de VVD. De fracties van VVD, D66, GroenLinks en PvdA willen een goede basis voor het provinciale bestuur en hebben het initiatief genomen om Van der Velden en Arbouw aan te stellen als rapporteurs. Dit initiatief heeft de steun van de meerderheid van de fracties in Provinciale Staten. De Brabantse politiek sloot 2019 turbulent af: de CDA-fractie stapte uit de coalitie, die daarmee geen meerderheid meer heeft in Provinciale Staten. Bron: GS.

10-01-2020 Tweede bijeenkomst Lokaal Beweegakkoord

In november is door de gemeente Gemert-Bakel en ruim 60 'beweegpartners' een start gemaakt met het opstellen van een Beweegakkoord. Nu staat de tweede bijeenkomst op stapel. Het Beweegakkoord leverde vijf mooie en innovatieve thema’s op: 1. Meedoen in de samenleving; tegengaan eenzaamheid; 2. Sociale cohesie, verbinding en lokale samenwerking; 3. Bewegen voor verschillende doelgroepen; 4. Sport en onderwijs; 5. Een duurzame sportinfrastructuur met vitale sportaanbieders. Op woensdag 29 januari is er een tweede bijeenkomst in het gemeentehuis.Men gaat verder met de uitwerking van de thema’s naar concrete acties die gezamenlijk uitgevoerd kunnen worden en anderen inspireren om mee te doen. Bron: Gemeente Gemert-Bakel.

10-01-2020 Ongeval met drie auto's op N279

Op de Bosscheweg (N279) bij Keldonk vond donderdagavond 9 januari rond tien over zes een ongeval plaats waarbij drie personenauto’s betrokken waren. Bij het ongeval raakte één persoon gewond. Een buurtbewoner nam het slachtoffer vanwege het slechte weer mee naar huis. Het personeel van een opgeroepen ambulance ontfermde zich over het slachtoffer. Een berger die toevallig in de buurt was, heeft snel twee personenauto’s kunnen bergen. Het derde voertuigen werd door een andere berger opgehaald. Volgens Rijkswaterstaat is het ongeval ontstaan door een voorrangsfout. Bron: 112nieuwsonline.

10-01-2020 Vlisco blijft worstelen

Textielfabrikant Vlisco in Helmond blijft worstelen om het hoofd boven water te houden. Over 2018 werd met meer omzet een klein verlies genoteerd. Toch houdt de directie goede hoop dat het in 2020 goedkomt. Vlisco verkoopt zijn kleurrijk bedrukte stoffen hoofdzakelijk in West-Afrika en daar willen consumenten tegen de verwachting in nog steeds niet meer geld uitgeven, aldus de jaarcijfers over 2018. De omzet van Vlisco steeg in 2018 met 3,6 miljoen euro naar 231,9 miljoen euro. Toch noteerde het bedrijf een verlies van een miljoen. Een jaar eerder noteerde Vlisco nog een winst van twee ton. Bron: ED.

10-01-2020 Maansverduistering goed te zien

Vrijdagavond 10 januari is boven ons land een maansverduistering te zien in de bijschaduw, de minste verduistering die er is. De maan trekt langs de rand van de schaduw van de aarde en krijgt daardoor iets minder licht dan anders. De eclips begint om zes minuten over zes 's avonds, en het hoogtepunt is om elf minuten over acht. Rond kwart over tien is het natuurfenomeen afgelopen. Bij een maansverduistering komt de aarde tussen de zon en de maan in te staan. De aarde houdt het zonlicht tegen en de maan komt hierdoor geheel of gedeeltelijk in de schaduw. Bron: Omroep Brabant.

10-01-2020 Stoplichten zouden te vaak op rood staan

Veilig Verkeer Helmond en de Fietsersbond dringen er bij de gemeente Helmond op aan om verkeerslichten in de stad beter af stemmen of zelfs te verwijderen. Verkeerslichten zouden te lang op rood staan of niet meer nodig zijn op meerdere locaties in Helmond. ‘Slecht’ functionerende stoplichten zouden zorgen voor steeds meer onveilige situaties op de weg. ,,Het is vooral een probleem buiten de ochtend- en avondspits”, zegt voorzitter Frans Stienen. ,,Fietsers en automobilisten rijden door rood omdat ze te lang moeten wachten. Dat levert gevaarlijke situaties op.” Verkeerslichten die worden genoemd staan o.a. aan de Heeklaan, de Burgemeester Van Houtlaan, de Rembrandtlaan en de Hortsedijk. De inventarisatie is nog niet afgerond, maar binnenkort worden de resultaten gedeeld in het Verkeersplatform. Bron: ED. 

10-01-2020 Steekpartij in woning Veghel

De politie van Veghel heeft vrijdagmorgen 10 januari de bewoonster van een woning aan de Jan van Galenstraat aangehouden in verband met een steekpartij. Het slachtoffer is de mannelijke bewoner. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe ernstig de verwondingen zijn is niet bekend. De reden van de ruzie in relationele sfeer die rond 06.50 uur plaatsvond is niet bekend. Bron: Omroep Meierij.

10-01-2020 Zitmaaier gestolen

Bij een woning aan de Haveltweg in Handel is woensdag 8 januari tussen 08.15 uur en 12.30 uur ingebroken. Daarbij is een zitmaaier gestolen. Wie iets heeft gezien of gehoord kan bellen naar tel. 0900-8844. Bron: Omroep Kontakt.

09-01-2020 Veel berovingen in Helmond

In Helmond hebben rond de feestdagen zes berovingen plaatsgevonden. Eén keer op kerstavond, drie keer op 27 december en twee keer op 2 januari. De slachtoffers werden beroofd van hun portemonnee, tas of horloge. In veel gevallen werden de berovingen gepleegd door lichtgetinte tieners die gewapend waren met een mes. Volgens de politie kunnen de berovingen pas stoppen wanneer de daders niet alleen worden gepakt, maar dat er ook een traject moet worden uitgestippeld waarin ze goed worden begeleid. Bron: ED.

09-01-2020 Nog geen CZ-contract met Elkerliek

De CZ-groep is voor dit jaar nog in onderhandeling met het Elkerliek ziekenhuis in Helmond en Deurne. Er is nog geen contract afgesloten maar mensen krijgen de zorg in het ziekenhuis gewoon vergoed. Dit geldt ook voor zeventien van de 72 andere ziekenhuizen in Nederland. Het CZ wil er geen termijn aan koppelen. Volgens woordvoerder Ceriel Thissen van de CZ-groep ligt de oorzaak bij de stijgende zorgkosten. Bron: ED.

09-01-2020 Meet-, Weet- & Beweegbijeenkomst op De Braak

Bij De Fysioclub op sportpark De Braak in Helmond kunnen volwassen inwoners van Helmond zaterdagmorgen 18 januari meedoen aan een Meet-, Weet- en Beweegbijeenkomst van Jibb+. Tijdens de check wordt de bloeddruk gemeten en wordt gekeken naar conditie, BMI en voetafwikkeling. Daarnaast wordt er een workshop over voeding gegeven. Na afloop krijgt men een gezondheidsrapportage en persoonlijk advies. Bron: ED.