promotie
van Dinther glas en montage
Wij werken samen met de Mooi Laarbeek Krant
Adverteren hier is goedkoper dan je denkt, klik hier voor info.
Voor het juiste financiële advies.

04-03-2016 Herrie op het schoolplein in Aarle-Rixtel

Ruim 200.000 basisschoolleerlingen in Nederland, Curaçao, Afrika, Azië en Latijns-Amerika doen op donderdag 10 maart mee aan de jaarlijkse actie 'Wij trekken aan de bel'. Met behulp van toeters, bellen én hun stem gaan ze één minuut herrie maken op het schoolplein. Zo vragen ze aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen. Dat zijn er meer dan 23 miljoen. Ook kinderen in Noord-Brabant laten zich op 10 maart horen. In Aarle-Rixtel zijn dat De Heindert en De Driehoek.'Wij trekken aan de bel' is een initiatief van het Liliane Fonds. Landelijk trekken 720 basisscholen aan de bel. In Noord-Brabant komen Gaston Starreveld, Jan Slagter, Addy van den Krommenacker en Minke Booij de kinderen aanmoedigen.
Niet alleen op schoolpleinen maar ook in Safaripark Beekse Bergen laten kinderen zich op 10 maart horen. Daar doen 21 scholen, in samenwerking met originele-schoolreisjes.nl, een poging tot wereldrecord ‘grootste educatieve schoolreisje’. Het huidige record van 2013 staat op 1872 kinderen en begeleiders. Aan de recordpoging doen 3073 kinderen en begeleiders mee. Om 10.30 uur zingen ze uit volle borst het actielied 'Herrie op het plein' en maken daarna één minuut lang een daverend kabaal.

Hulpbehoevenden worden niet of nauwelijks geïnformeerd door gemeenten over de hoogte van de eigen bijdrage voor hun ondersteuning. Doet Laarbeek dit wel?

Mist

7°C

Laarbeek

Mist

Luchtvochtigheid 93%

Wind: 9.66 km/h

  • 24 Mar 2016

    Bewolkt 9°C 6°C

  • 25 Mar 2016

    Rain 9°C 1°C